Tomb Raider 4 - The Times Exclusive pálya

| .

Tomb Raider 4 The Times Level (exe): Letöltés

Tomb Raider 4 The Times Level (zip): Letöltés

 

Puzzle 1: Letöltés ..........Puzzle 2: Letöltés

 

Secret 1-2:

 

Videó végigjátszás: LaraCroft1210

 

 

Mentések-Savegames

 

A történet úgy kezdõdik, hogy egy nap Larát meginvitálja Peter Stothard, a The Times címû tekintélyes brit hírújság szerkesztõje, az újság londoni irodájába, egy kis "elbeszélgetésre". Peter Stothard egy újságcikket mutat Larának, amely még aznap jelent meg, és amely a Tutanhamon fáraó sírjánál folyó újabb ásatásokról és felfedezésekrõl tudósít. A cikk címe "The Tomb of the King. Contract given to 'The Times'.", vagyis "A Király sírja. Szerzõdés a 'The Times'-szal.". Lara azonban egyelõre még nem túl lelkes...

Lara: Tutanhamon sírjának eredeti felfedezése; na és? - Kérdi Hõsnõnk hidegen.

Peter Stothard: Ez Howard Carter eredeti exkluzívja. Tegnap reggel pedig, az egyiptomi tudósítónktól ezt kaptuk. - A szerkesztõ lejjebb mutat egy kicsit az oldalon...

Lara: Tutanhamon sírja... Új járatok... Látom. Ennél kevesebbért még csak fel sem kelnék. - Feleli Hõsnõnk már-már szinte szemrehányóan; úgy tûnik, Larának ma egyszerûen rossz napja van...

Peter Stothard: Az emberünk ráakadt erre az új ásatásra. Aztán nem sokkal azután, hogy megkaptuk ezt az információt, az a hír ért bennünket, hogy a közelben rejtõzve találták meg, rázta a láz és félrebeszélt az új sírról.

Lara: Na, most kezd érdekessé válni. Kinek a sírjáról? - Larának végre felcsillan a szeme...

Peter Stothard: Nos, éppen ez az, amiért Önt idehívtuk. - Feleli Stothard tárgyilagosan.

Lara: Még látjuk egymást. - És Hõsnõnk már indulna is...

Peter Stothard: Várjon! - Szakítja félbe Stothard. - Sehová sem jut Carter eredeti információi nélkül. Õ volt az elsõ, aki felfedezte Tutanhamon sírját, és nálunk publikálta, exkluzívan. Az õ eredeti kamra alaprajzai és feljegyzései mind itt pihennek a fontos cikkekkel együtt, az archívumunkban. Ezek felbecsülhetetlenek a sírrabló számára.

Lara: Bizonyára. - Jegyzi meg Lara egyetértõen. - És hol vannak ezek az archívumok?

Lara tehát bebocsátást nyer a The Times archívumába, ahol a rengeteg porosodó könyv és feljegyzés között, meg is találja a Számára szükséges információkat. Miután végzett a rengeteg hasznos tudnivaló feldolgozásával, így szól:

Lara : Ideje befejezni, amit Carter elkezdett.

Megkapjuk a legújabb küldetésünket a The Times épületében. Keressük meg Tutankhamon maszkját.

Miután megérkeztünk jussunk fel a szoba legtetejére, az ellentétes oldalon, ahol lecsúsztunk. A folyosóra bejutva megtaláljuk az elsõ titkos helyet, és a sörétes puskát a lõszerre. Jussunk le és menjünk tovább, irtsuk ki a skorpiókat és vegyük fel az árokból a cuccokat. A lépcsõn lemenve vigyázzunk a mögöttünk legördülõ tüskés gömbre. Vegyük fel két oldalról a lõszereket a kutyák mellõl. Menjünk vissza és vegyünk fel mindet, ami a földön van. Lõjük szét a falon látható oroszlánfejeket. Ennek hatására a szobor mellett megnyílik a talaj, ami a második titkos helyhez vezet.

Ezután húzzuk el a teljes aranykupát a földön lévõ jelre. Némi mozi után irtsuk ki az összes kutyát, és az emelvényrõl ugorjunk fel a résbe. Fussunk el a még fekvõ zombik mellett, de az utolsónál sajna életre kelnek. Csak fussunk el mellette is, úgy sem tudnak utánunk jönni. A vizes szobába kijutva irtsuk ki az összes krokodilt és húzzuk meg a víz alatti kart. Ússzunk át a túloldalra és az, így megnyílt ajtón kapaszkodjunk fel.

Fussunk egészen a lenti szobába, ahol lõjük szét a nagy vázákat. Közben skarabeuszok vetik ránk magukat, akiket a rácson átfutva tudunk elpusztítani. Szedjük fel az emeltrõl is a tárgyakat, majd fussunk fel a lépcsõn, ahol zúzzuk szét a vázákat, szedjük fel a tárgyakat és szereljük fel a pisztolyra a távcsõt.

A következõ szobában szedjük le a pisztollyal a két oroszlánfejet, ami hatására feltöltõdik homokkal a mélység. Fussunk át a zombikon, kerüljük ki a tüskés gömböket és fussunk be az aranyos szobába, ahol vegyük fel Tutankhamon maszkját. Menjünk tovább a kinyílt átjáróba.

A skarabeuszokat a rácson állva letudhatjuk. Húzzuk le a mennyezeti kart, másszunk fel, majd a lépcsõn keresztül fussunk ki a Sírból.

Hõsnõnk tehát el is utazik Egyiptomba, a Királyok Völgyébe, és felkeresi ezt az új ásatást. Az ottaniak azonban óva intik attól, hogy betegye a lábát a sírba, mivel állítólag közülük már többen is rosszul lettek, és kórházba kerültek. Persze Larát az efféle "hókusz-pókuszok" ezúttal sem riasztják vissza, így megkeresi a bejáratot, és behatol a sírba.

Egy gyönyörû, misztikus helyen találja Magát, amely elsõ látásra ugyan csendes és nyugodt, ámde amint beljebb és beljebb jut, úgy válik egyre inkább "élettelibbé" az egész; persze már amennyire az élõhalott múmiákat és a síron túli sakálokat, amelyek szobrokból elevenednek meg, "élettelinek" lehet nevezni. Az egész helyszín nem túl nagy kiterjedésû, egyszerû kamrákból áll, de mégis, némelyik bizony hemzseg a skorpióktól, sakáloktól, krokodiloktól, no és persze a múmiáktól is, amelyek szintén meglehetõsen elevennek mutatkoznak. "Még szerencse, hogy az ásatók meg a firkászok ennyire már nem jutottak be, mert most minden bizonnyal tele lenne a nadrágjuk." - Gondolta Hõsnõnk, miközben egy halom szkarabeuszt próbált belecsalni éppen, egy sötét és zöld ráccsal fedett, de ugyanakkor erõteljes vérvörös színt árasztó verembe, hogy végre megszabaduljon tõlük...
Végül Lara egy újabb Arany Maszkot - The Gold Mask - talált a sír újabb részében, az egyik belsõ teremben. Ez azonban már nem Tutanhamoné volt, hiszen az övét még Carter megtalálta, ugyanebben a sírban, és jóval korábban. De akkor vajon kié? A maszk meglelése után, Hõsnõnk nemsokára meg is lelte a sír kijáratát, és hunyorogva lépett ki a forró homokra, mely vakítóan verte vissza szemébe a perzselõ Nap erõsen átható fénysugarait...

Késõbb derült csak ki, hogy ez az újabb Arany Maszk valószínûleg Anheszenamoné, vagyis Tutanhamon özvegyéé lehetett - a Traveler's Guide alapján -, aki jóval túlélte halott férjét, és akinek sírhelye mindeddig ismeretlen volt...

 

Írta: TranSam

Szövegkönyv: SYS & bodlac

Twitter response: "Could not authenticate you."