YzaaA

A színek használata

Értékelés
Úhh sajnálom hogy így kkéstem csak vagy idöm nem volt vagy pedik kedvem megírni ezt a cikket.
Nah akkor fogjunk is hozzá:

Most a színekkel fogunk foglalkozni vagyis hogy hogyan keverjünk színeket és hogy hogyan teljesíthetjük ki a rajzunkat és tehetnénk hangulatosabbá.


1 Lecke: A színekkel való ismerkedés.

Többnyire ismeritek a színeket de nem tudjátok hogy hogy nevezik öket.Na most lekerül a lepel rólluk is.

A színek amit a kör közepén láttok azok a kiegészítöszínek tehát ezeket nem lehet kikeverni!!De ezekböl már lehet keverni színeket.A Pirosat össze keverve a Kékel megkapod a Lilát.Ha a Pirosat kevered a Sárgával akkor kapod a Narancssárgát.
Ha a Kéket kevered a Sárgával akkor kapod meg a Zöldet.De lehet ezeket is Sötétíteni illetve Világostani ha több Fehéret illetve Feketét rahatsz bele a színkeverékedbe.Ez néha söt több helyen hasznos lehet a következö pontban el is magyarázom hogy miért.


2. Lecke:A színek felhasználási módja.

Felhozom példának ezt az egyszerü festményt.Mondjátok mijen színeket láttok benne???
Piros, narancs, barna, sárga, zöld, fekete ,fehér.De a látszat néha csal!!Nézzétek csak jobban meg van benne más színek is.Meg tudjátok mondani nekem hogy melyek azok??Nem??Megmondom majd én:mustársárga meg egy kis szürke de nem látszík annyira szürkének, inkább ojan barnás színe van na és még látok bórdópirost is amilyen a lombozat is.Ki hitte volna ugy-e???Ennél az esetnél arra szerettem felhívni a figyelmeteket hogy nem csak a rendes színível kell festeni a képet hanem keverni kell öket a szebb akár fényhatásért akár tájért akár ha a képedböl a maximumot szeretnéd kihozni.


3. Lecke:A zene jó hatással van a rajzolásodra illetve festésedre.

Ne értelmezzd félre ezt a mondatot mindjáart el is magyarázom hogy hogy értettem.Saját magamon tapasztaltam az hogy a zenehalgatás sokat segíthet neked hogy minél szebben rajzolhas illetve fesshess le valamit vagy valakit.Sokkal szebb képet kreálhatsz ha pl az ijen bulis számokat vagy a nyugottabb esetleg gitáros számokat halgatod.De ha ijen Rockot vagy az ijen metál számokat halgatod akkor nem lessz valami szép a rajzod mert vagy elrontod vagy elhamarkodod a munkád.
Probáld ki szerintem segiteni fog, legalábbis nálam segített.

Mára ennyi jutott nekem is eszembe és fért bele az idömbe remélem elégedettek vagytok és majd hasznát veszitek ennek a cikknek is addig kösszönöm az olvasóknak addig is jó rajzolást és színezést^^.


Szijasztok!!
Címkék: Nincsen Címkék módosítása
Kategóriák
Kategorizálatlan

Hozzászólás

  1. Kacsa logója
    Rajzóra Yzával ^^
  2. Hanna logója
    Köszi nagyon hasznos volt!
  3. YzaaA logója
    nagyon szépen kössönöm örülök hogy használt