Kacsa eredeti hozzászólása
jahúúú:jumper: amúgy mit szólsz GLaDOS-hoz? :clown:
.
nekem nagyon tetszett a TRA-ban a szívdobogás, csak az a kár, hogy tényleg idegesítő. (egy idő után, bár megértem, hogy akkor nagyon fáj Larának!!!!!:privateeye:)
az a helyzet, hogy a TRA nem regenerációs életerő rendszert használ, ugyebár.
a nem regenerációs-életerő rendszeres játékoknál általában az életerő-csík vagy életerő-számláló ha eléri az élet kb. 1/4-ét (sőt a TRA-ban olyan is van, hogy nem is villog de "már" szívritmusa van Larának xD), akkor valamiféle jelzést ad a játékosnak, hogy: HAHÓ! TŐCCSÉ ÚJRA! ami lássuk be, igen hasznos a főnökharcoknál, amikor az ember figyelme másra terelődik.
hozok egy példát: a HYDROPHOBIA (regenerációs-életerő rendszeres!) jelzési nagggyon tetszenek nekem; amikor Kati nagyon megsebesül, képernyő kontrasztja megnövekszik, színtellítettsége pedig ROHAMOSAN csökken. (és aki gamepaddal játszik; a kontroller ritmikusan rezeg, nomeg ott is a szívdobogás....) így szabályosan lehetelen észrevenni Kati haldoklását. a Mirror's Edge-ben velem volt olyan, hogy nem láttam igazán a fájdalmat...az is regenerációs életerő-rendszeres, és ott is a képernyő színeinek torzításával látszik a fájdalom) na szóval -> vissza a HYDROPHOBIÁra. amikor Kati totálisan megsebesül (azaz a haldoklási fázisa utolsó stádiumában botladozik), akkor a képernyő TELJESEN feka-fehér lesz, és a kontraszt akkorára nő, hogy a színek közti különbség olyan nagy, mint pl. az Izland és Kongó időjárása közötti differencia...) a kontroller pedig gyakrabban, és keményebben rezeg.
.
én szeretném, ha a TR9 is ilyen lenne, sőt, én ott még sziszegést és AÚ-t vagy AÚCS-ot is akarok hallani Larától, no meg azt is, hogyha valami majdnem átszúrja a combját, akkor legalább 20 másodpercig béna legyen (a képernyő csináljon úgy, mint a HYDROPHOBIÁnál, és a kontroller is persze)
apropó TR9: nem akarok búcsút mondani az életcsíknak. a Tomb Raidernek alapja a gyűjtögetős, medicsomagos életerő-rendszer. azonban ha Lara életcsíkja eléri kb. az 1/4-et, akkor lépjen be a haldoklási státuszba. innen kb. 15 másodpercre legyen lssabb mozgása, rosszabb látása....satöbbi.
az UNDI életerő rendszere volt eddig a legjobb, minden bizonnyal (kivéve a relikviákat - azok nem kellettek volna:rolleyes:) hogy miért pont az UNDIé? hát azért, mert Lara életereje automatán regenerálódott, mindenképpen 1/4 felett állt. (ha volt ideje)
.
húha, sokat írtam, remélem nem OFF-TOPIC, :o