Mi ez?:eek:
Nyomtatási nézet
Mi ez?:eek:
Új generációs pályaszerkesztő (vagyis inkább tuningoló, és "level viewer"), amivel a már kész pályádat gorsabban, kényelmesebben berendezheted, grafikailag felhúzhatod, (majdnem Legend szint) sőt ha minden igaz, akkor majd geometriát is tudsz hozzáadni :D
Szóval még csak most jön a pályaszerkesztés java!!! :D
Nem semmi. :)
hú, hát kívánok még több, gyönyörű pályákat. :thumb:
Spoiler!
igen ezt én is láttam, nagyon pofás kis szerkesztő lesz :D
Lenne egy kérdésem. Az új LE mikor jelenik meg, ami tartalmazza a grafikai tuningot, stb.-ket? Már várnám nagyon, mert most van egy kisebb projektem a tesóméknak, már van belőle egy pár dolog, de azt még szeretném úgy megcsinálni, hogy picit felhúzom grafikailag, meg mindenféleképpen.
Jaj, meg valaki tud nekem croft manor szerkesztett pályás linkeket küldeni? Megköszönném. Imádom a Croft Manort, nagyon rá vagyok mostanság kattanva. Köszi előre is.
Nos, van egy mini Croft Manorom amit a leendő pályámba szőttem, amit a nővéreméknek csinálok, csak szimplán Szabó-Keller Manornak hívom. Remélem tetszeni fog nektek is. A pálya neve Bogi és Norbi. Nos, tudom, hogy ez nem egy nagy név, de a pálya tartalmaz egy barlangot, több kiskertet, pár medencét egy vízesést plusz az előbb említett Manort. Csak a pályát nem nagyon szánom publikus megjelenésre, mert soundbugot tartalmaz és nem tudom javítani... :S Addig is gyönyörködjetek a Szabó-Keller Manorban. :)
http://kepfeltoltes.hu/120406/Tomb4_...toltes.hu_.jpg
Vagy linkek:http://kepfeltoltes.hu/view/120406/T...toltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120406/T...toltes.hu_.jpg
A 2. képen látható a nővérem Bogi és a leendő sógorom Norbi. :)
Na most mondjátok hogy vak vagyok, de nem látok itt 1 képet sem:D
Próbáltam javítani rajta, most nézd meg esetleg.
Bocs, a tudatlanságom miatt a képfeltötéses linket szúrtam be a képes helyett... :S
Nah mostmár látomm!!:D
Elég jól néz ki, szép munka, de színek lehetnének benne??:D:D
Milyen színre gondolsz? Amúgy szeretném még megtartani ebben az állapotban, mert eddig így működik, próbáltam mindenhogy, de csak így a hajlandó jól működni. Sorry. :( Viszont eddig semmi ötletem nem volt hozzá, pedig 3 hónapja csinálom, de a Legendet mióta elővettem, meg mióta Sonic 2-zök, azóta jönnek az ötletek. Nővéremék pályája lesz, megakarom velük szerettetni a Tr-t, aztán ez volt a leglogikusabb lépés hozzá. Amúgy a barlang alias bánya az ahol kristályok vannak, ott úgymond discofény van, máshol meg egyszínű világítás van, a kinézetre, a feladatokra, zenére megyek most. Ha ki is adom, akkor nem a tesómék képeivel, hanem mondjuk TR-es képekkel vagy kép nélkül adom ki. Nem tudom.
Megjött a kedvem pályaszerkesztéshez képeid alapján :D
Szerintem jó irányba megy csak kicsit magasnak és szélesnek tűnik;)
Örülök, hogy tetszik, és hogy megjött a kedved a szerkesztéshez Robbie. :) Amúgy még lehet, hogy teszek a Manorba pár cucclit, még nem tudom. Csak objekt zsúfolásom van... :S Abból majd törlök, aztán kicsit legend Manorrá teszem ezt a TR1 meg TR2 keverékes házikót. Textúrákat belülről a legend és az anniversary manorjának a textúráiból szedtem, azokat használom, meg néhány régi részból kiszedve, meg egy sonic 2-es screenshotból van a bánya megcsinálva. Egyelőre ez még csak egy bétának nevezhető kis pálya finish trigger nélkül. (nem is lesz benne) Remélem, hogy a tesómék örülni fognak neki. Amúgy anno nővéremmel sokat Tr-eztünk, de mióta gimibe meg egyetemre ment, azóta még játszani sem játszik... Hátha ez segít neki majd megkedveltetni a Tr-t újból. Screenshotokat még majd teszek fel.
Bocs a dupláért, de spoilerben itt vannak a screenshotok, amiket ígértem. Van benne a mai hozzátételből is pár kép.Spoiler!
Ezek a képek az egész pályáról vannak, plusz egy a title-ről. Remélem, hogy tetszeni fog! :)
Tetszeni tetszenek, csak egy bajom van, hogy túl magasak a termek. :o
Örülök, hogy teszik neked Roli! :) Ez a dícséret nekem már felér majdnem annyival, mintha kitüntetést kapnék. Viszont amiatt magasak a termek, mert csak így tudom megoldani a szép textúrázást, kicsinél meg vagy túl kicsi lesz a textúra, nagy teremnél meg túl nagy.... :S Amiatt csináltam ezt a pályát, hogy még mikor most januárban voltak itthon tesómék, mutattam nekik a Middle of Nowhere XMAS-t és tetszett nekik, január közepe óta csinálom ezt a pályát, ez a béta eddig, legalábbis annak mondhatom. Akkor fogadtam meg azt, hogy megcsinálom nekik azt a fajta pályát, amitől leesik az álluk, ráadásul szívesen játszanak végig többször is. Egy dolog biztos, ha van fantáziád, akkor már minden könnyen megy, a fene nem szól bele abba, hogy hogy csinálod, mert a fantáziádnak csak te szabhatsz határt. :) A level editorral sok jó dolgot kilehet hozni, csak az objektlimit ne lenne... Mindenféleképpen értem ezt: a wadbeli cumók, meg a pályán elhelyezhető dolgokra gondolok most itt. Egyedül csinálom, annyi kis segítséggel, hogy édesanyám itt van mellettem, aztán néha besegít, ha bizonytalankodom egy objekum lerakásánál, vagy ha nem tudom, hogy milyen legyen a textúra. Édesanyámmal csináltuk meg együtt a textúraszettet. Még van vele munkám, de alapvetően a vége felé közeledek, lassan de biztosan. Finish triggert meg rühellem, csak arra jó, hogy nehogy tudjál bámészkodni még egy szép pályán.:angry::angry::mad::mad: Tehát azt nem teszek bele. Lehet, hogy majd kiadom, de mivelhogy magyarítottam a scripten, ezért csak itt jelentetném meg a treditor.hu-n, nincs kedvem a scriptemet megint angolosítani, még így sem teljesen magyar, de 50%-ban az talán. Mégegyszer mondom, nagyon örülök neki, hogy tetszik a pálya! :):):):):):)
Szrtm tedd bele a végkikapcsolót. Ha nem lesz, ezért lehúzzák kint a pályádat. És sokan nem fogják tudni, hol a vége. Kell az bele. Zavaró, ha nincs.
Aki akar, akkor is tud bámészkodni. :)
Csak kérdés, hogy hova pics.á-ba tegyem? A ház háta mögé, vagy hova? Legyen a ház háta mögött, ahol fal zárja el a részt egy pickup és alatta egy finish trigger? De ha arra a fene sem merészkedik, akkor mi van? Ellenséget nem rakok bele a pályába, minek. 6b pajzsot kell begyűjteni, 3 ebből a bányában hoszú ugrálásokkal lehet az aranyat megszerezni, de vissza is kell ugrálni, láttátok a koncepciót szerintem, vannak kis járatok, amikben van egy kapcsoló és a falon annak az ajtónak a textúrája, amit nyit, a zöld ajtó nyitja a kiskertbe való utat, de addig ugrálások, stb-k vannak, pluszban van benne flyby kamera is, de még azon változtatok, mert a title-höz kellett, és nem töröltem ki még őket. Viszont ez csak ilyen gyakorló pálya még tőlem, csak teszteltem, hogy mennyit fejlődtem. Majd egy demót küldök esetleg, ha gondoljátok. Csak akkor a sok zenei flipeffect triggert kitörlöm, mert nem győzném a zenéket küldözgetni vele együtt... Csak nem tudom, hogy hogy csináljam a pályát, mert ha felteszem ide hozzátok treditor-ra, akkor ha a tesómék képe lesz benne, az nem lenne nekik fura érzés? Mármint nővéreméknek, tehát azon még módosítanom kellene valamit, hoghy más kép legyen, nem tudom. Tényleg, szerintetek fejlődtem valamit a pályaszerkesztésben, vagy semmit?
Hát csinálhatod a végkapcsolót úgy is, hogyha megvan az összes pajzs, akkor kapcsoljon ki. Vagy ha megvan az összes pajzs, akkor még kell egy kulcs, ami egy ajtót nyit, és ott lehet a kapcsoló. Találd ki. :)
Azért arra gondolj, ha kitesszük a TREditorra, onnan letöltik a kintiek is. :) Figyelik az oldalt, mert sokszor nálunk van kint először a pályák.:)
Nos a végkapcsoló megoldva. Van egy medipack a Manor-hoz vezető lépcső mellett egy kis emelvényen, nos alatta van egy exit to title feliratos kis textúra, a medipackot utána vegyétek fel, miután a Manor-ban szétnéztetek és a gyakorlópályát teljesítettétek, köze amúgy nincs a dologhoz, de jó buli, ha megcsinálod, addig is nézelődsz. Viszont kész a demo eddig. A teljes pályát tartalmazza, csak a zenei kapcsolók nélkül. A vízesésnél ott van a sok felvehető tárgy, azokat még nem helyeztem el sehova, csak úgy ott vannak az emelvényen, még ezt lehet, hogy javítom, de nem biztos, jó az úgy is, ahogy van. Arra mentem inkább, hogy legyen szép, de aránylag könnyű, de legyen hosszabb a játékmenet, a bányában az Édesanyámat is szidni fogjátok a sok ugrálás miatt. :D Viszont menteni ha lehet, ne mentsetek, mert a kiskert után van a híddal átszeltrész, onnantól ment, csak ha visszatöltöd, akkor a horizontban kötsz ki, ezt nem tudom javítani sehogy, tehát a barlangból ha kiérsz utána ment egyet rögtön, mert csak odáig működik a mentésrendszer sajnos... A többi résznél nincs kihívás, csak úgymond a nézelődés. Ez a pálya béta verziójának tekinthető eddig. Még majd változtatok rajta, és ha kész teljesen, hogyha úgy érzem kiadom a teljeset, tehát ezt fogjátok fel béta demónak. Majd elküldöm az email címedre OBig, ha nem baj. Teszteltetni nem teszteltetem, mert milliószor átnéztem, teszteltem, hiba nincs, textúrahiba nincs, nyújtott textúra csak pár helyen van, de azt máshogy nem tudtam megoldani. Soundhiba van, úgy mint a Middle of Nowhere-nél, de ezt sem tudom javítani sehogy, mert hiába próbálom, még tán rosszabb, nincs fegyverhang, ami zavaró, de legalább csend van, ez a jó oldala. :) Ajtók rendesen kinyílnak, ha a kapcsolót meghúzod, minden működik jól, tehát all systems full power címszavakkal megy, csak szaggatós a sok objekt miatt néhány helyen. De játszható, nem befolyásol szinte semmit. :)
Sziasztok Srácok! FMV-t szeretnék a pályámba rakni, triggerrel lehet belőni, vagy mivel? Próbáltam a pickup alattos triggerrel, de a wmv-t nem játssza le, nem tudom, hogy mit játszik le ez a vacak.... Nagyon megköszönném a segítaéget, mert ehhez hülye vagyok... :S
Szerk: Játszani játssza, csak ha ecet nyomok, vagy ha vége az fmv-nek, akkor crach-el... Mi az oka? Pls. Help! :)
Nos, eddig úgy néz ki, hogy a végére értem a Bogi és Norbinak, ezerszer teszteltem, hibamentesen fut, viszont a soundbugot nem tudtam javítani, pár objektum textúráját bekeverte az strpix, ha javítottam volna, akkor a manor vízesése tönkrement, azt ha újratextúráztam unkonwn poly-zott a drága, tehát a medipack a messzelátó és az almafák textúráit ne vegyétek figyelembe, ennyit kérek, mondjuk az almafáknál nem feltűnő a dolog. A lényeg, van külső gyakorló rész(tartozéka minden Croft Manornak) amiben van drótkötélpálya, ami szerintem mindenkinek a kedvence :). A ház legháta mögött van a sövénylabirintus, érdemes benézni oda is, mert ami ott van, nos hát meglepi, majd megtudjátok, ha feltöltöm valamikor a pályát. A lényeg az, hogy minden kis zugot járjatok be, próbáljatok ki, menteni csak akkor mentsetek, miután a bányában a zöld gyémántos ajtón kiértek, utána ne! Rossz a mentésrendszer, nincs javítva, mert nem tudom, hogy hogy kell. Egyébként hosszú és jó kalandban lesz részetek, ellenség nuku, de a feladatok megoldásán van a hangsúly. Egyszerűen nem győzöm kivinni a Manor részét, annyira imádom és annyira jól sikerült szerintem, a többi rész is szuper, csak a bányánál tépem mindig a hajam, amikor leesegetek... :D Csobbanhattok benne csomót, tárgyakat keresgélhettek, gyakorolhatjátok a mozdulatokat( persze az eredetieket, animációcsere nem volt). Remélem, hogy tetszeni fog majd mindenkinek, ha fel lesz töltve. :) Január eleje óta csinálom, talán mostmár kész lett. :)
Küldöm a képeket az újonnan hozzácsatolt területekről. :) Ezek a külső gyakorlópályát tartalmazzák plusz a ház mögött a labirintust. :)
Spoiler!
Nagyon szép lett :D
Örülök, hogy tetszik. Na igen, a kezdőség ártalma, hogy nagy termek meg a többi, most amire ügyeltem az az, hogy papírfal ne legyen. Világítást meg nem szeretnék hozzá. Nővéremék pályája lesz, szülinapjukra, kész vok vele nagyjából teljesen mindenféleképpen. Idegileg is meg amúgy is. De ezzel nem szenvedtem annyit, mint az első pályámmal a Middle of Nowhere XMAS-szal... :)
Én is üdvözöllek itt Téged a Fórumon ImmaSerah! :) Érezd jól magad köztünk! :)
Semmi baj, nem haragszom. :) Eleinte amúgy ezt nem publikus pályának szántam, mert még gyakorlom ezt a szerkesztés dolgot még mindig, ennyire megy még csak, de második pályának elmegy, nem? De ezerszer hangsúlyoztam már, hogy nővéreméknek a szülinapjukra csináltam ezt a kis gyakorló szintet. :) Esetleg tehetek bele egy kis színt is, ha gondoljátok, csak akkor annyit mondjatok meg, hogy milyen színeket szeretnétek és hogy hova. :) Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)
Sziasztok!
több dolog is lenne amire kíváncsi lennék :)
az első: NG-ban hogyan lehet megoldani,hogy a víz alatt végtelen levegő legyen?mert ha jól tudom TREP-vel nem kompatibilis :S
a második: az káoszt okozna egy wad fájlban,ha Lara futás,illetve séta animációját felcserélném?
vagyis,hogy alapesetben sétálna és a shift lenyomásával futna.
tanácsok nélkül nem merem kikísérletezni :D
tombraidermaster1996!
nézegettem a képeid,ha nem is sokat,de azért fejlődtél.kritikát nem mondok,mert azt már megkaptad.gyakorolj minél többet,és jobb lesz meglátod!
A 104-es flipeffekttel tudod engedélyezni a végtelen levegőt:
http://i.imgur.com/k20FY.jpg
Igen, ha nem figyelsz nagyon oda. A futás és sétálás animációkhoz sok másik animáció is kapcsolódik, ezeket úgy tudod megnézni, ha az 1 -> 2 gombra kattintasz az Animation Editorban:
http://i.imgur.com/RZxcp.png
A kapcsolódó animációk számát a NextAnimation oszlopban találod. A Low Frame és a High Frame azok a frame intervallumok a kiválasztott animációnál, amelyeken belül elindul a kapcsolódó animáció.
Tehát ha felcseréled a két animációt, akkor ezeket a kapcsolt animációkat is fel kell jegyezned előtte, és megfelelően át kell cserélned, illetve le kell ellenőrizned.
Nem tudom, hogy mennyire működik, de ez talán egyszerűbb megoldás lenne: a StateID-k határozzák meg a szükséges billentyűkombinációkat és az alaphelyzeteket, amelyekben Lara végrehajtja az adott animációkat. Ha a futás animációhoz a sétálás, a sétáláshoz a futás State ID-jét raknád, akkor a futás úgy működne, mint a sétálás, és fordítva. Ehhez szintén át kellene nézned az összes kapcsolódó animációt, és esetlegesen meg kell változtatni azokat a StateID-ket is. (Valahol volt egy StateID lista azok jelentéseivel, de sajnos fogalmam sincs, hol találtam.:o) Itt viszont nem kellene cserélgetned az animációkat, csak át kellene írni ezeket az állapotjelzőket.
köszönöm szépen!:hug:
akkor ezt az animációs dolgot próbálgatom :)
Csak nem ez az a State ID lista? :D
http://skribblerz.com/tuts/ngle/ngle2/larastateids.htm
Bocsi a két hozzászólás miatt,
de segítségre lenne szükségem.
Az a helyzet hogy pályát "csinálok" vagy mit
és hát a 'Legend= ....' ot kitöröltem a scriptemből,
ami addig rendben is van....de valahogy a Stringek közül is sikerült kitörölnöm :(
Aztán meg van egy hibaüzenet amit kiad(lentebb)
lehet ez okozza a gondot?
Spoiler!
Nekem volt ilyen gondom és az okozza. Olyan pályát akarsz akkor gondolom, hogy legend ne legyen benne, akkor az annyi, hogy a scriptedből törlöd ki, a stringsbe meg ott maradhat, nem oszt nem szoroz. Csak helyre kell állítanod valahogy a stringset... Ngle-t használsz ng centerrel? Első slotba kell ezt visszaillesztened: The year 2000, somewhere in Egypt... Úgy van a strings résznél, hogy $0001: és oda kell. Tehát így fog kinézni a dolog: $0001:The year 2000, somewhere in Egypt... Remélem, hogy tudtam segíteni. :)
Ja és még valami, ha 1 vagy 2 nap eltelt mióta a hsz-ed írtad, akkor nem kell bocsánatot kérni. :) Abból nem szokott gond lenni, de ha 2 percenként írsz új hsz-t abból gond szokott lenni... Sajnos tudom, mert megtapasztaltam már párszor... :S
Wow tényleg azt hitted hogy ennyire buta vagyok? >...<
Köszi,de azért ennyit már megtettem
csakhogy rendesen KITÖRLÖDŐTT az első
az első mostmár a 'Title Load Screen'
vagy mittudom én ://
Szóval arra kéne megoldás hogy egy ÚJAT
hozzak újra...://
de azért köszi a segítséget ^^
nem kell újat létrehozni
de egy kis időbe telik kijavítani..mert egyszer hasonló problémám volt nekem is...csak nem omlott össze emiatt...
nézd meg a sorszámokat a stringsben...valszeg elcsúszott az összes,ahogy kitörölted.nálam ez volt.kb 5-10 perc kijavítani
Nem néztelek butának, nyugi. Sajnálom. Csak annyit szeretnék kérdezni tőled, hogy nagyon előrehaladtál a scriptelésben? Mert ha nem akkor lehet egy olyat csinálnod, hogy az eredeti scripteket leszeded netről, és azt bemásolod valahova, de ne a scriptbe. A lényeg, hogy ngcente nyitsz, eredeti scripteket megnyitod jegyzettömbben, és átmásolod a dolgokat belőlük, én egyszer így csináltam, nekem nem tellett sok időbe. Attól függ tényleg, hogy mennyire haladtála scripteléssel. Próbáljd meg valahogy, az volna a lényeg, hogy jó legyen és hogy ne legyen túl időigényes a javítási művelet. Kérdezz meg esetleg valaki okosabbat, aki régóta trle-zik, én tavaly kezdtem, ilyen gondjaim mostanság nem voltak, csak az elején még tavaly... Nincs ötletem. Sajnálom :(:(:(:(