és akkor ez most miben lesz más?
(mert ha olyan mint a box vagy a PS3, akkor ide a rozsdás bökőt, hogy bukás lesz)
Nyomtatási nézet
és akkor ez most miben lesz más?
(mert ha olyan mint a box vagy a PS3, akkor ide a rozsdás bökőt, hogy bukás lesz)
kijelzős kontija lessz :D
Még kinézetre is olyan mint egy Elite gép ...
Nem hiszem hogy bukás lessz Nitendo mindig megfogja vmivel az embereket a HD-s konti mellet bizti lessz még vmi új dolog benne .....
Ha ez tényleg igazi és nem fake kép akkor valami prototipus mert nincs benne semmi ami megfogná az embereket
Egy kontroller mennyi lesz ?30e? XD
Sztem ez is a gamecube sorsára fog jutni XD
DE ezt miért nem lehetett belerakni már a wiibe ??? miért csak most kell ... ez úgy pofára fog esni ...
Ezt a hírt ma olvastam informatika órán. Kivételesen a cikk teljes tartalmát bemásolom ide, mert szerintem ez egy nem mindennapi hír, és igen érdekes. Nagyon sok komment is érkezett az oldalon a hírhez, ki így, ki úgy látja a dolgokat. Egy pár érdekesebb és fontosabb hozzászólást is bemásolok, valamint kíváncsi vagyok mindenki kommentjére, azaz a Ps3 userek-en kívül a PC és XBox használók véleményére is!
PlayStation Network: Illetéktelen kezekbe jutottak az adataink!
A Sony legújabb nyilatkozata szerint az ismeretlen támadóknak sikerült megszerezniük a felhasználók adatait, és még az is elképzelhető, hogy a hitelkártya kódokat is.
Akár hetekig is elhúzódhat a PlayStation Network szolgáltatás leállása. A Sony illetékeseinek legújabb nyilatkozata értelmében ugyanis az ismeretlen támadóknak sikerült megszerezniük a felhasználók összes személyes adatát (név, jelszó, felhasználónév, lakhely, emailcím...), és még abban sem teljesen biztosak, hogy az esetlegesen megadott bankkártya/hitelkártya adatok nem kerültek illetéktelen kezekbe.
Habár a hitelkártya adatok kikerülésére nincs bizonyíték, mégis, a Sony arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy amennyiben a közeljövőben gyanús emailt és/vagy telefonhívást kapnak a kártyák adataival kapcsolatban, akkor az biztosan nem tőlük fog származni, és tessék az ilyet elutasítani.
A Sony PlayStation Blogon tett legújabb bejelentése szerint a PSN szolgáltatás egyes elemei egy héten belül ismét elérhetőek lesznek, viszont arról nem tesznek említést, hogy konkrétan melyekről van szó. Annyit azonban tanácsolnak, hogy miután bizonyíthatóan ellopták a jelszavunkat, így a bejelentkezést követően egyből változtassuk azt meg, saját biztonságunk érdekében.
Időközben egy chesh420 nevű állítólagos PSX-Scene moderátor egy üzenetet jelentetett meg a Reddit.com című oldalon, ahol leírja a PlayStation Network leállításának valódi okát. Állítása szerint egy bugos firmware tehet az egész leállásról, ugyanis a március 31-én megjelent "Rebug" nevezetű programcsomag egyik hibája lehetővé tette, hogy egy korábban bannolt PS3 konzolt visszakapcsolhassanak a PSN hálózatába, ráadásul mint fejlesztői gépet.
A probléma akkor kezdődött, amikor a felhasználók ezt kihasználva hozzáfértek a PSN fejlesztői csatornájához, és onnan ingyenesen elkezdtek játékokat és egyéb tartalmakat letölteni. Nem tellett bele sok idő, és egyre többen szereztek erről tudomást, így a rohamosan növekvő adatforgalom végül feltűnt a Sony-nak is, aki leállította a szervereket.
Amennyiben ez igaz, úgy mindenki megnyugodhat, hiszen az adataink nem kerültek rossz kezekbe. De mivel erről hivatalos megerősítés nem érkezett, így egyelőre pusztán pletyka szintjén kezelendő.
Cikk hivatalos forrása: http://gamepod.hu/hir/playstation_ne...ttak_az_a.html
"A PlayStation Network valódi leállításának oka" link: http://www.reddit.com/r/gaming/comme...ecom_the_real/
Hivatalos Sony bejelentés: http://blog.eu.playstation.com/2011/...ervice-update/
Fontosabb kommentek az oldalról:
D1Rect felhasználó kommentje:
Alapvetően nem kéne randomgenerátor, ha nem akarnák feltörni. :U
De igen bazze, hősök akik használhatatlanná tették a PSN-t. Gratula.
Ki****tak több millió emberrel, a céggel aki szórakoztatná őket, azért, hogy személyes előnyt kovácsoljanak belőle.
Hősök. Forradalmárok.....
Youri felhasználó kommentje: Semmi baj nincs, majd a Sony fizeti a károsultak új kártyáinak kibocsájtási költségeit (A "majd a Sony fizeti a károsultak új kártyáinak kibocsájtási költségeit" át van húzva az eredeti kommentben, Én csak aláhúzni tudtam)
wwenigma válasza D1Rect üzenetére:
Aha, ennyire elvetülten véded őket, nem tán részvényes vagy? Ha jol emlexem a törés is azért volt alapvetően, hogy ismét lehessen pl. linuxot futtatni rajta (amivel reklamoztak es beleivodott a törénelembe...) illetve most is csak egy kamu hirrel probalnak (vélhetőleg) takarózni, amig a szutykukból kivakarják a hibás sorokat meg reszelnek kicsit az egészen.
Az lenne a gerincesség, ha bevallanák, elcseszték. De a Sony nem arrol hires, hogy gerinces állat lenne...
cskamacska válasza D1Rect üzenetére:
Mm szóval random netcigányok megtörték a Sony rendszerét, az tehetetlenségében az Anonymusra mutogat, te pedig kapásból szemétmocskosanarchistázol? :) Ennyi erővel a konkurencia is lehetett, nem muszály mindenhol a linuxoshippi ellenséget keresni.
De éppen a cikk szerint még csak rendesen meg sem törték, csak a Sony félti a kepejkáit letöltések kicselezése miatt, és a kár is nem túl sok script kiddie lelkületű emberke PS3 gépére korlátozódik.
DeFranco válasza cskamacska üzenetére:
D1Rectnek abban marhára igaza van, hogy elég sakál dolog, ha:
- nem érdekel a cég filozófiája
- nem érdekel a hekker/pontyer közösség filozófiája
- nem érdekel a linux@PS3 balhé
de
- fizettél a konzolért
- fizettél a szolgáltatásokért
- fizettél a játékokért
és NEM tudod igénybe venni a szolgáltatásokat amikért FIZETTÉL miközben téged az egész balhé annyira hidegen hagy, mint a csigák szerelmi élete, és a forintokért amiért keményen megdolgoztál azt kapod, hogy az adataid sincsenek többé biztonságban.
Mész az utcán, nyalod a fagyit amit megvettél, erre váratlanul a semmiből jön egy punk és lerúgja a vesédet. Hát az anyjukat.
Mindemellett a Sonyt egy percig sem sajnálom, mert kevés mocskosabb cég van náluk, és a termékeiket sem igazán szeretem, de nem csinálok ebből érzelmi kérdést, mint egyesek. Ez egy cég, amit hála istennek lehet ignorálni, vagy vásárolni tőle, mindegy, de amiért esetleg fizettem, abba más ne sz*rjon bele, mert fölrúgom.
Morden24 válasza DeFranco üzenetére:
abba más ne sz*rjon bele, mert fölrúgom
Ami még növeli a frusztrációját a pórul járt embereknek, hogy ezeket még fel sem lehet rúgni.
Amúgy tök durva, hogy megy a műbalhé ellenpólusokról, a nagy cégek megregulázásáról meg payback-ről (nem, nem úgy értem, hogy az Anon a felelős, még mielőtt valaki nekem esik), de a valóság az, hogy a júzert így nem elég, hogy egy nagy, érinthetetlen és érzelemmentes multi szopatja, de most már pár nagy, érinthetetlen és franc tudja milyen indokok által vezérelt brigád is.
Tehát jó, mert ami eddig szopatás volt, most már gangbang.
Criton felhasználó kommentje:
Nem veszítek észre, hogy a SONY csak mutogat, mert nem merik bevallani, hogy ők is elqrtak valamit, inkább másokra mutogatnak, de arról megint nincs szó, hogy a felhasználók ezután kapnak-e valamit. Csak a szegény SONY :C
Én megvettem valamit, amit nem tudok használni, arról semmi nincs, hogy engem "kárpótol-e" a SONY.
És ha a bankkártyás történet is igaz, akkor az én időmbe és pénzembe fog kerülni, hogy új kártyát csináltassak...
Vélemények?
A nagyon hires Sony most elkúrt vmit most meg próbál kibújni a felelőség alól...
A bankártya adatokat feltörhetetlen fiókba kellet volna dugni nem a hekkerek elé dugni...
Doesnt Make belive...Ennyit a ps3ról meg a sonyról ....
Érdekes tulajdonképen nem is értem hogy lehetett ennyire gyenge a PSN?:S:S
Tehát én boxos korszakból nem emlékeszem karbantartásokról stb PSNen meg szokott 3-4 havonta lenni egy WTF?
Másik Rebug cfwről olvastam de én csak azt hittem hogy storeon lehet aktiválni a linceszt de ingyen letölteni nem lehet meg végül is az a "fejlesztőknek" volt csinálva..
Harmadik hogy van rebug progi ami tényleg vissza engedi a bannolt usereket, mondjuk a sony rendes volt mert több embert bannolhatott volna köztük engem is, de nemtette helyette emailt küldött hogy távolítsam el, gondolkoztam azon hogy lehetséges azért nem tett 2. ban menet mert nem volt egyértelmű a szabályzat eyért újat készítettek és abban egyértelműen leírták mi a szitu.
Deee úgy tudom hogy jövőhéten már lesz PSN :)
Kíváncsian várom hogy sony fog e adni valamit vagy csak elnézést kér...:)
És mit gondoltok,most,hogy a Sony így elvágta magát a Ps3 tulajdonosok előtt,a Sony visszahozhatja hírnevét,és újból minden mehet a régi kerékvágás szerint,vagy a Sonyba többé,vagy egy jó ideig nem fognak megbízni a felhasználók. Lehetséges,hogy a kétségbe esett Ps3 tulajdonosok átpártolnak egy másik platformhoz? Mi lehet a Sony jövője ezek után? Mit gondoltok?