Amennyiben flashelve van az Xboxod!
Nyomtatási nézet
Nemrég kaptam (1-2 hete) 1 XBOX360 Slim 250GB-et. Ez az első konzolom. Most rendeltem egy játékot (TRU) hozzá, és már nagyon várom hogy megjöjjön. :D :) Igazából az Xboxot is rendeltem XD :D
kéne egy kis segítség : D
ps3-at vagy xbox360 -at éri meg megvenni?
azaz ha van itt olyan aki konyít hozzá,akkor legyen oly kedves és magyarázza el nekem,hogy melyiket és miért :)
köszi
Hát..... igazából, hogyha tényeg azt akarod, hogy őszinte legyek, azt kell mondanom, egyiket se.
Indokok:
1. PC...... :D
2. Nemsokára megjelennek az új generációs konzolok. (PS4 és Xbox 720)
De ha kötelező eme kettő közül választani, akkor én inkább az X360at választanám.
ha az ember játszani akar semmiképpen sem PC. mivel egy játékra való PC árából megveheted mindkét konzolt...
Amúgy valóban a végét közeliti mindkettő. hogy melyiket és miért az leginkább izlés dolga. szerintem baromi hosszu listát lehetne irni róluk.
Nekem van mindkettő, igaz a PS-t csak a bluray lejátszás és az exkluziv játékok miatt vettem amúgy részemről xbox párti vagyok.
Jobban szeretem az xbox kontrollerét is, számomra ezerszer kényelmesebb és kézreállóbb, és az xbox nem is töltöget annyit a menükben mint a PS. (lásd a korábban emlitett trofea listás szuttyogást is)
Ám a PSben ott lapul az igen komoly hardver, de ezt csak az exkluziv játékok használják ki (sokkal komolyabb/időigényesebb programozást igényel). Amit xboxra fejlesztenek és ugy kerül át PS-re az gyakran szenved is emiatt. (Máshogyan van felosztva a memoria és a processzorok elérése, vagy mi a szösz) Márpedig szerintem manapság a box kis előnyt élvez játékfejlesztési szempontból.
De aki nem játszik exkluziv játékkal és nem sasszemü sznob, meg pixelről pixelre összehasonlitó, és csak az egyik géppel rendelkezik annak tényleg csak ízlés dolga.
Esetleges szempont lehet még a multiplayer, ami PS-el ugye ingyen van, boxnál pedig kell Gold Live tagságra előfizetni, ami éves dijat elosztva havi 1000ft alat van már. (ami egy über-multiplayer-játékosnak nem hiszem hogy akkora összeg)
Az internet csurig van összehasonlitással. Esetleg írj le pár szempontot, hogy mi fontos számodra, úgy könnyebb segíteni. Vagy ha tudod taposgasd meg őket valahol :)
+
amig még láttam itt-ott videókban, hogy a PS képe/szinei pasztelesebbek, nem olyan élénk kontrasztos mint a boxon, ami izlés szerint megint vagy jó, vagy rossz. ezt egykét videoban YT-on meg tudod nézni szerintem.
Xbox-nál nem minden játékhoz kell az a live cucc nem? Mert ha igen, akkor nem nagyon éri meg xbox PC helyett, mert azért az nem kis pénz, ha hosszútávlatban nézzük... már ha multizik az ember. Sőt, akkorsem éri meg a konzol ha nincs nagyobb monitorunk, TV-nk mert ugye az úgy kényelmes ha távolabbról, nem az iróasztal fölé görnyedve egy kis gamepad-al a kézben játszunk. Egy nagyobb monitor és konzol árából összesen kijön egy korrekt PC ára.
Ezt a csatornát érdemes megnézni: http://www.youtube.com/user/thelensoftruth
Össze van hasonlítva egy rakat játék, megnézheted, hogy a kedvenceid melyiken futnak jobban...
live az van. de fizetés nélkül csak "silver" (ami leginkább demot meg egyéb dolgokat letölteni értelmes, másra nemigazán, szerintem). az online multiplayer játékhoz "gold" kell. minden játéknál szerintem. még nem használtam, szóval nem tudom igazán.
havi 7-800ft nem egetverő összeg számomra. de az én vagyok. (van aki naponta elbagózik annyit...)
TV talán van nekik amin tud játszani... persze ha kisebb meg képcsöves akkor azt valoban nem jó közelről bámulni.
Ha meg konzolt vesz és van egy kis esze, akkor nem monitort vesz hozzá, hanem tv-t (hacsak nem akar nagy monitort a géphez is. de ha nem azon játszik akkor pc-re kár bas*ott nagy monitor amit nem lát át az ember). De gondolom tv/monitor nélkül nem akar venni konzolt.
50-55e ft-ból nem tudom milyen játékra való pc-t lehetne összerakni, de szerintem semmilyet (táp, alaplap, proci, memoria, videokártya, ha mondjuk ezek kellenének) bár nem tudom milyen konfigurácio kell manapság egy jo játékélményhez pc-n.
írd le, mennyi pénzt szánsz erre az egészre, Scoobykah. :vlol:
Nem nagyon akartam belemenni megint ebbe a konzolos dolgokba, de leírom a véleményem. :) Volt már Xboxunk, most meg PS3-on 'tolom'.
Xbox mellett szól:
- A fejlesztők erre szeretnek fejleszteni, így a PS sok esetben csak portot kap.
- Sok az exkluzív tartalom Xbox-ra. (Lásd pl. a TRU DLC-ket.) A Microsoft szó szerint megveszi a játékkiadókat, így a boxosok némi előnyben vannak. Szerintem.
- Lehet flashelni.
- Picivel olcsóbb, mint a PS, bár boltfüggő, meg típusfüggő...
Na ezzel le is tudtam a mellette részeket, most nézzük az ellene részeket.
- Mai napig olvasni, hogy még mindig sok a típushibás box, ezért még mindig nincsenek biztonságban a játékosok.
- Fizetned kell, hogy multizzál. (Ezt már namivanmar is elmondta, a gold előfizetéssel.)
- Nincs benne bluray meghajtó - nagy hiba!
- Gyenge a hardver, már nem tudnak mit kihozni belőle.
- Ha flashelted a gépet és elkapnak, akkor örökre le leszel tiltva Live-ról.
- Némelyik típus hangos, mint egy "porszívó".
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
PlayStation: előnyök:
- Bluray meghajtó.
- Ingyen multi.
- Erősebb hardver.
- Nem hangos, szinte hangja sincs.
- Exkluzív címek. (Unchartedért és Little Big Planetért már megéri a PS :D)
- PS1 játékokkal kompatibilis (TR1-5, fuckyeah :D)
- Némely PS2 játékkal is kompatibilis, azokat le lehet tölteni a Store-ból. :) (De ha 60GB-os PS3-ad van, akkor lemezről futtatni tudod az összes PS2 címet:))
Hátrányok:
- Mivel előszeretettel portolnak xboxról PS-re, ezért néhol a jó hardver ellenére még csúnyább a játék, mint boxon.
- A trófeákkal van egy kis baj: míg boxon "realtime" mutatja az achievementeket, itt van néhány másodperc késés.
- Nem tudják a fejlesztők teljes mértékben kihasználni. Habár az Uncharted 3 már nagyon súrolta a határokat, még mindig van mit kihozni a masinából. :)
naja. a korábbi box igen hangos volt. az újabb slim már elég halknak mondható (a sima 360 igen hangos volt még valóban). engem nagyon meglepett mikor váltottam. És mivel flemásolom a játékokat gépre, ezért játék közben sem forgatja már a lemezt tehát ott sem hangos, csak inditánsál ellenöriz rá hogy megvan-e a lemez. Szóval már csak némi ventillátor hangja van. Ha valahogy szól a játék hangja már el is nyomja, főleg egy 5.1-el, meg gondolom fejhallgatóval is. Én a régi hangos boxot is elnyomtam hangerővel tehát annyira ott sem zavart :)
Amúgy ez sokat dobna a PS-en is ha fel tudná másolni a játékokat és játszás közben nem lemezezne már. A PS3 amúgy valóban totál némának tekinthető.
Nekem amugy hardver hibám sem a korábbi sem a slim xbox-al nem volt, pedig még mindig szeretik felhozni ezt ellene.
A PS hardveréből tényleg elképesztőt lehet kihozni, de szerintem ha valaki megnézi a Battlefield 3-mat, ami felrakja a HD pack-ot magának, nem mondja hogy rosszul néz ki. Sőt nekem az állam leesett kb. miért nem néz ki úgy minden játék. Bár gondolom kb az a box határa.
Amúgy vitát én sem akarok, csak megosztom a véleményemet, tapasztalatomat.
tényleg, milyen TV-d van, Scoobykah? és a pénzt se felejtsd el. :D
nekem mindenképp csak játék miatt kellene
(Tomb Raider 7-8-9 ;TRA,Hitman 4(ha van boxra v ps-re)5..aztán a TRU DLC-k stb.)
am 45-50 ezerre gondoltam,max 60...de akkor nagyon jónak kell lennie.
a tévém nem nagy kunszt...egyszerű kis Sony kockatv :)
52ből már házhoz is hozzák a 250 gigás slim xboxot. (alapgép + 1 wireless kontroller) a 4 gigásat nem ajánlom, jobb ha felmásolod a játékokat a gépre...
PSből most jött ki a super slim ami jóval drágább és rondább is szerintem, a sima slim talán 55 körül van árban, de lehet hogy most az újabb verzio miatt már kevesebb helyen találod meg. Érdemes utánanézned az unchartednek, eldöntheti a mérlegedet a PS felé.
persze használt cuccokat találsz olcsóbban. azt se feledd, hogy a játékot is meg kell venned valószinüleg ami szintén nem olcsó, de szerintem inkább vegyél új gépet és használt játékot, ha szűk a keret. PS-re pedig megkapod a TR trilogiát 5-6 ezer között ujonnan, ez valoszinü olcsóbb mint boxra egyesével akár használtan is megvenni őket. Viszont TRU DLC azt hiszem csak boxra van.
Nekem is mind2 volt, most az xbox slim szimpatikus nekem de xbox lövöldözős konzol, ps3on meg változatosabbak a játékok szerintem.
Én mondom a ps3at a goldra szánt pénzt meg költöd egy ps+ra 1 év alatt kapsz vagy 40 játékot
most például Just Cause 2,Infamous 2, Bulletstorm, Borderlands, Motorstorm, LittleBIGPlanet 2 meg 2 kisebb játék ingyen leszedhető, jövőhónapban meg jön a Crysis 2 :)
Újakat nem lehet. :(
^ Ííí, akkor az a pozitívuma is kilőve. :p :D
Viszont az a PlayStation plusz tényleg jó. :)
köszi a segítséget.:)
az a baj,hogy használtan nézem (vatera,teszvesz,ebay stb)
de hiba nélkülit (nem gond ha külsőleg karcos) nem találok...a többi meg mind 45-nél kezdődik....sőt olyat is láttam aki kontrollerek,kábelek nélkül adja ennyiért csak a gépet -.-
na ha viszont onnan veszel feltétlenül próbálj olyat venni amit ki is tudsz próbálni, nehogy úgy járj mint ismerősöm megvette kipróbálás nélkül és rá***tt, és csináltatnia kellett.
Ha X360at veszel csakis slimet vegyél használtan, nagyon rizikós régebbi fajta x360at venni, de ez a PS3ra is vonatkozik.
én még mindig olyan régimódi vagyok, hogy elektronikai cikket eszembe nem jutna használtan venni. :rolleyes: (lásd: a telóm. tavasz óta spóroltam.)
hasnzáltan egyiket sem vennék mondjon akárki akármit, én inkább tovább sporolok vagy nem vásárolok ha normálisat nem tudok. minthogy bajt vegyek a nyakamba, ami a végén többe van mint egy új és biztosan jó/garanciás
^Ott a pont, 3x is ráfáztunk használt cuccok miatt. :rolleyes:
- Volt egy használt Xbox 360-unk: kb. 1 évig bírta, aztán 3LED-es lett. Megjavíttattuk (ohh mi naivok :D) aztán két hét után megint visszaesett. Azóta már alkatrészként eladtam darabokban, de legalább az ár egy töredéke megtérült. :)
- Vettem egy PSP-t. Olyan, de olyan buta volt az eladója, hogy a szoftverét totál taccsra vágta, a PS1 játékokat sem akarta vinni, sőt szinte semmit sem. Több nap és hét ráment, mire mindent helyrehoztam. Sok féle programot kellett frissíteni, törölni, újratelepíteni, aztán megint törölni, stb. Szóval rémálom volt. De utána minden ment tökéletesen. :) (Azóta már azt is meguntam, szóval még tavaly karácsonykor túladtam rajta.) :)
- Vettünk öcsémnek egy használt 60GB-os PS3-ot legutóbb. A hirdető úgy tüntette fel, hogy semmi baja, keveset játszott, stb... hát igen, én öcsémet a fentebb említettek miatt már előre figyelmeztettem, hogy meg fogja szívni. Rászóltam: 2 nap (!!!) után sárga ledes lett, és be sem lehetett kapcsolni a PS-t. Mondjuk itt annyi szerencsénk volt, hogy az eladó visszavette, mi csak a szállítási költségeket álltuk. :) (Ja és mint utólag kiderült az eladó már bele is piszkált a PS3-ba, szóval a hirdetésben is hülyére vettek az embereket...)
Szóval ezek után többet használt elektronikai cikk a lakásba NEM kerül. :)
Legjobb ha megbízható üzletben veszed használtan jobb helyeken átvizsgálják.
engem eleve az a tudat is zavar, hogy más már ezt használta. :D xd
Spoiler!
http://www.eurogamer.net/articles/20...ription-report
Hát nincs ingyenes online játék a PS4-ben.
És nem tudtok valakit,aki eladna PS3-at? :) Mert rögtön meg tudnám venni az illetőtől. :) Ár megegyezés szerint. :D
Vatera vagy valami hasonló oldalon próbálkozz. :)
Vagy menj be egy olyan üzletbe ami megbízható és foglalkoznak használt konzollal. Mert sokkal megbízhatóbb ne hogy úgy járj mint ismerősöm vett használt ps2 őt és csináltatni kellett és így több-be került neki mint ha újonnan vette volna. és a ps3 al még jobban jársz ha azt veszel használtan
én is inkább egy boltos, átnézett, esetleg pár hónap garanciával árult gépet javasolnék egy ismeretlen helyett, ha lehetséges. bár én PS-ből nem találtam ilyet, csak xboxból.
én mondjuk a PSP-met vaterán vettem, több, mint egy éve megvan és semmi baja. :) Igaz, nem volt feltörve, azt külön meg kellett csináltatnom, de hát rózsaszín... egyik ismerősöm feltette rá a legújabb (nem jut eszembe a szó) programot, és tökéletesen működik :)
amúgy a ps2-met apu nekem is használt boltban vette, és így jobban belegondolva én is azt ajánlanám.
amúgy meg én playstationos vagyok nagyon, szóval PS3-mat vennék.
:offtopic:
PS3-asoknak egy érdekesség. Én elgondolkodom rajta, hogy beszerzek egyet:
Gioteck SC1 Wireless Sports Controller (PS3)
http://www.lep.co.uk/lifestyle/enter...ller-1-5532807
Nem azért mert +1 killem lenne egy meccs alatt, nem vagyok kocka.
Maximálisan ps3 párti vagyok, de a kontrollere számomra nem olyan "tökéletes", mint az xbox-é. Lehet, hogy ez kéz- és stílusfüggő, nekem jobban kézreáll az xbox-é, és a 2 gomba elrendezése szerintem szerencsésebb, mint az original ps3-as kontrolleré.
Ti mit szóltok hozzá?
én ps-hez egy speedlink xeox-ot használok. nem olyan preciz mint a box kontroller, kicsit nagyobb a holt zónája szerintem, és más az érzete a joynak, de ha használja az ember egy darabig már nem feltünö, csak ha egymás után a kettőt. nameg a D-pad is eléggé lötyögős, de hát annak nincs olyan nagy szerepe talán. amúgy a teljes formája ugyan az, csak az alja nem olyan sima mint a boxé, hanem hullámos az ujjak elhelyezése miatt gondolom, nem zavaró számomra (bár fölöslegesnek érzem). elnézést az off-topicértIdézet:
PS3-asoknak egy érdekesség. Én elgondolkodom rajta, hogy beszerzek egyet:
Gioteck SC1 Wireless Sports Controller (PS3)
A Microsoft bemutatta az új játékkonzolát.
XBOX One
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...00133636_n.jpg
Mit szóltok hozzá?
majd E3 után meglátjuk mi lesz belőle. Eddig csak egy halom fölösleges hülyeség, majdnem mint a PS4 csak más irányban.
nem igazán keltette fel az érdeklődésemet xD nem is a játékokon van a hangsúly már.
Battlefield 3 premium edition nem kell valakinek xbox-ra? (nem tudom a kódját felhasználtam e a letöltős cuccokhoz) megvettem kb 30 percet játszottam vele, azóta PC-re váltottam úgyhogy eladnám vagy PC-s verzióra cserélném