Aki nem olyan játékokon edződött, mint pl. a Counter Strike, és még nem mozgott a kompetitív multiplayer mezején, tényleg nehéz dolga van. Korábban én se játszottam soha ehhez hasonlóval, úgyhogy nekem is nagyon új volt az egész. De szerencsére az újdonsült multisok is könnyen feltalálhatják magukat, a lehetőségek adottak - csapdákat lehet felállítani, taposóaknákat elhelyezni, kezdetben én csak ezekkel tudtam bárkit elkapni. Más játékosoktól is ellestem pár trükköt, ezek is hasznosak lehetnek: felállított kötélcsapdába taposóaknát vagy lőszeres dobozt helyezve szinte biztos halál, ha a kötélben fennakad valaki, és csak les, hogy mi a fene történt. :D A
szuperfegyverekkel szintén könnyebb, én konkrétan a versenyíj által tanultam meg, hogy is kell használni az íjat.
Szóval türelem tényleg kell hozzá, és abból nagyon sok egyrészt, mert nagyon bugos a játék, másrészt pedig ömlesztve vannak a tapasztalt játékosok a kezdőkkel, így a kezdőknek valóban hamar elmegy a kedvük az egésztől. De megéri próbálkozni, idővel egyre jobban fog menni. Az külön tetszik, hogy ha nehéz helyzetbe kerülsz, kénytelen vagy kitalálni valami stratégiát, ami fekszik. Régen nagyon idegesítettek az íjászok, a pálya másik végéből simán lekaptak, nekem meg nem ment az íjászkodás. Fogtam egy shotgunt, megkerültem őket a pályán, föld alatt illetve arról, amerre épp nem figyeltek, és hátulról olyan könnyű volt lekapni őket, hogy csak na. :)
Kezdetben a Rescue és a Cry for Help azok a játékmódok, amelyekben kezdőként a legtöbb eredményt lehet elérni, és a legjobban lehet szórakozni. (Én addig utáltam a multit, amíg Thak meg nem mutatta, hogy is működnek ezek a játékmódok, onnantól kezdve nagyon élveztem a dolgot.) Rescue-ban a medipackek szállításával sok XP-t lehet szerezni, a tapasztaltabbak közben megvédenek az ellenségtől. Ez kovácsolja össze a legjobban a játékosokat is, mert a csapatmunka és a taktika itt tényleg fontos lehet.
2 éve volt egy összeszokott társaság, akik minden este csináltak privát Rescue-t, ahova volt, hogy egy órát kellett várni, mire bejutott az ember. Na az egy élmény volt mindig, kiegyenlített csapatokkal, jó társasággal. Mára már sajnos szétesett a csapat, de a játék megjelenése után majdnem 3 évvel még mindig lehet találni jó meccseket. Nem sokat, de lehet, és az nem semmi.
A másik dolog, ami beleszólhat abba, ki mennyire jó az az, hogy milyen géped van. Nagyon nem fair, de 30 és 60 FPS között ég és föld a különbség. A csákány gyorsabb, a célzás jóval könnyebb, sokkal gördülékenyebb az egész, és ez nagyon erősen kiütközik. Ilyen szempontból a konzolosok jártak jól.
Van, aki "csal" is a csákánnyal, és 200 FPS-en így tolja és kaszabol le mindenkit:
https://youtu.be/XIDmxvs2MMg Elég röhejesen néz ki :D