Újabb kép a PC-s verzióból:
https://pbs.twimg.com/media/CZqfUjqUEAEeh_9.jpg:large
Nyomtatási nézet
Újabb kép a PC-s verzióból:
https://pbs.twimg.com/media/CZqfUjqUEAEeh_9.jpg:large
Eszméletlen!
Sok minden más mellett, a gallérján még a ruha szövetszerkezete is látszik. :)
PC-s kép Steam-ről:
https://farm2.staticflickr.com/1720/...d78eb984_z.jpg
Azért jobban néz ki az XBox One verzióhoz képest!
Elkezdődött a stream is - bemutatták a grafikai beállításokat, van "Very High" opció is, nem csak "High"-ig terjednek a beállítások. A PureHair beállításánál három opció van: ki lehet kapcsolni (de ez nagyon bugosnak tűnt, mintha nem is lenne súlya, csak repkedett össze-vissza), be lehet kapcsolni a PureHair-t, és van egy Very High beállítás is. Akiknek bírja az utóbbit a gépe, az egy még sűrűbb hajú Larát kaphat. :p
A "Low" beállításokon kívül van "Lowest" is, úgy néz ki, hogy azok is futtatni tudják majd a játékot, akinek nincs túl sokkal a minimum alatt a gépigényük. Elég barátinak tűnik. :)
A játék gyönyörű, mintha a növényzet is jelentősen sűrűbb lenne itt-ott, mint az Xbox One verzióban.
Szépnek szép, csak amilyen költségbe kerül ez a látvány, annyiból már 3 XBox One gépet is vesz az ember. Very High grafikán még a GTX980 kártyát is hajlamos megfogni a játék bizonyos pontokon, pedig az egy közel 200 000 forintos kártya.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ez hogyan fog menni a gépemen. Ajánlott gépigény megvan a GTX970 kivételével, de hamarosan úgyis érkezik az új Nvidia felhozatal (Pascal), majd akkor fejlesztek, addig meg csak menni fog az AMD R9 280X kártyával is Low beállításon 640x480 felbontásban 30 FPS-sel.
A látottak alapján szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy a gyengébb konfigurációval rendelkezők megnyugodhatnak, mert még úgy is nagyon szép a játék és szinte biztos, hogy ők is élvezhetik majd Lara legújabb kalandját. :)
Szinte éreztem, hogy ez is el lesz cseszve. Az összes teszt szerint hajlamos eszméletlenül belassulni a játék még bivaly gépeken is.
GPU teszt, AMD persze, hogy alul marad, mert ződ játék ez is:
http://s14.postimg.org/w4ohl86w1/kep.jpg
És számos oldal teljesítménybeli problémákról ír. Redditen megy a rinya, Steam-en pedig a refund. A PC-s verzióból pedig sok grafikai feature fog még hiányozni kezdetben. Ezt nagyon jól összehozta a Square Enix. Kicsit az Arkham Knight fiaskóhoz hasonlítják, ami érhető, mert az is borzalmas teljesítményt nyújtott, Nvidia alá tartozott és Denuvo DRM-et alkalmazott.
PC-s lehetőségekről videó, de minek
VR-es srácok már játszanak a PC-s változattal.
Az itteni vezetőség nem kapott valami hasonló korai hozzáférést a Crystaltól vagy a Crystal nem díjazza ilyesmivel a rajongói oldalak főszerkesztőit, csak a Youtube huszárokat?
Szerintem várjuk meg a játékot, és akkor majd mindenki saját bőrén megtapasztalja, hogy mi újság :D
Lary Croft betámad:
http://cdgalaxis.hu/termekkepek/hatl...ider_v1601.jpg
Rise of the Tomb Raider - Performance Tuning Guide
A Nixxes nyilatkozata, hogy miért is kell 4GB videómemória a High grafikai minőséghez FullHD felbontásban. Very High-ról (60FPS mellett) ne is álmodjon senki 6GB videómemória alatt. :D
Este megmondom, elég-e a 4 GB. :)
Most már játszható PC-n is a Rise of the Tomb Raider!
Hát nekem eddig elég pocsékul megy. Van, ahol 40 FPS körül mozog, van, ahol lemegy 20-ra, és hiába állítok át bármit, akkor se meg 24 fölé. :( Ennél azért sokkal jobbra számítottam. Mediumon simán vinnie kéne ennek a masinának.
Eddig én is a csalódottak táborát erősítem, nem vettem fel mindent maxra, de azért eléggé felhúztam a dolgokat és átlag 35 fps körül voltam, persze droppolt, de nem számottevően. Ellenben rengeteget crashel... egyáltalán nem stabil a rendsze :(
Új Nvidia Driver sem hoz javulást?
Én viszont kellemesen csalódtam. High grafikára lőtte be magát és szépen megy. A prológusnál volt egy kisebb FPS drop, de azóta nem is megy 30FPS alá, sőt inkább 40 körül mozog. Persze messze vagyok a Fix 60-tól, ellenben AMD-s tulajként rosszabbra számítottam (főleg, hogy egy 2015 tavaszi Catalyst Driver van a gépen, nem is a legújabb Crimson Driver).
Néhány kép tőlem
És Win10-ed van TBlint?
Nem. Windows 8.1 Professionalt használok. Kiforrott rendszer és minden programom fut alatta (sajnos Windows 10 alatt ezt nem mondhatom el). Bár állítólag Windows 10 alatt picit jobb teljesítménye van a játéknak + biztosan érkezik néhány patch, hisz az Nvidia korábban bejelentett VXAO technológiája sem került még bele a játékba.
Benchmark is lesz majd és a DX12-n is gondolkoznak a fejlesztők, úgyhogy némileg változni fog még a játék.
Obig kezdhetünk imádkozni, hogy kihozzák a rendelésünket holnap, vagy legalábbis nekem ezt küldték”:… 1-2 munkanapon belül várhatod a csomagot” :eek: a hétvégén már terveztem a játékot!!
Pedig elég jó laptopod van, jobban kéne futnia!
Kíváncsi vagyok nálam hogy fogja bírni a masina, csak hozzák ki holnap a játékot.
Állítólag az új driver elég problémás. Még tegnap frissítettem az újra. Inkább a játék elején volt ennyire rossz, főleg a cutscenekben ment le olykor 15 FPS-re, olykor pedig megakadt az egész és lement 3-8 FPS-re is. A legtöbb helyen meg elfut 30-40 körül. Elég gáz. Most a szibériai erdőben mászkáltam, ott szerencsére már nem tapasztalok ilyet, legalábbis nem észrevehető, ha kicsit lecsökken.
És jók lettek a képek :) Hamarosan rakok fel párat én is.
Igen, ez idegesít engem is, hogy a Witcher 3 simán megy full HD-n, high-ultra beállításokkal, ez meg így nyögdécsel. :(
Ezt csak most láttam - nem, ez (sajnos csak) a YouTuberek privilégiuma.:)
Első tapasztalataim: csináltam pár tesztjátékot csak úgy speedrunba, nagyon szép a grafika a legtöbb helyen, szépen lehet skálázni. A játék hangulatos, az art design gyönyörű több helyen is már az elején. Viszont számtalan alkalommal egyszerűen megfagy és nem tudok semmit csinálni. Egyszer annyira lefagyott, hogy a gép hátulján ki kellett kapcsolnom az áramot, ami nem egy jó dolog :( Egy acsit meg se kaptam emiatt, de az mindegy, mert úgyis meglesz - már ha nem lesz fagyás, fekete képernyő vagy más hasonló finomság.
Amúgy az én alsó közép kategóriájú gépemhez képest, úgy hogy elég sok minden maxon van, általában 30-40 fps között vagyok, ami szerintem korrekt. Ám a rengetég fagyás miatt mégis inkább a csalódottak táborát erősítem.
Megjött :jumper:
http://kepfeltoltes.hu/thumb/160129/...toltes.hu_.jpg
és tényleg adtak hozzá mindent amit ígértek + még egy karkötőt is kaptam. :)
Üdv mindenkinek, még nem jártam erre, de most tiszteletemet tenném a Tomb Raider kedvelők között. A mai nap érkezett meg hozzám a PC-s gyűjtői, rögtön bele is vágtam, és készítek egy végigjátszás sorozatot is a játékról, amit kissé félénken :) de szeretnék közzétenni, hátha valakit érdekel ilyen kommentár mellett, bár tudom, nem rúgok labdába a komolyabb videósok mellett, remélem azért majd belejövök: https://youtu.be/CzBm4k_pooM
Jó játékot mindenkinek, aki szintén most kezdi! :)
Köszönöm a biztatást! :)
Sziasztok. Valaki tapasztalt olyan hibát a játékban hogy a prison break részben amikor Lara a börtönben van és egy cső darabot kell kiszednie, hogy az nincsen ott? Elvileg azzal kéne kitörje a falat.De mivel nincsen ott, így sajna nem is lehet tovább haladni. :/
Kedves Miszter Fájör, :)
Nagyon köszönjük a videódat, és ha benne vagy, fel is tennénk a végigjátszáshoz, mint "Első végigjátszás"
Ha esetleg bemondanád közben a szövegeket is, és a történetet, az már csak hab volna a tortán. :)
Egyre kérlek csak, hogy illeszkedjen az írott végigjátszáshoz, pályánként szabdalt majd darabokra.
Szia OBig!
Persze benne vagyok. Meg tudom csinálni, hogy részekre bontom, ma átdolgozom ezt a felvételt, külön választom a havas tájat és a sivatagot és jobban beleveszem a történetet is. Bár mindent élesben nem tudok majd fordítani alatta, de összefoglalom, miről esett szó, az átvezetők alatt és végén. Örülök, hogy ily módon szorosabban hozzájárulhatok a közösség által készített tartalmak bővítéséhez. :) Nemsokára jelentkezem.
Szia :)
Ha gondolod, nyugodtan használd fel a lefordított feliratokat a videóidhoz. A linken elméletben minden átvezető videóhoz és beszélgetéshez megtalálod a fordítást (egyelőre erősen work in progress jellegű, de lehet, hogy a segítségedre lesz), kronológikus sorrendben bontva:
Szerinted mennyire jó ötlet közkinccsé tenni ezt, amikor a sötét oldal, illetve egy másik csoport is fordítja a játékot? Nem igazán hiányzik szerintem nekünk, hogy ezt is lenyúlják (mivel publikus topikba tetted), aztán a saját fordításukba tegyék be, úgy, hogy az itteniek nem is tudnak róla.
Majd játszanak vele magyarul a YT arcok akkor, amikor elkészülünk a fordítással. Persze jó ötlet ez, de azok után, amiken az elmúlt évben keresztül ment ez az oldal, nem kellene "segítséget adni a másik oldalnak". Nem bántásból írtam, csak a véleményemnek akartam hangot adni. :)
A fordítás nagyon jónak tűnik, ügyes vagy!
Sziasztok,most léptem én is be ,bár régebben az első egy két résszel játszottam.Igaz a 2013-al mindig halsztva lett,időhiány miatt,de nem baj mert így legalább megkaptam eredetibe a Rise mellé.Így mire végzek a 2013-al talán meglesz vagy legalább közelebb lesz az új fordítása is.
Szia sgtGiggsy!
Nagyon köszi a gesztust, hozzám még eljutott, de én is épp akartam mondani, hogy ne tedd közzé a munkád, főleg, ha volt valami állítólagos szerencsétlen incidens a múltban. Épp meg szerettelek volna keresni privátban, mikor láttam, hogy írtál. Ha esetleg meggondoltad magad, és mégsem szeretnéd, hogy felhasználjam, akkor mindenképp jelezd, de szó szerint biztos nem használnám fel, max átfutnám az egyes részeket, hogy jobban képbe kerüljek. Én is dolgoztam fordításokon, rengeteg munkám van a starcitizen.hu-ban, ahol cikkeket fordítottam az ottani közösségnek, gyakorlatilag mára már én kezelem az ottani honlapunkat és a fórumot, ezért mindenképp megbecsülöm az ilyen jellegű munkákat.
Na, de nemrég készítettem el az első pályát a végigjátszási formának megfelelően (legalábbis remélem), és próbáltam felolvasni élesben mindent, de így is utólag kellett korrigálnom rajta, és itt-ott valószínűsítettem. Amennyiben megfelelőnek tartjátok, akkor én köszönöm, ha közzéteszitek a végigjátszások között: https://youtu.be/zxZB2nux32o
Ami engem illet, nyugodtan használd fel :)
Sziasztok!
A magyarításról van valami infó hogyan halad? Százalékjelző valami? Elsősorban TBTPumpa-t kérdezném vagy a csapat többi tagját akik ebben kompetensek. Köszönöm!
Szia!
Egyelőre csak XBox 360-as fordításról beszélhetünk és az jól áll. Valószínűleg március/április környékén már elérhető lehet az alapjáték fordítása. A PC-s verzió fordítása még kérdéses.
Készítettem egy unboxing videót a gyűjtői kiadásról. Próbáltam minél részletesebben bemutatni, elsősorban gyűjtői szemmel: https://youtu.be/B39MOqgcEyE Sorry a felvétel minőségéért, tudom, hogy gyatra. :(