Sziasztok!
Nagyjából beleolvasgattam a hozzászólásokba de nem találkoztam a problémámhoz hasonlóval.(persze lehet tévedek mert nem volt időm az egészet végigolvasni)
Szóval épp hogy elkezdem a játékot, gyakorlatilag 0%-nál máris megmutatkozik a problémám. Ahol mászik kifelé a barlangból Lara nekünk jobb és bal kurzorokat kell nyomogatni gyorsan, kikerülni 1-2 nagy sziklát amik a fejünkre esnének ott lefagy hirtelen a gépem. Nem mindig kvázi másodpercre pontosan de ezen a szakaszon van mindig a probléma. Gyakorlatilag nem csak a játék fagy le hanem az egész gép, nem reagál semmire, elsötétül és zúgni kezd. Muszáj manuálisan kikapcsolnom nincs rá más mód(félek is h tönkre****** a gépet néhány próbálkozás után ezért írok hogy hátha tudtok megoldást)!
A grafika mindaddig teljesen jól működik max.-on is, persze megpróbáltam fullra letekerni és úgy kipróbálni de ugyanaz a jelenség tapasztalható!
Előre is köszönöm segítségeteket!
2013-07-26, 22:41
zsolt
Szia,
1, a Steam-en ellenőrizd a játék adatfájljainak épségét (Steam kliensen könyvtár, jobb kattintás a bal oldali játéklistán a Tomb Raider-re, Tulajdonságok menüpont, Helyi fájlok fül, és Játékfájlok épségének ellenőrzése gomb.)
2, nézd meg, hogy a legújabb változat van-e a gépeden. A történelem jelenlegi állása szerint a legújabb a 1.01.748.0-s verzió. (Jobb kattintás a tombraider.exe-n, és tulajdonságok.)
3, frissítsd a videokártyád driver-ét
4, ha ez sem segít, írj vissza. Van mentés, akár százalékonként is.
Még lehet azzal is csalni, hogy kényszerítetten alacsonyabb verziójú directx-re állítod be a játékot, de ahhoz registry-t kell hekkelni.
Nincs több ötletem így elsőre, nem tipikus v. ismert a jelenség.
2013-07-27, 10:55
Theodore
Köszönöm gyors válaszod Zsolt!
Szégyenlem magam de nem vagyok egy gépguru, tudnál egy laikusnak segíteni a videokártya frissítésben és hogy hol találom ezt a stream kliens-et? :)
A verzió az megvan, az amit mondtál!
2013-07-27, 11:39
Caroline
Itt egy kis segítség tőlem is, nem vagyok nagy gépes szakember: Videókártyádat úgy tudod frissíteni, megézed a driverjét eszközkezelőnél a vezérlőpulton hogy milyen és a hozzá tartozó frissítést le kell tölteni és telepíteni valahogy így de nem vagyok benne biztos vagy a driverjére kéred a frissítést. - lehet kicsit értelmetlenül írtam le.
Vezérlőpult -Eszközkezelő. Itt megjelennek a számítógépedben lévő hardver-elemek. Megkeresed a videokártyát. Rákattintva megnyitod. Kiírja majd többek között, hogy illesztőprogram frissítése. Rákattintasz. Ha megkérdezi, hogy az interneten is kereshet e, engedélyezd neki. Ha azt írja ki, hogy a legfrissebb illesztő van a gépen, akkor nem kell csinálnod semmit, csak kilépsz az eszközkezelőből. Ha talál frissített programot, akkor letölti, és telepíti is. Így biztos, hogy ahhoz a videokártyához és ahhoz az operációs rendszerhez lesz a driver, és nem gányolsz bele a gépedbe.
2013-07-27, 19:23
Theodore
Érdekes módon délelőtt ugyanezen a helyen barangoltam énis de nem tudtam megtalálni a videokártyát.
Köszi amúgy a segítséget, megcsináltam amit írtál de jól sejtettem hogy nem ez lehet a probléma, naprakész a videokártyám driver-ja azt írja!
2013-07-27, 19:37
OBig
Vedd lejjebb a felbontást.
2013-07-29, 13:28
tompi
Kedves Fórumozók !
Szeretnék segítséget kapni tr2013 - hoz. Végigmentem a pályán, de nem találtam meg mindent ezért a belépésnél a folytatásra kattintottam és beadta nekem azt a pályát ahol a halott vadász csüngött a fán. De minden olyan volt mint ahogy első esetben magam után hagytam, és csak a hiányzó "kincseket" kellett megtalálnom. De most ott állok a nagy kapunál ( jobbról balról két kerék és két égő hordó két fáklyát tartó szobor ), és nem tudom hogyan léphetnék tovább, mert most a másik kerékhez már segítségem nincs. Köszönöm, hogy segítetek, remélem tudtok.
üdv: Tompi
2013-07-29, 13:34
Roli
Szia Tompi! :)
Csak az alaptáboroknál tudsz visszamenni 1-1 helyszínre, mert a játék teljesítése után minden helyszín le van zárva, hogy ne lehessen egyikből a másikba menni. Szóval keress egy tábort, és menj a következő helyszínre. :) (Fast Travel opció)
2013-08-06, 11:07
tompi
Kérek valakit, hogy segítsen .......... mi az a laid to rest ......... mit kell csinálni, hogy abból 5 legyen ????????????????
2013-08-06, 13:29
Matie
Shantytownban az egyik challenge. Van pár fehér rongy, amit fel kell égetni tüzes nyíllal, alatta megjelenik egy fadarab kötéllel, azt köteles nyíllal le kell rántani. Ebből kell ötöt megtalálni.
Ha nincs meg, akkor itt a videó: