Minél többet nézem az új végigjátszás demót annál inkább a TRL-t juttatja eszembe.......... Szerintetek?
Nyomtatási nézet
Minél többet nézem az új végigjátszás demót annál inkább a TRL-t juttatja eszembe.......... Szerintetek?
Az akciójelenetekre gondolsz? Arra, hogy beveszünk egy bázist felfegyverzett, kiképzett, harcedzett katonák ellen egyedül?
Kedves OSZRichard! Miért érzem úgy hogy le akarod harapni a fejem? Igen az akciójelentekre is gondoltam többek között, de pl a TRL-be a Kazahsztáni pályán is egyedül támadtál a felfegyverzett katonai bázisra....de, amúgy összeségében a bemutatott területek meg a végén a filmes összevágás valahogy a Legend-es harcrendszert, helyeket, stb hangulatot idézi, és egy kicsit a TRU-ból a Thailand-i pályát. Bár ha méginkább belegondolok a bázisos résznek kicsit MGS Ground Zeroes vonása is van......netán a Rise of Tomb Raidert is úgy rakták össze mint a Saints Row 4-et = több játékból.
Amúgy mit szóltok a PC/PS4 bejelentéshez? :-D A 2016-os év egyértelmű volt :jumper:
Kedves Stranzsé. :D Igazság szerint lelkiismeretfurdalásosom van, amiért nem figyeltem eléggé a hozzászólásom megformálására, és nem raktam ki hangulatjelzést. Ezért bocsánatot kérek, nem akartam leharapni a fejed, ne érezd így. :larakiss:
Az észrevételed jó volt, van hasonlóság a két játék között. Úgy tűnik manapság ez a hangulat kell ahhoz, hogy eladható legyen egy játék. Talán ezért is kevesebb benne a fejtörő meg a sír.
A bejelentésről miszerint kijön PC-re meg PS-re, egy jó hír, amit eddig csak sejtettünk. Nem gond, ha várni kell 2016-ig, mindössze egy dolog van, ami fontos ezzel kapcsolatban: legyen egy jól összerakott és élvezhető játék.
Spoiler!
Örülök, hogy végre bejelentették, mikorra várható a PC és PS4 verzió. :) Szerencsére a PC-s változat elég hamar jön, a PS4 játékosoknak sajnos nagyon sokat kell várniuk - néhányan kénytelenek lesznek egy évig homokba dugni a fejüket, hogy elkerülhessék a spoilereket. De legalább már biztosra tudjuk, hogy előbb-utóbb jön a többi platformra is. :D
Szerk.: egyébként Lara új kinézete kezd egyre jobban tetszeni. Az arcmimika sem volt a legjobb az előző részben, a Riseban már sokkal kidolgozottabb. És amit külön imádok, a topja tisztára mint a TR2/3-ban, legalábbis engem arra emlékeztet :)
Engem meglepett, hogy már most bejelentették, azt hittem, hogy csak jóval később fogják. Azonban azok után, amit ezzel az egész exkluzivitással műveltek, engem már nem érdekel. Ráteszem a listámra és majd egyszer akciósan megveszem.
PS4-eseknek meg addig ott lesz az Uncharted :p
A gamescom R.O.T.H. videója alapján nem csak a Legendre lehet ráismerni, hanem elég erőteljesen a Hitman Absolutionra is. A lopakodást, eszközfelvételt dobozokról, ellenfelek figyelemelterelését, több ellenfél kijelölését, a lebukásjelző figyelmeztetést, mintha egy az egyben onnan vették volna. :confused: - Kivéve a vízből letámadást. -
Spoiler!
Nekem az Assassin's Creed jutott eszembe, a fáról leugrós gyilkolásnál főleg.:D A harcrendszert és a lopakodást szépen továbbfejlesztették, nagyon tetszett, hogy egy helyzetet többféleképpen is meg lehet oldani, nem feltétlenül kell nekimenni az összes ellenfélnek, hanem akár teljesen ki is lehet őket kerülni. A dupla headshotnál néztem egy nagyot, ilyet se láttam még. Persze ebből is bum-bum ratata lett a végén, de kompenzálták egy trailerrel, ami gyönyörű volt. A dzsipes részről az egyik kedvenc TR4-es FMV-m ugrott be, és végre láthattunk egy csapdát is! Igaz, hogy ez is scripteltnek tűnt, remélem, lesz majd olyan is, aminél Lara élete a játékos ügyességén fog múlni. :)
Kár, hogy az a szép templom/kastély is tele van ellenféllel. A játék viszont nagyon szép, végre sokkal színesebb is. Látszik, hogy igyekeznek, figyelembe veszik a kritikákat. (Már csak egy jó multiplayer kellene.:p)
Megnéztem a Szíriais gameplayt, nos azt kell mondjam, hogy eddig ez tetszett a legjobban - akarom mondani, eddig ez volt egyedüli vállalható dolog tőlük :D Az art design nagyon pöpec, a szinkron is tetszett és a hangulata se volt rossz.
Lara haja a legtöbb helyen ratyi, amikor meg vizes lesz, akkor fekete lett a színe? O.o :) Félek, és szinte biztos vagyok benne, hogy lebutított lesz, a gagyi qtekkel együtt. Az elején ugye látunk egy városrészt, de kötve hiszem, hogy ott is kalandozhatnánk. Mindig belógatják elénk a mézes madzagot, aztán meg marad a sziklafalon mászás :/
Jaj drlecter ne legyél már olyan negatív! Már előre eldöntöd, hogy mézes madzagos lesz. A hajszín pedig mindenkinek sötétebb vizesen és a fény/árnyék is szerepet játszik.
Szerintem bőven fogunk kalandozni és harcolni is mindenkinek kijut a kedvére való a játékból! A szíriai pályarész pedig egyenesen magával ragadó!! Kár hogy beomlik a végén, remélem visszatudunk majd menni, vagy újrajátszani.
Egyvalamit hiányolok még nem láttam az akrobatikus mozgásokat sem pedig a csáklyát :D
Kedves Stranzsé, talán félreérthettél valamit, nem döntöttem el előre, pusztán csak ez a megérzésem :( Akkor látom a helyszín mindkettőnknek tetszett :) Igen, tényleg kár, hogy beomlik a végén, de gondolom az akció miatt lett ez a megoldás.
A hajszínnel kapcsolatban persze igazad van, tényleg sötétebb vizesen, de nekem még így is picit túl sötétnek tűnt - vagy csak rossz volt a videó minősége.
Azt mondják, visszatérnek az eredeti Tomb Raider filozófiához, az új részben.
Végre újra kalandjáték lesz és nem egy tömeg "gyilkolós" játék.
1/4 h videó
Kód:http://pcforum.hu/mediatar/video/3313/visszater-a-gyokerekhez-lara-croft-az-uj-tomb-raider-ben
Kód:https://www.youtube.com/watch?v=y31ifuSjanw#t=260
Igen, ezt a Szíriai pályán kicsit érezni lehetett, hogy kevesebb a fegyveres és több a kaland effekt. A Rise of Tomb Raider úgy lesz kalandjáték ahogy a Tomb Raider Legend volt. A sereg fegyveres bácsi sosem fog lecserélődni tigrisekre vagy denevérekre esetleg csontváz lovagokra!
Ahogy elnézem lopakodás szempontjából. Nem egy koppintás van más játékokból. Gondolok itt arra, hogy üvegdobálás figyelemelterelésre. Magasból való leugrás, és úgy kinyírni az ellenséget. Persze nem kötözködni akarok, de ilyeneket már láttunk. De ettől független a Szíriia engem is megofogott : )
Egyáltalán nem kötözködés, tényleg sok mindent "átemeltek" más játékokból.
A gyilkolós verzióban, azt a rögtönzött kraftolt bombát például egy az egyben lemásolták a Last of us-ból...
Ez a "nem muszáj gyilkolni" opció meg szép, és jó, tényleg, de nem jár érte xp, ami meg ugye elengedhetetlen a fejlődéshez...tehát úgy lesz vele a játékos, hogy minek osonjon végig feleslegesen a pályán, mikor a gyilkolást még meg is fizetik... tehát gyakorlatilag ők kényszerítenek bele minket a mészárlásba...
Valahol azt írják, hogy a vége felé ugye kap jutalmat, de szerintem azt azért kapja, mert tovább jutott. Az előző részben is sok ilyen volt. Lara megtalálta a tovább jutáshoz szükséges utat, xp, Lara kitért a robbanó repülő elöl, xp...
Tény hogy a Szíriai játékmenet szép, és ott végre láttunk csapdát, fejtörőt (Bár ez a lassítva jön a csapda, nyomj meg egy gombot, azért fura). De ezektől függetlenül lehet jó játék, viszont nekem ez a sok brutális gyilkolás nem tetszik. Le lehet szólni, hogy na de ez kell a mai fiatalságnak, meg stb. De akkor is!
Leugrik egy fáról, lazán nyakon szúr egy zsoldost, kitöri a nyakát a víz alatt, egy másiknak a torkába állítja az üveget, dupla fejlövés íjjal... ezek azért már nem a kaland, hanem a horror határait súrolják... A régi TR-ekben is kellett harcolni, de ott lelőtted az ellent, és kész, sosem volt ennyire véres, és brutális egyik régi rész sem.
Vajon hány pálya lesz Szibérián és Szírián kívül, és milyen hosszúak? Ugye nem egy max 10 órás gameplay? :confused:
Játszható helyszínként csak Szíriát és Szibériát említették meg, Szíria csupán egy prológus (csalódás a köbön :( ), és a játék hátralevő részében Szibériában barangolunk, amiről állítják, hogy olyan változatos lesz, mint Yamatai.
A legújabb podcastban 15-20 órásra saccolják a játékidőt. Ami még érdekesség, hogy az összes csapda lassított lesz, mint a demóban (na ne vicceljenek már...), Sam nem a játék része (pirospont), és lesz egy "Hardcore mode" nevezetű nehézségi fok, amiben nem töltődik fel automatikusan az életerő, hanem nekünk kell manuálisan felgyógyítani magunkat, gondolom eü csomagokkal (na ez már tetszik :) ).
Vajon, 10-15 év múlva az új generációs rajongók, mennyire fognak visszaemlékezni
ezekre az új TR-ekre ?
Szerinten sehogy ...... :mad:
A rajongótáboruk (ha lesz), mennyire lesz majd ilyen szétszórt korú, és mennyire
lesz sok lány és fiú benne ?
Bekölcén, mi milyen heterogén összetételű csapat voltunk. :jumper:
No kinyavajogtam magam ....
Hajrá Mati, hajrá lányok, hajrá fiúk, Hajrá szerkesztők.
Sose halljatok meg . Inkább minden nap írok 10 DG+ cetlit (csak vicc) :clown:
Most olvastam én is, hogy az összes csapda (és nem csak a Szíriában láthatóak) lassítva fognak felbukkanni a pályákon,
nekünk pedig csak annyi lesz a dolgunk, hogy időben megnyomjunk egy gombot...
Az pedig tényleg kár, hogy a Szíriai rész csak egy rövid kis kaland lesz, mert az eddig látottakból ez volt az a gameplay, ami tényleg nagyon ígéretesnek tűnt :/
Nekem (a "tökéletes") angoltudásommal még ennyit sikerült megértenem a Podcast- ből:
- XBox360-as tartalmak (gondolom videók, képek), hamarosan
- Ebben a részben Larának összetett kapcsolata lesz az apjával.
- A város (gondolom Lara háta mögött) melyet Szíriában láthattunk, nem lesz bejárható.
- Lara nem fog hátizsákot használni (kár)
- Lara haja javítva
- A fast travel opció érvényes lesz Szíriára is
- Nem tudunk majd fejest ugrani a vízbe, és kézen állni se
Hát ezek nem valami jó hírek. :) Egyre jobban lebutítják. Persze a hajfürt fx lényeges. :p:)
És ne felejtsük el ezt a posztert, ami igen elkondolkodtató, ha valódi: http://news.xbox.com/2015/08/games-f...-raider-poster
Ezt a "művészi" posztert állítólag akkor kapod meg, ha a játékot a Gamestop-on rendeled elő, XBox One-ra (ezek szerint 360-hoz már nem jár)...
Mondjuk nekem nem kéne :/ nevetséges ez a poszter, elképzeltem hogy ott log a hálószobám falán, és mikor lekapcsolom a villanyt, Lara szemei világítanak a sötétben :D
Ijesztő, na, főleg a halálfejes teliholddal tökéletes összképed ad...
Szerintem igazán kitalálhattak volna jobbat, mondjuk egy hatalmas térképet a helyszínekkel, mint a 2013-as TR esetében.
Tényleg elég rémisztően fest :vlol:
X-ONE magazinból kiderült, hogy nem lesz multiplayer. Hát én ennek nem örülök, mert ott volt a lehetőség, hogy az előzőnél sokkal csiszoltabb többjátékos módot hozzanak létre, ehelyett ott lesz az a 15-20 órányi egyjátékos mód, aztán félre is tehetem a játékot - multisok talán kicsit fellélegeznek, hogy ez legalább nem köti majd le őket minimum 1000 órára :D
Uh, kár érte, mert itt volt a lehetőség. Mert igen, az előző TR multijára elég sok mindent rá lehet mondani. Manapság a 15-20 óra egyáltalán nem sok játékidő egy 12-14 ezres árért. A multi sokkal többet dobhatott volna rajta.
Azért ha belegondolok, 50-60 euróért (mert igen, nálunk 1 euró 1 dollár bizonyos helyen) az a 15-20 óra eléggé necces. Ebből még számoljunk le kb. 2 óra cutscenet, illetve valószínűleg úgy jön ki a 15-20 óra, hogyha mindent megcsinálunk benne, azaz egy speedrunal szinte "pár óra alatt" végezhetünk is a játékkal. PC-sként (mert engem nem tudott elcsábítani a Sötét Oldal) még várhatok rá plusz hónapokat, amivel még nem is lenne baj, de figyelembe véve a kiadók utóbbi évek alatt produkált pc-s portjait (pl.: AC Unity, Batman: Arkham Knight)... csak újabb aggodalomra ad okot. Ennyi pénzért - meg sokkal olcsóbban is - sokkal nívósabb játékokat lehet már kapni.
Persze biztos sokan elégedettek lesznek így is :p
Óh .... ennyit arról hogy visszatérnek a régi Tomb Raider elemekhez :'( Mégis hogy terveztek visszatérni ha még azt a kevéskét is újból kiveszik belőle? Úristen nemigaz hogy ennyire marharépák egytől egyig! Nemis tudom melyikőtök hangoztatta a mézes madzag elméletet úgy tűnik mégis igazat kell adjak.
NO backpack... NO free exploring wherever we want to go...NO acrobatic movements.....NO double pistols even! BUT that damn fast travel & Lara's hair is really important!
Jaa a nagyob területek bejárhatóságát illetően/több pálya - mert ígérték - they want to get us closed into one ''''island'''' again (Tudom hogy Szibéria nem sziget)
Top news!
Spoiler!
Erről mi a véleményetek?
http://treditor.hu/kepek/rise1.jpg
Ez egy elég poénos mentség, így véresen, fegyverrel a kézben.... :confused:
Az összes ellent ugyan arra a sablonra építik? Hátulról kicsit olyan, mint Mathias, csak egy lehelettel hosszabb hajjal.
Valaki levideózott egy részletet az egyik eseményen:
A helyszín nagyon szép, végre úszhatunk is. Csak nekem tűnik úgy, hogy a vízfelszínen úszásnál Larának mintha egyáltalán nem is lenne súlya?:o Úgy siklik a vízen, mint akin hatalmas karúszók lennének.
Szerk.: még több öldöklés, kis lövöldözés: https://www.youtube.com/watch?v=_h6joXLQz-s
Jajaja egyre tobb jatekban elterjedt ez az "uszasi technika"... ;-)
Hejj, gépigényről volt már szó? Jójó igen tudom kicsit odébb van a pc-s megjelenés ideje, de azért kíváncsi vagyok, mivan ha elkerülte a figyelmem...? Érdekelne hogy az apu-kat és dupla gpu-kat támogatja e vajon? :( A TR2013 is csak ímmel ámmal megy mikor hogy van kedve..
Ált a konzolról átírt játékoknak kaka az optimalizációja...remélem tévedek.
Gépigényről még semmi hír... bízom benne, hogy jól fogják optimalizálni. Az előző résszel meg voltam elégedve, viszonylag gyengébb gépen is elfogadhatóan futott (kivéve egy-két gombnyomogatós részt, amit kb. 20 FPS-sel szinte lehetetlen volt megcsinálni). Ha már később kapjuk meg PC-re, legalább játszható legyen, bőven lesz idejük javítani a hibákat.
LaraTheSurvivor22 találta ezt az újabb gameplayt. Hát brutális a lány, ahogy vártuk is. :)
Azt kell hogy mondjam, eddig csak flörtölgettem A Rise of the Tomb Raiderrel,félénken szemezgettünk egymással, de most látva az új trailert szégyellem magam.
Sírok, régi, pókháló lepte elfeledett romok, felfedezés, kaland.... azt hiszem újra izgatott lettem.
Új gameplay trailer jelent meg, ezúttal kifejezetten a rejtvényekre, felfedezésre fókuszálva:
A zord vidékek különös titkokat rejtenek. Larának túl kell élnie a vadonban, halálos csapdákkal, rejtvényekkel teli sírokat kell felfedeznie, miközben Kitezh elveszett városa után kutat.
Nekem is tetszett az új trailer - de mivel nem ez az első anyag, amit láthattunk már a játékból, ezért én egyelőre óvatos duhaj vagyok :)
De az art design nagyon pöpec :p
Láttátok amit én? Ugye ti is láttátok? Lehet kötélen lengeni!!!!!!!!!!!!!!!! :jumper: A környezet, a romok...óóóh vörös rózsákat neki!!!
Megnézhettek pár gameplay videót.
A helyszín ugyanaz, a játékstílus különbözik kissé. A másodikban viszon már úszkálás is van. :)
Tényleg úgy néz ki, hogy a sírok nagyobbak lesznek, mint az előző játékban, legyen benne ebből jó sok, és akkor lehet azzal is megbékélek, hogy Lara minden 2. sarkon belebotlik egy seregnyi ellenségbe.