Köszönöm szépen Iza!Figyelj, neked is menni fog.
Ha én leérettségiztem, akkor te is le fogsz.
Csak majd jól gondold át, hogy mit választasz ötödiknek, mint választott, mert azt kell figyelembe venned, hogy melyik az a tárgy, amit jobban tudsz, mint a többit, aztán kicsit könnyebb.
Írásbelire nem igazán tudsz készülni, mert az meglepetés idézőjelesen. De matekra vigyél vonalzót, körzőt, függvénydeszkát (ofi így hívja az fv. táblázatot XD), számológépet, cerkát vagy rotringot, meg alsóhangon két tollat.
Törire vinned kell a töri atlaszt, két toll ismételten, hogy ne fogyjon ki írásközben, mert nem tudsz kérni... Magyarra csak az eszedet tudod vinni, arra kell hallgatnod, meg olvass sokat a szövegértés miatt, meg ha szöveglkotás lesz, ott a novella/verselemzés a könnyebb, nem akarlak befolyásolni, választhatod a két mű elemzését is, vagy pedig az érvelést, amelyik neked tetszik, de a szempontokat kívülről kell tudnod. Angolnál, ha a nyelvek közül azt választod, ott négy területből tevődik össze az írásbeli, nem sorrendbe írom, mert azt nem tudom. XD Elsőnek a szövegértés, majd a nyelvhelyesség, majd hallott szövegértés (az rohadt nehéz, ha akcentussal beszélnek... de kibírható), majd a levélírás, egy rövid (50-80 szó) és a hosszú levél (100-120 szó vagy több, attól függ, mennyire van kedved írni). Választottnál meg megint más, attól is függ, hogy mit választasz. Szóbelire meg mindenből tanuld meg a tételeket, mert úgy nem ér meglepetés.
Németet ne válaszd, mert ott nem 20, hanem 40 tétel van, de magyar,angol,töri,választott(nekem infó) ott 20 van, plust ha matekból szóbelizned kell akkor plusz húsz... Nálunk 37-ből 16-an szóbeliztek matekból, nekem 30 ponttal meg lett hála az égnek.
Ha meg tételt húzol ott kedved szerint húzol, ha válogatsz, válogatsz, ha ecc pecc kimehetszet játszol, vagy a legfelsőt vagy legalsót húzod, az is mndegy, csak sose gondolj arra a tételre, amit utálsz, mert azt húzod, mindig ara gondolj, amit tudsz és szeretnél kihúzni.
Azért annyira nem kellett volna aggódnod...De Marcsit elviszem hozzátok, megtanítja nektek úgy a magyart, hogy sose felejtitek el.
Nagynénéd a töritanár?
Akkor biztos nem szólongat téged állandóan, ha levegőt veszel, vagy valami, meg sulin kívül hátha még segít is neked töriből.
![]()

Figyelj, neked is menni fog. 

De Marcsit elviszem hozzátok, megtanítja nektek úgy a magyart, hogy sose felejtitek el.
Válaszol idézettel