Hali mindenkinek.
Köszönöm a válaszaitokat.
Ez a kategória nem az én világom, csak Roli posztja kíváncsivá tett.
Üdv.
Nyomtatási nézet
Hali mindenkinek.
Köszönöm a válaszaitokat.
Ez a kategória nem az én világom, csak Roli posztja kíváncsivá tett.
Üdv.
Rég tudtammal már normális játékkal játszani, de amivel most játszottam, huh, biztos vagyok benne, hogy hasonlóval egy jó darabig nem is fogok:
BioShock Infinite
Két részre fogom osztani a mondandómat:
1, Technikai rész: porosodik az Unreal 3-as Engine, de amit ki lehetett hozni belőle, azt megtették, nagyon odavágott a grafika, szemet gyönyörködtető (kivéve a rózsabokrok, azok undormányok), a zene szívbemarkolóan gyönyörű, a hangok simán Oscar díjas minőségűek, a hangkeverés meg még azon is túl tesz - jaj, szegény szomszédaim:D A játékmenet viszont sokszor vállt unalmassá egy kicsit, azonban ez egy nagyon jó lövöldözős játék. Közepesen játszva, tényleg közepes volt, bár az Ördögcsók felerősítve szerintem túl erős lett, kiírtottam mindenkit:D Külön tetszett, hogy nem lettem olyan, mint pl. a Skyrimban: 24324 fegyver, 23123 ital, stb… max. két fegyver, meg a "mágiánk", meg a tudásunk, ennyi. Ezen felül nagyon humoros is, a készítők nagyon odatették a két főszereplőt. Abszolút jól működik a párosuk, egyrészt kifogástalan a szinkronmunka, de a készítők az olyan aprságokra is figyeltek, mint pl.: 1, ha becélozta Elizabethet, akkor rám szólt, hogy ne tegyem, vagy 2, mikor bementem a WC-re guberálni, volt egy olyan párbeszéd vele: Mit csinál? Mindjárt jövök. Kész van már? Pillanat, máris. Na ezen behaltam:)
2, Történet
Nem kezdek el spoilerezni, 100 mondat kevés lenne, hogy egyáltalán le tudjam írni, nos olyan hangulata van az egésznek, olyan szinten van kitalálva a történet... Már a játék közben is voltak WOW pillanatok, de a végén az utolsó 15 perc: WWWWWWWWOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWW WWWWWWWWWWWWWTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTFFFFFFFFFFFF AZTA***** EZMEGMIASZARVOLT??????? Nem hiszitek el, de a végén, szabályosan kiment a karomból az erő, kissé elgyengültem, ott maradtam a székben, kellett is 1 perc, míg összeszedtem magam. ZSENIÁLIS, videójátékban, de még filmben sem nagyon találkoztam eddig még hasonlóval, számos alapfilmnek titulált szar bebújhatna a sarok és élete végéig zokoghatna. Egyáltalán nem szégyen, ha elsőre nem fogjátok fel, valószínűleg nem is fogjátok, nekem is először egy barátomat kellett megkérdezni, aztán a netet böngésztem végig, úgy lett majdnem minden tiszta. Oh Istenem, mikor lesz következő rész???? Oh Istenem, mindegy, csak ilyen jó legyen, mint ez!
Szerintem ez egy majdnem tökéletes játék, de ha jószívű lennék, mehetne rá a 10/10, megérte minden ráköltött forintot! Majd írok a Burial at Searől is amint sikerült kitolnom az első részét...
Buriel at Sea Part 1:
Spoilerezni megint nem fogok.
Követem az előzőekben megszokott rendszert:
1, Technikai rész: maradt ugyanaz a magas minőség, nagyon sok utalással és nagyon sok jó poénnal - főleg az elején:D A splicerek pedig néhol elég félelmetesek voltak, és az új Vigor is tetszett, hát még az új fegyver! xD
2, Történet
WTF??? Megint, nem szoktam ilyet mondani, de a készítők bele kipucolódhatna már… :) Megint olyat csináltak, hogy nem találtam szavakat, egyszerűen csak néztem, hogy mi van. Most nem volt semmiféle karzsibbadás, de a WOW az igen. Azt nem hiszem, hogy nagyobb WOW lenne az alapjátéknál, legalábbis nálam nem olyan érzéseket váltott ki, de semmiféleképpen sem lett gyengébb! Olyan érzés volt, amikor egy foci játékos rúg egy tiszta és szabályos gólt, de a bíró azt mondja, hogy les, és nem adja meg a gólt - egyszerűen nem érti a játékos, de kénytelen beletörődni, a meccs meg folytatódik tovább. Ráadásul nem hogy előrébb lennénk, csak még jobban összekuszálták a szálakat... nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. Egyáltalán ki tudnak belőle jól jönni? Vagy meghagynak a homályban minket? Hmmmm... erre csak a befejező rész adhat választ....
Mindenképpen érdemes beszerezni!
Google-n rá kellett keresnem hogy ez mégis mi...Spoiler!
A Biochock jó játék,szerintem Januári PC Guruban benne van a Burial at Sea tesztje,de már én is kipróbáltam,szerintem jó...
De ha valaki nem szereti/ismeri ezt a műfajt akkor nem szabad rögtön nyakatkitörve ugrani a legközelebbi boltba,hanem utána kell nézni. :D
Én egyáltalán nem ismertem, csak azért vágtam bele, mert annyi minden jót hallottam róla. Úgyis mondhatnám, hogy túl sok jót:D
Azóta itt virít az első két rész is, majd azokat is kitolom....
Assassin's Creed
Nagyon erősen spoileres, úgyhogy aki egyáltalán nem ismeri, ne olvasson tovább!
Sikerült végigvinnem ezt az igencsak gyilkosan jó hangulatú játékot. Mit is mondhatnék? Abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Gondolom jól hozott a Ubisoft konyhájára anno. Néhány apróbb hiba: hiába már rég eltelt 2008, a játék bugos. Nekem többször lefagyott vagy csak szimplán kilépet. A másik, az még csak hagyján, hogy akkoriban is volt olyan játék, melynek lemezét be kellett tenni a játszáshoz, de milyen dolog az, hogy még egy sima angol felirat sincs a játékhoz??? Hál' Istennek sokkal több a pozitívum.
Történet: úgy ahogy eredeti, bár az egész alapját egy létező rendről találták ki. Amint már mondtam, Al Mualim árulására már elég korán lehetett számítani, azonban Lucy kellemesen meglepett, azt hittem, hogy csak egy sablon karakter. Drága Desmondunk alkalomadtán szépen feltalálta magát, de több lesz az ő karakterében… Altair volt a kedvencem, az elején egy beképzelt bunkó, aztán szépen lassan átformálódik, végül egy teljesen szerethető karakter lesz belőle. Mindamellett, hogy sose hagyta magát, egy adott kérdést több aspektusból is megvizsgál. A készítőknek hatalmas respect, az összes templomos vezér egy jól megírt karakter, egyéni célokkal. Számomra az egyik a többi felé emelkedett, mert nem hittem volna, hogy egy játék alatt +100-at tud ugrani a vérnyomásom izgalmamban. Ő Tamír, félelmetesen ügyesen oldották meg a szúrkálós jelenetét, ilyet csak filmekben látni. A mellékküldetések viszont gagyik, a megsegített embereknek ritkán vettem hasznát, a kilátós pontokból meg túl sok volt, de mint mondtam, így tovább tart a játék. Na meg egy idő után az adott célpontról megszerezhető infok megszerzése is unalmassá vált, director's cut ide vagy oda. Ez egy gyenge pont. A történetnek pedig azon része, hogy megfosszuk az embereket a szabad akaratuktól a Heroes 4 A Béke Ára c. küldetésben már találkozhattunk ezzel a témával, csak ott egy óriási kristályinga dolgozott ellenünk. Lehet hogy lopás?
Grafika, zene: ahhoz képest, hogy 2008-as a játék, a grafika szuper, az épületek szépen sikerültek, és elég jól távolra lehetett látni benne és a víz is jól sikerült. A többi az nem olyan szép. Kedvenc városom Damaszkusz volt, de Akka kikötője is gyönyörű volt a mellette található bazi nagy templommal, az egyik legszebb kilátás onnan volt, egyben a két legmagasabb épület egyike is. Májszáfnál sajnos nem volt kilátó, pedig felmásztam volna az erődre. A városok kifogástalanok voltak, tényleg az az érzésem volt, mintha egy igaziban járkálnék, bár az Oblivion vagy a Skyrim lett volna ilyen ebből a szempontból... A hangok kiválóan sikerültek, a zene szintén jól teljesített nálam, még ha nem is volt benne fülbemászó dallam. A szerző azt nyilatkozta, hogy szerette volna megragadni a háborúk sötét drámáját, mindezt úgy, hogy a zene egyszerre merész és modern legyen. Jelentem sikerült!
Hangulat: lopakodás, mászás és sunyulás ezerrel, wow, egyből magába szippantott vele a játék. Mászni elég könnyen lehetett, szépen reagált a dolgokra Altair. A hangulathoz remekül hozzátett két NPC típus, igaz rohadt idegesítőek voltak, az egyik a kéregető asszony (Please just a few coins, I'm hungry, I beg of you, stb.), ami sajnos egy általános jelenség volt akkor, ahogyan most is, de ami felkúrta az agyam, hogy kivétel nélkül minden esetben sok méteren át követett engem és feltartott, élesbe úgy szájba vágtam volna - szabályosan olyanok voltak mint egy román "eladóasszony" egy piacról. A másik a zakkant csövesek voltak, akik számtalanszor nekilöktek az őröknek, így kezdhettem az adott info szerzést előröl. A szinkron egytől egyik kifogástalan lett, a különböző akcentusokat öröm volt hallgatni. A kardpárbajok szemet gyönyörködtetőek voltak, simán túltettek az olyan nagyokon, mint pl. a Skyrim, ott van vagy 3 mozdulat, és az ismétlődik, míg itt jóval több, ráadásul sok múlt a megfelelő időzítésen, ezzel is nagyobb realizmust adva neki. (Nem játszottam a Witcherekkel, így csak hallomásból tudom, hogy van benne olyan, hogyha bizonyos Jelekre a megfelelő időben kattintunk, akkor tudnak csak működni. Hogy odáig voltak ezzel, holott az elv már korábban létrejött, akkor miről is beszélünk?)
Az is tetszett, hogy szépen folyamatosan kaptuk vissza a rangunkat, így egyfajta egyedi szintlépést hoztak létre. Nehézség beállítása nincs, de ez is egy optimális szintre sikeredett. Bár amikor a vége felé Arszufba lovagoltunk, hát finoman szólva is elgurult a gyógyszer, mikor egyszerre vagy 40 szaracén rontott ránk, na meg Robert testőrsége is kemény volt, volt kurv@anyázás rendesen. Játékidőt nem mértem most, de ügyességtől és kimaxolási igénytől függően akár 50 óra is lehet benne, vagy akár még több is.
Nem hittem volna, hogy egy számítógépes játék esetén ilyet mondok, de a játék képes a türelmünk fejlesztésére, ami szerintem nagy szó! Kár hogy nem lehetett vízbe ugrani, úgy hallottam ezt már orvosolták azóta.
Mondhatnék róla többet is, írhatnék még részletesebb véleményt, de minek? Ez egy nagyon jó játék, hát akkor milyen lehet a többi része...?
Trónok Harca: az rpg verzióról lesz most szó kérem.
Az Otherworld nagyon lehúzta azt a youtubeon, bevallom ezért félve kezdtem neki egy kicsit. Na de mekkorát csalódtam. Természetesen pozitív értelemben, mert szerintem nagyon jó lett. Na jó, ez azért túlzás, nem is kicsit, mert több sebből is vérzik, de ahhoz képest, kifejezetten élveztem azt a 25-30 játékórát vele. E téren a mai játékoknál kb. az alsó-közép kategóriát sikerült megütnie. Még megpróbálom beszerezni hozzá a plug-in küldetést is, ha sikerül…
Történet: nehéz helyzetben vagyok, mert csak Spoilerekben tudnék beszélni, de azt nem akarok. De van itt minden, mi szemszájnak ingere, árulás, harc, politika, ármánykodás, önfeláldozás, stb. Van amelyikre nem számítottam abszolút, van amelyik teljesen kiszámítható, és van amelyik nagyon gagyi lett. Hál' Istennek inkább jobbak kerültek bele. Ráadásul 4 féle befejezése van. A kedvenceim a 8.-iktól 13.-iktól tartó fejezetek lettek.
Hangulat: ez már felemás lett. Ami hozza a szintet, az az, hogy átlagban egy párbeszéd során 2-6 választási lehetőségünk van. A játékidő kb. felét pedig a párbeszéd teszi ki. Éppen ezért kisebb-nagyobb következményei lehetnek tetteinknek. Többnyire azért kisebb.
Erre még rátetéz az a rengeteg info a világról, amit útközben összegyűjthetünk. Igazán hasznos volt, sok új dolgot tudtam meg általa.
Sőt, az első évadra vonatkozóan bele is tettek néhány nagyobb utalást is, de ezek is spoielerek.
A fejezetek elég hosszúak, legtöbbjük nem összecsapott, két nagyon nagy hátránya, hogy kicsik a pályák, és gyakran előfordul, hogy ugyanazon a részén kell bolyongnunk.
Az Arénás rész viszont tetszett, Lucifer még a fegyverhordozó szinten is kemény volt:)
Mindemellett a játék rendelkezik azokkal az idegesítő szokásokkal, amikkel a többi konkurencia is.
Graflka, zene, hang: a grafika finoman szó is csak közepes, a havas részek nem ütnek, a városban játszódóak már sokkal jobbak. A főmenüben megszólaló főtémán kívül kb. 3 emlékezetesebb téma hallatja magát - azért ez kevés. Hangok a megszokottak, semmi új.
Harcrendszer: a fejlesztők azt az utasítást kapták, hogy nyugodtan kísérletezzenek. Díjazom az erőfeszítéseiket, komolyan, de lett volna még mit csiszolni rajta. Az irányítástól pedig herótom lett, fölöslegesen túlbonyolították. Kár érte.
Mindent összevetve kissé vegyesek az érzéseim, de ha azt nézem, hogy 3 napig a megszállottja voltam, akkor nálam nyerő lett. Ez pedig főképp a történet miatt van.
King Arthur:
Huh… hol is kezdjem? A játékot nagy örömömre magyarok fejlesztették, király! Mégis azt kell mondanom, jobbat is csinálhattak volna, mert a tehetség és a kreativitás megvan hozzá. Szó se róla, a grafika nagyon szép, sok mai játék tanulhatná a távoli tájakat, vagy a vizet, ez viszont azzal jár, hogy erősebb gép kell hozzá. (Bár azt nagyon benézték, hogy a legtöbb esetben a bal kézben van kard és a jobban a pajzs.) A hangok átlagosak és a zene se nyerte el különösképpen a tetszésemet. Kellemes volt, ennyi, se több, se kevesebb. A szinkron viszont nagyon jó lett, Várai László kiváló munkát végzett!
A történet értelemszerűen az Arthur mondakör köré épül és én is tudtam belőle tanulni, olyan szinten volt tálalva. Ez jó. Viszont mint stratégiai játék? Az a baj vele, hogy semmi újat nem hozott, ugyanúgy kell csatázni és országot irányítani. Ez utóbbi viszont szintén jól sikerült, bár így utólag belegondolva, nem is volt olyan nehéz. Annyi a titka, hogy gondosan kell lovagjainkat fejleszteni, és jól kell összepárosítani a hűségbirtokokkal és a feleségekkel. A menürendszer elsőre zavaros volt, de meg lehetett szokni. Ellenben most is azt mondom, hogy túlzsúfolt. Játékidejét tekintve, nekem megvolt benne az ötven óra, az alábbi felosztásban: egyszer nekikezdtem, kb. 15-17 órát játszottam vele, de nagyon levertek. Másodjára megcsináltam mindent, és 20 óra volt, igaz, már képbe voltam. A maradék meg az egyénileg gyártott csatákban merült ki. A befejezést viszont nagyon elrontották szerintem, sokkal jobb lehetett volna, legalábbis a szituációs játékokban. Legalább kis kompenzáció, hogy 3 féle úton is végigvihetjük, bár nekem elment a kedvem tőle az első miatt.
A végére pedig annyit, hogy külön meg kell említenem a szituációs játékokat, egyértelműen a legjobbak voltak! Nagyon ötletesek és néhol érdekesek is voltak a feladványok tekintetében. Olyanok, mint egy mini KJK.
Aki szerette a Total Wart, annak ez is tetszeni fog!
Prince of Persia: The Forgotten Sands:
Biztos vagyok benne, hogy nem ez a része volt e legjobb belépő nekem a PoP sorozatba, mert max. egy gyenge közepest érdemel tőlem.
Az eredeti trilógiáról nagyon sok jót hallottam.
A játék nagyban hasonlít az AC sorozatra - vagy inkább az hasonlít erre? Elvégre ez már jóval korábbi széria.
A grafika gyönyörű, és külön hatalmas nagy piros pont a concept artosoknak, nagyon szép helyszíneken kalandozhattunk. Igen, mint kaland, megállja a helyét, főleg, hogy szinte az egész egy várban játszódik, ez már önmagától ad egy jó kis frusztrált hangulatot. Viszont a harcok… pfff, Szeretem ha valami egyszerű és könnyen kezelhető, de ez már túlságosan is az volt. (De a mozdulatok kiválóan le lettek modellezve.) A másik gyenge pont a történet, mert itt ilyen nincs. Csak klisé klisé hátán. Ráadásul nagyon rövid is, max. 8-9 óra alatt végig lehet játszani. Esetleg még jön hozzá 2 kihívás mód, de az is max. még 1 óra. A kioldható tartalmak gagyik és ötlettelenek most - ráadásul valami hiba van a gépezetben, mert nálam a négyből egy se oldódott ki!:( Ezért vegyen az ember eredeti játékot? Legalább nagyon akciós volt:)
Zene, mint olyan nem volt, Steve Jablonosky egy az egyben ellopta/átvette mestere Hans Zimmer Arthur király filmjének főtémáját, csak kicsit átvariálta 10 féleképpen, és meglett a track:( Annyira súlytalan volt, hogy nem is éreztem. A hangok, szépek, de olyan halk, mint a zene. Komolyan mondom kb. 75%-ig vettem fel a hangszórómat, hogy legalább egy kis alap zaj legyen. Más játéknál, pl. Tomb Raider 2013 már 50%-on világháború van. Szóval ez is gyenge volt.
A szinkron nem rossz, legalábbis a Hercegé és Maliké nem, viszont a többi? Razia teljesen súlytalan karakter, Ratash meg szegény nem tud angolul, így maradt egy újabb klissé. A Hercegnek miért nincs amúgy rendes neve? A másik bajom, hogy az időlassításnál, amikor megfagy a víz, hogyhogy nem csúszunk le? Vagy nem fagy le a kezünk? Jah, a dzsinnek mágikus ereje, most már értem, köszi.
Az irányítás viszont meglepően könnyű volt, ez tetszett, mert sokkal nehezebbre számítottam. Azért a vége felé, a nehezebb platformfeladatoknál, már nagyon jól kellett időzíteni, meg is döglöttem párszor:)
A fejtörők legtöbbje könnyű, de legalább van benne és ez jó, mert megtöri az agyatlan csápolást! A képességek meg végül is fölöslegesek voltak, mert a forgatag és a kővért bőven elég volt.
A perzsa, kissé meseszerű hangulat részben tehát megvolt és átjött és működött, részben pedig nem. Kb. fele-fele arányban.
Egyszer érdemes lehet kipróbálni, ha nagyon nincs más.
Összességében tehát a sorozat nagy potenciállal rendelkezik, csak ki kellene aknázni...