Nem nagyon akartam belemenni megint ebbe a konzolos dolgokba, de leírom a véleményem. :) Volt már Xboxunk, most meg PS3-on 'tolom'.
Xbox mellett szól:
- A fejlesztők erre szeretnek fejleszteni, így a PS sok esetben csak portot kap.
- Sok az exkluzív tartalom Xbox-ra. (Lásd pl. a TRU DLC-ket.) A Microsoft szó szerint megveszi a játékkiadókat, így a boxosok némi előnyben vannak. Szerintem.
- Lehet flashelni.
- Picivel olcsóbb, mint a PS, bár boltfüggő, meg típusfüggő...
Na ezzel le is tudtam a mellette részeket, most nézzük az ellene részeket.
- Mai napig olvasni, hogy még mindig sok a típushibás box, ezért még mindig nincsenek biztonságban a játékosok.
- Fizetned kell, hogy multizzál. (Ezt már namivanmar is elmondta, a gold előfizetéssel.)
- Nincs benne bluray meghajtó - nagy hiba!
- Gyenge a hardver, már nem tudnak mit kihozni belőle.
- Ha flashelted a gépet és elkapnak, akkor örökre le leszel tiltva Live-ról.
- Némelyik típus hangos, mint egy "porszívó".
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
PlayStation: előnyök:
- Bluray meghajtó.
- Ingyen multi.
- Erősebb hardver.
- Nem hangos, szinte hangja sincs.
- Exkluzív címek. (Unchartedért és Little Big Planetért már megéri a PS :D)
- PS1 játékokkal kompatibilis (TR1-5, fuckyeah :D)
- Némely PS2 játékkal is kompatibilis, azokat le lehet tölteni a Store-ból. :) (De ha 60GB-os PS3-ad van, akkor lemezről futtatni tudod az összes PS2 címet:))
Hátrányok:
- Mivel előszeretettel portolnak xboxról PS-re, ezért néhol a jó hardver ellenére még csúnyább a játék, mint boxon.
- A trófeákkal van egy kis baj: míg boxon "realtime" mutatja az achievementeket, itt van néhány másodperc késés.
- Nem tudják a fejlesztők teljes mértékben kihasználni. Habár az Uncharted 3 már nagyon súrolta a határokat, még mindig van mit kihozni a masinából. :)