Én lapról tanultam általában. :jumper:
Nyomtatási nézet
Én lapról tanultam általában. :jumper:
Ha ez egy laptop, akkor tuti akkumulátor.
Ha asztali, bizony lehet tápegység.
Hát nálunk pedig az volt Milan!
Ha kijnyiffan az aksi, nem tudod bekapcsolni a gépet, még ha bedugod a tápkábelt, akkor se. Csak akkor, ha kiveszed az aksit.
amúgy a Vsync mit csinál mmint én nem látom a külömbséget ha be van kapcsolva vagy ki van kapcsolva egy játéknál :D
Asztali gépről van szó, nem tudom hiába nyomom meg hosszabban és erősebben semmi, de remélem tényleg nem táp hiba mert tavaly cserélték ki, átvittem szomszédhoz ott azonnal bekapcsol, ő a kapcsoló hibájára gondol. max 2-3 hét múlva tudom bevinni szervizbe átvizsgáltatni. Az elosztóval gond nem lehet mert akkor a monitor nem kapcsolna be, és a modem se működne, a telót se töltené.
A segítő javaslatokat pedig köszönöm.
kapcsolot ki lehet szürni. ha van aki ért hozzá a közelben
megvan az alaplapon hova van rádugva a bekapcs gomb. azt egy kis csavarhuzoval összeérintve egy pillanatra be kell kapcsolnia. de ilyet csak az csináljon aki tudja mit csinál és biztos keze van :)
de gondolom ha lenne ilyen személy a közelben már kiprobálta volna
le lehet tölteni az alaplap dokumentációját, amin egyértelműen rajta kell legyen, hogy hova kell a bekapcsológombot kötni.
Sajnos az eszközkezelő nálam nem ad infót az alaplap típusáról (tiszta XXI. század :P), de a System Information for Windows (siw) program otthoni használatra ingyenes, és az meg tudja neked mondani.
Ha bele akarsz/mersz vágni a hibakeresésbe, akkor nézd meg az alaplapod típusát és nézek hozzá doksit.
Valami kontakt gyíkja van a tápegységnek, "nem tartja meg az áramot", azaz, mikor kikapcsolom és újra beszeretném, másnap vagy akár pár óra múlva. Csak a powergomb többszöri lenyomása után kapcsol be, de ha lekapcsolom, hátul a főkapcsolót is, majd kihúzom a konnektorból majd megint bedugom a konnektorba és felkapcsolom hátul és elől a power gombot azonnal elindul egyszeri benyomásra. Szóval ez a baja az én asztali gépemnek.
Ha jól emlékszem nem engedi, hogy a játék FPS értéke a monitorod Hz frissítése felé menjen. Mert ha gyors a géped és iszonyat gyorsan fut rajta a játék, és a monitorod már nem bírja követni elcsúszik egymástól a kép egy pillanatra. Lehet láttál már ilyet... olyan mintha kettévágnák a képet, zavaró lehet... persze nem jön elő állandóan, csak amikor átlépi a szintet amit a monitorod már nem bír követni. azt hiszem röviden ennyi :)
Na nem tudom ki használ automatikus frissítést! Na aki használja és telepíti
ilyet ír ki elfogadja a licence feltételeket-Soha ne menjen bele mert vírust terjeszt!trójaikémfigyelő valami.Spoiler!
Én sajna tanultam belőle rá ment a rendszerem és vihettem szervízbe a gépem!
ha valahogy mégis felrakja mint én hozzá nem értő és kap egy idegesítő fel ugró ablakot hogy ezt rakd fel ne tegye, le lehet szedni! el kell távolítani a rendszerből
Spoiler!
Mármint minek a frissítését?
Segítsetek! Aki tud!
Smart controlos monitornál a smartbemutatót hogyan kapcsolhatom ki?
jobbra balra szaladgál egy függőleges vékony csík, baloldalt ki van írva hogy smartimage on jobbra meg smart image off!
Mié csinálja ha be sincsen kapcsolva!
segítsen valaki!
Szerk.: megoldódott!
Új gép :)
De nem teljesen, a winyó a régi, még cd-t dvd-t nem tok belerakni ki van kötve mert ez a csatlakoztatás ezeréves szalagkábeles megoldás volt, nem volt készleten meghajtó, úgyhogy az jövőre!
Most már tudok kockulni :)
Op rerndszer eredeti win 8, háát sookal fajinabb az elődjénél, élő csempés megoldás valami eszméletlen :)
Spoiler!
Hátránya win8nak a p2 portot nem ismeri meg
nem gondoltam hogy valaha ilyet hallok/olvasok...
Nekem az volt az első hogy megpróbáljam hasnzálhatóbb formába hozni a 8-at (a classic shell program egész jó hozzá), és soha nem találkozni a "csempékkel" (sajnos ez még elkerülhetetlen hogy néha ne kerüljön valami miatt az ember abba a nézetbe). Egyetlen dolog ami tetszett a 8-ban igazán, hogy a tálcán lévő gombok folyamatjelzők is egyben ha olyat csinál az adott program éppen. De még tul sok programmal problémás sajnos így visszaléptem a 7-re. Használd egészséggel :)
Hát, nem is tudom. Én még a Win8 Developper Preview változatát próbáltam, még a megjelenés előtt.
A csempék ugyan jól néznek ki, meg minden, de hiányzik a Start menü.
Így a végleges változatot nem is próbáltam. Inkább maradok a jól bevált Windows 7 Ultimate-nél.
Mikor azt beszélték, hogy a Win8.1-ben vissza jön a Start menü, volt egy enyhe gondolatom, hogy ki kéne próbálni. De aztán kiderült, hogy csak kacsa a hír, így továbbra is maradok a hetesnél.
Ezt ajánlom nektek is, gyors, könnyen kezelhető, és még jól is néz ki. :)
Nem zavar ha nincs start menü picit szokatlan. De nem olyan rossz:)
Tapasztalatok:
"fájt", hogy a gép leállításához először gugliznom kellett, hogy hol van a kikapcsoló gomb. 15+ év informatikai szakmai háttérrel. :)
A 8.1-ben valóban visszatér a start menü, de a 8.0-hoz is van külsős app, ami emulálja.
Nem nagyon volt problémám vele, bár nem használtam napi szinten (virtuális gépen van, programteszteléshez).
De eredendően a csempék helyettesítik elég kezelhető/testre szabható módon a startmenüt.
Sziasztok,
Tudja valaki hoooooogy... ha most ddr2-es videókártya van a gépemben és kaptam egy ddr3-asat akkor az belemegy? Mert eddig úgy tudtam hogy nem, most utána olvastam és elbizonytalanodtam... :D
Milyen ramod van? (ddr2 vagy 3) ha 2-es nem biztos hogy működik a 3-as, nem értek úgy hozzá. Ha 3 as a ramod akkor működnie kell.
Videokártyánál a foglalat/port a lényeg, ami valószínűleg mindkét kártya esetében PCI-e (pci express), tehát működnie kéne, de ez csak feltételezés. Az alaplapon nem mindegy, hogy milyen csatlakozás van hozzá. Ha nem nagyon-nagyon régi akkor kell rajta lenni PCI-e portnak. (Ha be tudod dugni a mostani helyére akkor jónak kéne lennie, szinte minden így működik manapság, ha nem oda való ne mis tudod beletenni) Ezeknek is van több szabványa már (2.0, 3.0) de ez maximum a sebességéből tud elvenni minimálisat. (pl. az én videokártyám is pci-e 3.0-t tudna de az alaplap csak 2.0, ami okozhat max 5-10% veszteséget állítólag)
Ha leírnád mindkét kártya típusát úgy pontosabban tudnék válaszolni.
Ahogy namivanmar írta, ha van PCI-E csatlakozód akkor működni fog.
A 3.0 egyébként még a Titan-nál sem hoz ki különbséget.
http://www.pugetsystems.com/labs/art...rformance-518/
sajnos gyorsan nem találtam tuti információt a 8400-as kártyáról hogy régi PCI vagy AGP vagy már PCI express a csatlakozása. (találtam mindenfélét belőle)
Ha van az alaplapodon PCI express amibe beletegyed az újat akkor működnie kell.
Legegyszerűbb, ha fogsz egy megfelelő csavarhúzót, felnyitod a gépet és összehasonlítod a két kártyát. De ehez ki kell venned a benntlévőt. Általában az alaplap csatlakozóján, amibe beledugod a kártyát, szokott lenni egy biztosító pöcök a ház eleje felöli végén amit vagy előre húzni vagy lebillenteni kell. ha ezt megoldottad akkor már csak ki kell csavarozni a gép hátulján és ki lehet venni a helyéről. Ha a két kártya "alja" egyforma ahol az alaplapba van dugva akkor beteheted az újat a helyére. Ha nem egyformák de van az alaplapon aljzat amibe passzol akkor szintén működnie kell.
Hogy a 210-esen eldöcög-e a TR azt nem tudom, de remélhetőleg igen.
A 8400-ason is eldöcögött. :) Akkor ezzel már talán szaladni fog. Na de mindjárt szétszedjük és megnézzük. :D
A régi
http://thumbnails112.imagebam.com/29...c297550140.jpg