Tomb Raider 5 - Chronicles Végigjátszás - Rome

A gyászolók elsétálnak a megemlékezésről, egy kocsi nekivág a viharos éjszakának. Az autóban Dunstan atya és Winston egy a Lara eltűnéséről szóló híradást néznek.

Hírolvasó: A nagyvilág híreiből. Privát megemlékezést tartottak Lara Croft, az ismert régész emlékére.
Dunstan: Szomorú nap ez, Winston.
Winston: Szívünkben örökké élni fog.
Dunstan: Bizonyára, Winston, és ez csak egy megemlékezés volt, még jöhetnek hírek Egyiptomból Von Croytól.
Winston: Igen, csak reménykedhetünk és imádkozhatunk érte, hogy még visszatérhessen hozzánk. De félek tőle, hogy míg Von Croy abban a reményben ás, hogy élve bukkan rá, csak a sötét valósággal találja magát szembe.
Dunstan: Bizony, bizony.

Croft Manor

Winston, Charles Kane és Dunstan atya a Croft rezidenciára vonulnak a szertartás után. Helyet foglalnak a kandallónál, Winston teát hoz (a megszokás rabja a vén bolond), a beszélgetés hamar Lara kalandjaira terelődik.

Winston: Menjünk a dolgozószobába, uraim, ott talán fölé emelkedhetünk a nap szívszorító eseményeinek.
Charles Kane: Bizony barátom, még a menny is felkiált panaszában.
Winston: Ó, a Bölcsek Köve. Lara korai zsákmányainak egyike... És egyike a legnagyobb kihívásoknak, amennyiben az emlékezetem nem csal.
Dunstan: És Róma még mindig viseli e kis epizód sebeit.
Charles Kane: Ó igen, Lara sosem volt egy diplomata alkat. De azt pontosan tudta, hogyan dúlja fel a város nyugalmát.

 

Első fejezet

 

Level 01: Street of Rome: Róma utcái. Titkok száma 3.

 

 

Secret 1-2-3:

 

 

Mentések--Savegames

 

Lara az operaház egyik páholyából egy elhízott matróna áriáját kíséri figyelemmel. Persze nem kizárólag a műélvezet hozta ide, adásvételi ügyletet kíván diszkrét körülmények között lebonyolítani két hozzá hasonló kalandorral.

Larson: Hú, uramatyám, nem egy festménnyel állok szemben?
Lara: Á, a sármos Larson úr. Pierre eloldozta a pórázodat? Ha már szóba került, hol van tanult barátunk?
Larson: Ó, itt van. Nálad a pénz?
Lara: Nálam a pénz, de nem üzletelek majommal.
Larson: Nos, ez nem túl udvarias egy hölgytő... Még akkor sem, ha a majomnál van a Merkúr kő?

Ezzel felmutatja a sárgás fényt árasztó követ. Lara a pénzes táskájáért nyúl, mely Larson reményei szerint nem olasz lírával van megtömve. A csere már majdnem lebonyolódik, mikor Pierre jelenik meg a páholyban Magnumjának csövét Larára célozva.

Lara: Szerencsére nagylelkű kedvemben vagyok. Á, te is előmerészkedtél.
Pierre: Nincs szükség kellemetlenkedésre, Croft kisasszony. Attól tartok újra könnyítenem kell a terheden.
Lara: Könnyen jött, könnyen megy.

Lara átadja a táskát, majd kinyújtja a kezét. A talpig úriember Pierre megpróbál egy kézcsókot elsütni, de csúnya orrbavágással kell szembesülnie, és még a közbeavatkozni próbáló Larson is begyűt egy fültövönrúgást. Erre el is ejti a követ, amit Lara elkap, a harisnyatartójába rejt, és a függönyre vetődve távozik a páholyból. Leereszkedik színpadra, az elnyomott férjek lelkes ovációjától visszhangzik a terem. De nincs sok idő a tetszelgésre, Pierre tüzet nyit. Lara az oldalkijáraton, a fiúk a lépcsőn távoznak.

Larson: Nincs vége, míg a kövér hölgy énekel.

Lara egy lopott pizzás mopeden menekül, Pierre és Larson egy taxival üldözik, néha megkoccolva hátulról.

Larson: Szilaj kanca!

Egy sikátor végén Lara átcsusszan egy félig leeresztett kapu alatt.

Larson: Nem férünk át a kapun, főnök.
Pierre: Sikerülni fog.
Larson: Nem fog.
Pierre: Sikerülni fog.
Larson: Na mit mondtam?
Pierre: Mongyő!

Persze fennakadnak, be is ütik a bukójukat rendesen. Lara csókot dob, majd eliramlik, hogy gyorsan átvegye a kalandozós ruháját.

 

Menjünk rögtön balra az Opera backstage feliratú ajtón. Az irányítás gyakorlása kedvéért kövessük az elhangzó utasításokat. Forduljunk balra, és másszunk fel a dobozra, majd arról a következőre. Innen másszunk balra még feljebb, majd menjünk tovább. Ugorjunk át balra, majd fussunk tovább a folyosón. Az állványok mellett egy nagy ugrásra lesz szükség, sétáljunk a folyosó szélére, hátráljunk egyet, majd nekifutásból ugorjunk át, menjünk tovább kanyarogva, itt is ugorjunk egy nagyot, de az ugrás végén kapjuk el a szemben lévő függőfolyosó szélét, húzzuk fel magunkat, és fussunk tovább. Ugorjunk át középre, és menjünk át a másik terembe. Itt ugorjunk fel, és függeszkedve jussunk át a másik oldalra. Itt másszunk fel a fali létrára, és felérve jobbra kerüljük meg a sarkot. Ha visszafordulva átugrunk az állványra, ott tárgyakat vehetünk fel. Visszaugrás után kússzunk be a résen, és a végén másszunk le. Itt a folyosón láthatunk egy kart, ezt húzzuk meg. Menjünk be a kinyílt ajtón, és jobbra le a lépcsőn. Fussunk végig ezen a termen, és balra másszunk fel a ládák tetejére. Itt visszafordulva ugorjunk át a medence szélére, majd ugorjunk be a vízbe. Itt ússzunk le jobbra, és végig a járaton.

Átérve a másik medencébe vegyünk levegőt, majd ússzunk le a medence alján található ajtón. Végigúszva egy szobában találjuk magunkat, itt másszunk ki, és vegyünk fel mindent. Ússzunk vissza az előző medencébe, majd másszunk itt ki. Fussunk tovább, majd balra a folyosón. Menjünk a kötélhez, és a CTRL gombbal használjuk is. Menjünk végig rajta, az egyensúlyunkat a kibillenés irányával ellentétes gombbal ellensúlyozhatjuk. Ha ezt végrehajtottuk, akkor először másszunk le, és menjünk be a következő szobába. Itt kutassuk át a polcokat a tárgyakért, majd a szoba bal oldali végében található polcot toljuk be az ott található lőszerért, a jobb oldali polcot pedig a szabaddá váló járaton bemenve a polcról vegyük fel az arany rózsát, amely az első titkos helyet (36/01) jelenti nekünk.

Menjünk vissza a köteles szobába, másszunk fel, és menjünk tovább. Itt is kutassuk át a polcokat, menjünk végig, itt húzzuk meg a kart, majd menjünk át a kinyílt ajtón, és a dobozokon lemászva menjünk ki a kezdő helyszínre. Itt menjünk balra, majd az elágazásnál fussunk jobbra a szökőkút felé. Lőjük le a ránk támadó kutyát, majd másszunk fel a szökőkútra. Innen ugorjunk át az Antico Caffé Recco feliratú napellenzőre. Vegyük fel az itt található fáklyát, másszunk le, majd a bejövettől számítva jobbra fussunk el, és nyúljunk be a kőfej szájába. Az így kinyitott rácshoz előbb menjünk vissza a legelső elágazáshoz, és itt forduljunk most nekünk jobbra. Itt a második résznél menjünk balra, és nyúljunk be az itteni kőfej szájába is. Ekkor egy oszlop emelkedik ki a földből mögöttünk, de a ránk támadó denevérek elől először el kell futnunk, hogy lerázzuk őket. Utána jöjjünk vissza, és másszunk fel az oszlopon keresztül, majd jobbra visszafelé átugorhatunk egy tárgyért. Visszaugorva folytassuk az utunkat felfelé.

A teraszról láthatjuk a szökőkutat, majd menjünk tovább, és ugorjunk le. Itt jobbra egy ablakot találunk, lőjük ki, és vegyük fel a mögötte lévő tárgyat. Induljunk el tovább, és a második ablaknál is ugyanígy járjunk el. A harmadik ablak mögött nincs tárgy, de átugorhatunk a szomszéd épületbe, tegyük meg ezt. Itt menjünk el balra, és a fenti szobában találhatjuk a Golden Key 1-et. Ezt vegyük fel, és menjünk le, majd a másik járaton fel. Itt kis animációban láthatjuk, hogy újabb kutya, és a továbbhaladást akadályozó ajtó vár ránk. Menjünk vissza az előző épületbe, és menjünk le a lépcsőn, majd lőjük le a ránk támadó kutyát. Itt nyissuk ki a jobbra található ajtót, és lőjük le az újabb kutyát is. Menjünk be, vegyük fel a tárgyat, és az ajtó mellett jobbra a dobozon lévőt is. Fussunk tovább a másik irányba, végig az ajtót nyitó fali karig. Ezt húzzuk meg, és lőjük le az újabb kutyát. A szökőkútnál a szemben lévő ajtót nyissuk ki a kulcsunkkal, és menjünk be.

Balra a felülről ránk támadó Larson lövéseit viszonozzuk párszor, majd ha elunta a dolgot, akkor jobbra a boltíves rész alatt vegyük fel a tárgyat, és menjünk be az épületbe, ahol Larson is van. Itt menjünk balra le, és vegyük fel a dobozról a Garden Key-t. Ezután felfelé folytassuk az utunkat. Felérve újra Larsonnal vívhatunk tűzpárbajt, ha vége, akkor a kötelet használva jussunk át. Itt folytassuk utunkat, és másszunk le. Nyissuk ki a karral a kaput, majd forduljunk meg, és fussunk tovább, majd balra, és a bal oldalon vegyük fel a tárgyat. Jöjjünk ki, és fussunk fel a lépcsőn. A lépcső tetején vegyük fel a Revolver-t, majd megfordulva fussunk tovább felfelé. Nyissuk ki az ajtót, és menjünk be. Balra rögtön felvehetjük a LaserSight-et, ezt kombinálva a Revolver-rel célzott lövéssel lőjük le a jobb oldali ajtón lévő lakatot. Bent vegyük fel az újabb Garden Key-t, és fussunk el a patkányok elől. Fussunk vissza a tér elejére, ahol először balra jöttünk, és menjünk az ellenkező irányba. Itt találunk egy rácsot, amelynek mindkét oldalán helyezzük be a Garden Key-t a foglalatba. Kis animációban láthatjuk a kinyíló kertkaput, és az épületen a sárkányfejeket. Menjünk vissza oda, menjünk be rajta, és közelítsük meg az épületet..

 

Lara Róma utcáin csatangol. Rábukkan egy elzárt kertre, melyben egy furcsa épület áll, sárkányfejes ajtódísszel, és négy kőfoglalattal az ajtó körül. Gyorsan be is illeszti a Merkúr követ, mikor zajt hall a tetőről. Előhúzza a pisztolyát.

Lara: Rágcsálók lehetnek, amin nem csodálkoznék. Hatalmas rágcsálók!

A tetőn Pierre segít Larsonnak felkapaszkodni. Larson Larára lő, de Pierre félrelöki a fegyverét.

Pierre: Féleszű.
Larson: Mi van?
Pierre: Idióta! Idióta! Miben reménykedik a tehenész fiú, mit ér el ezzel az esztelen lövöldözéssel?
Larson: Nem esztelen. Akkor már nem próbáljuk megölni?
Pierre: Fejberúgott egy ló? Mi? Nem működik rendesen az agyad?
Larson: Hát ezt meg honnan veszed?
Pierre: Ne törődj vele. Várunk, míg a többi darabot is összegyűjti. Így miénk a teljes jutalom erőfeszítés nélkül.
Larson: Okos fickó vagy, főnök.
Pierre: Összevetve, igen. Gyerünk le erről a tetőről, veszek neked egy milkséket.

 

Fussunk el az épület jobb oldalánál, és vegyük az utunkat felfelé a folyosón. Kis animációban láthatunk egy harangot, keressük meg feljebb. A füves részről egyébként Lara is feltűnően ezt nézi. Vegyük elő a távcsöves fegyverünket, és lőjünk bele. Menjünk vissza teljesen, és ki a kertkapun is. Itt fussunk tovább, és jobbra a folyosón, majd itt balra a már kinyílt ajtón bemenve. Ezt a helyet egy kutya őrzi, szabaduljunk meg tőle, majd kutassuk át a polcokat. A jobb oldalin találhatjuk a pálya második titkos helyét (36/02).

Menjünk vissza a kertbe, és menjünk fel a folyosón oda, ahonnan a harangot meglőttük. Az épület bal oldalánál a lépcsőnél másszunk feljebb, és ugorjunk át a falra, majd azon menjünk végig visszafelé. Innen ugorjunk át jobbra a tetőre. Itt fussunk végig, ugorjunk át a toronyba, és vegyük fel a tárgyakat. Ugorjunk vissza, és menjünk vissza a falon. A lépcső tetejénél másszunk fel balra, és ugorjunk át a szomszéd épületbe. Az itt ránk váró denevéreket rázzuk le, és nyúljunk be a kőfej szájába. Ugorjunk vissza az előző épületbe, és fussunk fel az emelkedőn, majd menjünk be balra a kinyitott ajtón. A szobában menjünk be balra az emelvény mellett, és keressük meg a kart, amit húzzunk is meg. Erre az egyik madár kiszabadul kőbörtönéből.

Menjünk a kiszabadult madárhoz, és fordítsuk el. Ennek hatására a fejünk fölött lengeni kezd a faltörő kos. Menjünk be a másik oldalon, és menjünk fel teljesen. A faltörő kossal szembekerülve négykézláb közelítsük meg a perem szélét, függeszkedjünk le, és így jussunk át a másik oldalra. Másszunk fel, és húzzuk meg az itt található kart is. Erre a másik madár is kiszabadul a kőbörtönéből. Menjünk le, és forgassuk el ezt is. Láthatjuk, amint kinyílik az épület alatti ajtó. De ezt megelőzően menjünk ki, és ugorjunk át megint a másik épületbe a kőfej felé. Itt balra találunk egy tárgyat, jobbra pedig a pálya harmadik titkos helyét (36/03).

Ugorjunk vissza, és menjünk az épület elé, a kinyitott ajtóhoz. Menjünk be, és vegyük fel a Saturn Symbol-t. Kijövet újabb animáció következik.

 

Lara a környéken kujtorogva hamarosan megszerzi a Szaturnusz Szimbólumot is és visszatér a kertbe, hogy kinyissa a kaput. A milkséktol felerősödött fiúk már várnak rá... Lara előrántja a fegyverét, és ráfogja a franciára.

Pierre: Ugyan Lara, mi itt mind barátok vagyunk.

Lara mögött Larson tűnik fel, és fegyverével célbaveszi hősnőnk kobakját.

Larson: Bocsánatáért esedezem, hölgyem, de ha szíveskedne félrerakni azokat a borsóvetőket.
Pierre: A második követ legyen szíves, Croft kisasszony.
Lara: Gyere és vedd el.
Pierre: Hümm, kissé késő van már a játszadozáshoz. Larson, légyszíves kutasd át.
Larson: Nahát, ha nem én kapom a legjobb munkákat...

Larson elkezdi motozni Larát, lábszár felől közelítve. Lara megunja a tapogatózást, és közbevág.

Lara: Le akarod ellenőrizni a farzsebeket is?

Larson persze le akarja ellenőrizni őket, de mikor odanyúlna, Lara egy ügyes mozdulattal tökön rúgja. Larson elterül és nyekereg.

Pierre: Larson... Elég, elég, elfogyott a türelmem ettől a gyerekes értetlenségtől. A követ, Croft kisasszony.
Lara: Ha ezt behelyezed a kapuba, Pierre, sokkal többet kapsz, mint amire számítottál. Bízz bennem.
Larson: Akkor berakom.
Lara: Az az egyik legostobább dolog lenne, amit valaha tettél, és ez már jelent valamit. Gondolom ezt értékeled.
Pierre: Ahhh!

Lara odaadja a Szaturnusz Szimbólumot, Larson pedig behelyezi a követ a foglalatba, de semmi sem történik.

Pierre: Szép próbálkozás, mint mindig, Croft kisasszony.
Lara: Várd ki a végét.

A föld megremeg, majd egy robbanás rázza meg őket. Larson keze és lába meggyullad és lángol.

Lara: Ne mondd, hogy nem figyelmeztettelek!

Pierre segít oltogatni Larsont.

Pierre: Mi ez, mit tettünk?
Lara: A megszokott csodás stílusoddal a kaput a következő fázisba állítottad.
Pierre: Következő fázisba?
Lara: Ha emlékezetem nem csal, a kapu átállította önmagát. Ha nem kerül bele két kő a következő néhány percben... Bumm... A helyedben én megragadnám a Cro-magnoni cowboyomat, és olyan gyorsan futnék innen, ahogy csak bírják a kicsi lábaim. Viszlát édesem!


 

Level 02: Trajan's markets: Traianus piaca. Titkok száma 3.

 

Secret 1-2-3:

Menjünk rögtön a bal oldali szobába, és a dobozt szétlőve vegyük fel a benne található Crowbar-t. Menjünk át a jobb oldali szobába, itt is lőjük szét a dobozt, és vegyük fel a tartalmát. Ezután menjünk a jobb oldali utolsó helyhez, itt feszítsük fel az ajtót, és menjünk be. Másszunk fel teljesen az állvány segítségével, és ugorjunk át az ablakba az itt lévő tárgyért. Ugorjunk vissza, és menjünk végig a kötélen. Itt ugorjunk tovább, majd mászunk fel jobbra, és menjünk végig a hídon. Itt ugorjunk el jobbra, majd tovább. Innen jobbra átugorva megszerezhetünk egy újabb tárgyat. Ugorjunk vissza, menjünk tovább, és másszunk le teljesen. Vegyük fel az itt található tárgyakat, majd másszunk vissza, és menjünk tovább. Kis animációban egy fogaskerék rendszert láthatunk, ennek a beüzemelését kell majd elvégeznünk.

Másszunk le, és itt láthatunk rögtön egy sötétebb színű részt a padlón. Menjünk tovább, és a bal oldalon a harmadik oszlop hátsó részén másszunk fel a mászható falon. Legfelül kapaszkodjunk át balra, és a kis hídra csússzunk le. Forduljunk jobbra, ugorjunk át, és innen tovább balra, majd menjünk be a szobába. Az itt található kötelet húzzuk meg, aminek a hatására az egyik fogaskerék elmozdul. Mivel így még nem került a helyére, húzzuk meg újból, majd még egyszer utoljára. Ugorjunk innen vissza a kis hídra, majd jobbra be az ablakba a tárgyért, és innen tovább, majd menjünk be a jobb oldali szobába. Itt is találunk egy kötelet, amit meghúzva a fogaskerék rendszer működésbe lép, és az utat elzáró kő elgördül. Fontos, hogy ezt a kötelet csak egyszer húzzuk meg, mivel ez nyitja a titkos helyet rejtő ajtót is. Menjünk le, és fussunk a bejárathoz a sötétebb színű padlórészhez. Most ez nyitva van, így le tudunk menni a pálya első titkos helyéhez is (36/04).

Vegyük fel az itt található tárgyakat, majd menjünk az ajtóhoz, ahol a kő elgördült az útból. Menjünk be, és a kő helyén balra másszunk fel, és menjünk be az itteni szobába. Feszítsük le a rácsról a Golden coin-t, és fussunk ki a nyílt térre a patkányok elől. Ha leráztuk őket, akkor menjünk újra vissza a szoborhoz, és helyezzük be a foglalatába az új szerzeményünket. Ennek hatására kinyílik egy rács. Szedjük össze a tárgyakat, és fussunk ki, majd szembe tovább a kinyílt rácson.

Itt a lépcsőtől balra fussunk be. Menjünk végig, és keressük meg a tárgyunkat, majd balra a vízbe ugorva és balra elúszva a rács előtt a másik tárgyat is. Ússzunk ki szembe, és másszunk ki. Menjünk be, és a nagy teremben a feléledő robotot a következő módon küzdjük le: várjuk meg, amíg becéloz bennünket, és feltölti a lézerfegyverét, ezt egy sziszegő hang jelzi. Ekkor ugorjunk el innen, hiszen ide fog lőni, és célozzuk be a távcsöves fegyverünkkel a szemét, és lőjük ki. Tegyük ezt a másik szemével is. Ezt a felrobbanásával jutalmazza. Menjünk le, és vegyük fel a Mars symbol-t, és a lőszert is. Amerről bejöttünk, a padlón egy kerek ajtót találhatunk, a barna rész felől nyissuk fel, és menjünk le.

Menjünk tovább, és ugorjunk be a vízbe. Itt szembe a résbe beúszva találunk egy tárgyat, kicsit lejjebb balra pedig egy újabb víz alatti járatot, ahová ússzunk is be, majd a végén másszunk ki. Vegyük fel, amit itt találunk, és feszítsük le a csőről a Valve wheel-t. Ússzunk vissza teljesen, másszunk ki, és menjünk fel a kerek ajtón. Szembe a másik szobában a szemben lévő dobozon helyezzük el új tárgyunkat, majd használjuk is. Ezután az ajtó melletti részről ugorjunk fel az állványra, innen ugorjunk át a szerkezetre, és szerezzük meg a pálya második titkos helyét. (36/05).

Másszunk le, és menjünk vissza a kerek ajtón keresztül a vízbe. Most már lejjebb is tudunk úszni, tegyük ezt, és ússzunk be alul jobbra a járaton. Előbb ússzunk be szembe a kis járaton, majd itt kimászva vegyük fel a tárgyunkat. Ússzunk vissza, és most a nagyobb járaton folytassuk az utunkat. Itt bízzuk kicsit magunkat a sodrásra, majd ússzunk fel teljesen, másszunk ki, és forgassuk el az elzáró csapot. Ugorjunk vissza a vízbe, ússzunk le teljesen, és mivel az áramlás megszűnt, tovább tudunk úszni a következő járaton. Itt eléggé kanyargós utunk lesz, küzdjük le, majd másszunk ki. Vegyük fel a lőszert, és a Shotgun-t is. Rögtön vegyük is a kezünkbe, és a feléledő páncélos ellen vessük be. A lézersugarai, és a kardcsapásai elől ugorjunk el. Elegendő lövés után a páncélos elhalálozik, az ablak betörik, a vízben pedig kinyílik a rácsos ajtó. Vegyük fel a tárgyakat az ablakon való átmászás közben, majd másszunk le. Itt fussunk először vissza teljesen, és balra végig, itt a kinyílt rácson menjünk be, így a miénk lehet a pálya harmadik titkos helye (36/06).

Menjünk teljesen vissza, és a vízbe ugorva ússzunk el balra, vegyük fel a Venus symbol-t, majd ússzunk tovább, és másszunk ki.

 

Trajanus piacán Lara megtalálja a kapu működtetéséhez még szükséges két követ, és ez alkalommal már óvatosabban tér vissza a kertbe. Nem hiába. Ezúttal Larson vár rá.

Lara: Bújj csak elő, bárhol is vagy!
Larson: A fene, ez a lesbenállás már nem olyan, mint régen.
Lara: Hát, ha te is részt veszel benne, akkor tényleg nem.
Larson: Ismétlés a tudás anyja, csak aszondom.
Lara: Mindegy. Úgy tűnik valaki még hiányzik.
Larson: Ha a franciáról beszélsz... Ő kissé gyengélkedik.
Lara: Te pedig úgy gondoltad, hozzásegíted magad az ő részéhez abból, ami a kapu mögött lapul. Hacsak nem baráti látogatásról van szó, persze.
Larson: Hát, mint tudod mindig szívesen találkozom olyan kis szépségekkel, mint te, Lara. De még szívesen látnám azt az utolsó követ, ha át akarnád adni.

Lara pár lövéssel kíván pontot tenni a tárgyalás végére.

Larson: Ennek nem kellett volna megtörténnie.

Larson lövöldözni kezd ránk, ne hagyjuk magunkat, lőjünk vissza.

 

Larson megsérül a tűzpárbajban, szerencsétlenségére pont a kapu előtt, ahol a megelevenedő sárkánykígyók miatt hamarosan kétségessé válik a helyzete.

Lara: Larson! Mögötted!
Larson: Lehet, hogy egy hülye segg vagyok, de ennek nem dőlök be megint.
Lara: Nem, tényleg... Mögötted!
Larson: Mögötted! Mögötted!

Az egyik kígyó elkapja Larsont, és a kert végébe penderíti. Larának nem marad más választása, lepuffogtatni a kígyókat, majd a maradék szimbólumokat behelyezve a foglalatba, kinyitni azt.

 

Jobbra-balra elugorva, amikor tüzet okádnak ránk és folyamatosan lövöldözve végezzünk a kígyókkal. Ez eléggé hosszadalmas művelet lesz. Ezután menjünk körbe, és mindenhonnan vegyük fel a tárgyakat. Ha ezzel végeztünk, menjünk a kapuhoz, és helyezzük be a foglalatába a Venus symbol-t, és a Mars symbol-t. A kinyílt kapun menjünk be, és hosszú ugrásokkal haladjunk tovább. Ne ijedjünk meg, az utolsó padló lecsapódik alattunk, és lecsúszunk a következő pályára.

 


Level 03: The Colosseum: A Kolosszeum. Titkok száma 3.

 

 

 

Secret 1-2-3:

 

 

Mentések--Savegames

 

Menjünk tovább, és jobbra a csontok után láthatunk egy beugrót, amiben egy tolható kő van. Toljuk be, és így miénk lehet a pálya első titkos helye (36/07).

Menjünk ki, és fussunk tovább, a kis animációt látva leszakad mögöttünk az összes padló, de ügyesen ugorva jussunk át. Forduljunk vissza, és ne ijedjünk meg az oroszlánüvöltéstől egyelőre. Másszunk le, és oldalazva függeszkedjünk át a fali réshez. Másszunk be, majd a kis helységben nyomjuk meg a falon a gombot. Másszunk ki, és folytassuk az utunkat a folyosón keresztül. A végén csússzunk le, és lőjük le a ránk támadó oroszlánt. Nyomjuk meg a falon balra az újabb gombot, lőjük le az újabb oroszlánt, és menjünk be a kinyílt ajtón. Másszunk fel a létrán, és megfordulva vegyük fel a kis oszlopról a Gemstone piece-t.

Menjünk tovább, és lőjük le a ránk támadó gladiátort, vegyük fel a bal oldali helységben a tárgyat, majd jobbra felszaladva az emelkedőn a másik gladiátort is lőjük le. Menjünk be balra a kis szobába, vegyük fel a lőszert, és nyomjuk meg az újabb gombot. Fussunk ki, és tovább egyenesen felfelé, majd jobbra még feljebb. Itt ránk támad egy gladiátor az oroszlánjával, tegyük őket ártalmatlanná. Menjünk be a szobába, és vegyük fel az Uzi-t, és az elsősegély csomagot. Fussunk ki, és a lejtő végén menjünk be jobbra a nagy terembe. Itt egy kissé szokatlan akadálypályát és egy zárt ajtót pillanthatunk meg. Ugorjunk át balra a kötélhez, és forduljunk meg. Javasolom, hogy mentsünk itt, mert egy elég összetett időrefutás következik majd. Kicsit forduljunk jobbra, hogy a lenti kissé éles szélű perem felé nézzünk. Húzzuk meg háromszor a kötelet, majd ugorjunk át az éles peremű platformra, onnan fussunk tovább, ugorjunk át, majd még egyszer ugorjunk át, kapaszkodjunk meg a híd oldalában, húzzuk fel magunkat, és fussunk el balra. Itt megint fussunk balra, ugorjunk át a középső részhez, kapaszkodás után húzzuk fel magunkat, és ha elég gyorsak voltunk, felvehetjük a középső oszlopról a második Gemstone piece-t.

Forduljunk jobbra, és menjünk be a kinyíló ajtón. Itt nincs mit tenni, csapdába kerülünk, a rács lecsapódik előttünk, a padló pedig megnyílik alattunk, és lecsúszunk a következő terembe.

 

Laránk ismét úgy jár, mint majd pár évvel később Xian templomában fog :-), azaz nem tudja elvenni a Bölcsek Kövét, hanem csapdába esik. Így át kell verekednie magát a Kolosszeumon. Mivel az itt felbukkanó ellenfelek fegyverzete nem felel meg a kor követelményeinek, ez nem is megy túl nehezen. De egy rossz lépés során hősnőnk megcsúszik, és egy szakadék peremén kapaszkodva találja magát. Szerencséjére feltűnik Pierre.

Pierre: Hümm, szerencsétlen helyzet, nem igaz?
Lara: Volt már rosszabb is.
Pierre: Bizony, bizony. Ez egy nagyon mély verem, és benne, egy ilyen történelmi találkahelyen bizonyára értékes ereklyék rejtőznek a mélyben.
Lara: Nem tudnálak arra csábítani, hogy ugorj le és vedd szemügyre őket?
Pierre: No, pont erre céloznék: úgy érzem te érdemesebb vagy arra, hogy megvizsgáld a titkait. Hacsak nem kimúlnál - bocsáss meg a felvetésért - a zuhanásban. Talán ha könnyítenél a terheden, az mérsékelné a hatást... Esetleg a nálad lévő kővel?
Lara: Már vártam mikor lyukadsz ki ide. Húzz fel és tied a kő!
Pierre: Aztán boldogan élünk, míg meg nem halunk? Nem hinném. Add a szavad, hogy ha kijutsz a veremből egy ujjal sem érsz hozzám.
Lara: Szavamat adom.

Pierre kihúzza Larát, aki azonmód elkezdi a szakadék felé terelni a félős franciát.

Pierre: Őőő, a követ... Nana, Croft kisasszony, szavadat adtad. Ugyan Lara. Lara, megígérted.
Lara: Bú!

A "Bú!" megteszi hatását, Pierre lecsúszik, és most már ő kapaszkodik a peremen.

Pierre: Lennél olyan szíves, hogy kisegítesz innen? Úgy tűnik csúszom.
Lara: Pierre tudod, hogy semmi sem tenne boldogabbá, de egyezséget kötöttünk.
Pierre: Egyezséget?
Lara: Hogy egy ujjal sem érek hozzád. Emlékszel, butuskám? Egyébként is, az elfoglalt kislánynak mennie kell.
Pierre: De... Én... Ááá!!!
Lara: Ne akard, hogy feltartsalak!

 

Forduljunk jobbra, és ugorjuk át a lejtős részt, ha nem sikerül, kapjuk el a szakadék szélét, és oldalazva függeszkedjünk tovább. Másszunk fel a nyitott ajtón keresztül, és menjünk tovább. Újra az időrefutásos teremben találjuk magunkat, de most nem vagyunk a gyorsasághoz kötve, kényelmesen jussunk fel teljesen. Menjünk az ajtóhoz, ahol lecsapódott alattunk a padló, és menjünk be. A rács újból kinyílik, de most nem csukódik be, ezért be tudunk ugrani, így a miénk lehet a pálya második titkos helye (36/08).

Csússzunk le ismét, és most jobbra, az emelkedő felé vegyük az irányt. Fussunk be a kinyíló ajtón, majd menjünk a szoba végébe. Itt kombináljuk a két Gemstone piece-t, és a kapott Gemstone-t tegyük be a foglalatba. Kis animációban láthatjuk a foglalatot, és amikor a kamera már jobbról mutatja, ugorjunk hátra kétszer, hogy a leomló padlót elkerüljük. Ugorjunk át, majd függeszkedve kapaszkodjunk körbe balra, így az előző platform alá kerülünk. Menjünk be a szobába, és másszunk feljebb. Lőjük le a ránk támadó gladiátort és oroszlánját is. A gladiátor ránk hagyja a Colosseum key 1-et, ezt vegyük fel, és használjuk a nagy ajtó melletti zárban. Bent egy páncélos vár bennünket hatalmas pöröllyel. Kerüljük ki a halálos csapásait, amelynek a hatókörében is jelentősen sérülünk, és lőjük addig, amíg vége nem lesz. Ekkor az emelvénynél, ahol várt bennünket egy ajtó nyílik, ahol másszunk be. Vegyük fel a kis oszlopról a Colosseum key 2-ot, majd jöjjünk ki, és használjuk a bal oldali nagy ajtó melletti zárban. Menjünk be, és csúszunk le, így a pálya elejére érkezünk. Innen ugorjunk át, majd onnan tovább a ködbe vesző platformra, és kússzunk be a résen is. Menjünk be, és szerezzük meg a pálya harmadik titkos helyét (36/09).

Ugráljunk vissza teljesen, és feszítsük ki a foglalatából a már hon áhított piros követ. Lara a magasba emeli a megszerzett Philosophers Stone-t, és ezzel vége is a pályának.

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."