Rise of the Tomb Raider végigjátszás #06 - Abandoned Mines

01 - Mountain Peak
02 - The Prophet's Tomb
03 - Siberian Wilderness
04 - Glacial Cavern
05 - Soviet Installation
06 - Abandoned Mines
07 - Geothermal Valley
08 - The Acropolis
09 - Geothermal Valley (2)
10 - Flooded Archives

11 - Geothermal Valley (3)
12 - Research Base
13 - The Orrery
14 - Path of the Deathless
15 - The Lost City

6. Az elhagyott bányák

Ne felejtsd el, hogy (a játék végéig Szíria kivételével) vissza tudsz térni minden helyszínre a táborok meglátogatásával, így később is össze tudod szedni a pluszokat. Sőt, néha bizony vissza is kell térni, hogy már fejlettebben, esetleg megszerezve a kellő fegyvert vagy felszerelést kinyithass, átkutathass mindent a területen.

100%-os magyar videovégigjátszás:

A videókat átlépheted a Space megnyomásával (PC). Persze az irányító gombokat átállíthatod tetszés szerint.



Mentések.

Táborhely: 1. Panteon folyosó.

Felszedhető Fegyverek: Harci kés, Géppisztoly 4/4, Tárgykészítő eszköz.

Felszedhető cuccok: Relikviák 1, Dokumentum 5, Festmény a falon 1, Érmekupac 3, Túlélő doboz 3, Monolit 1, Kincses térkép 2, Felfedező hátizsák 1, Vasláda 2.

Sírok: Nincs

Kihívások: Nincs

Menj Jákob után, de egyszer csak remegni kezd minden, és a társadra rászakad a bánya. Te megúszod, de rohannod kell, mert omlik össze minden. A végén megúszod, de mögötted bezárul a járat. Mi lehet Jákobbal? Nem válaszol a rádión.

Jákób - A járat átvisz minket a hegy túloldalára. A népem használta ezeket, amíg a szovjetek megérkeztek, és ásni nem kezdtek
Lara - Mit találtak idelent?
Jákób - Épp eleget, hogy felkeltse a kíváncsiságukat. Gépekkel, és robbanóanyagokkal ástak egyre mélyebbre, amivel rengeteg kárt okoztak. Sok régi járat összeomlott... De most már biztonságos. Vagy... legalábbis az volt...
Lara - Ez nem hangzott jól.
Jákób - A Szentháromság biztos megtalálta a régi bányászfelszerelést... Megpróbálják befejezni, amit a szovjetek elkezdtek...
Lara - És nincs más út, ami keresztülvisz?
Jákób - Attól tartok nincs... már nincs. Ez... bonyolítja a helyzetet....
Katona1 - Mi a baj? Elmaradtunk az ütemtervtől.
Jákób - Cssssss, csssss!
Katona2 - Várj, ezek a vezetékek korrodálódtak, de azt hiszem, meg tudom kerülni őket. Mindjárt kész...
Lara - Az egész helyet be fogják omlasztani...
Jákób - A szovjetek elpusztították a régi járatok többségét. Azokat a gépeket nem finom munkára tervezték... Sietnünk kell. Ha beomlasztják a járatot, mind itt ragadunk.
Katona1 - Na, lássuk csak... Működik!
Jákób - Siess!
Lara - Jákób!
Jákób - Találd meg Szófiát. Mondd meg neki, hogy a Szentháromság itt van!
Katona2 - Ó, bassza meg! Ááááh! Összeomlik! Vigyázz!
Katona1 - Csak menj!!

Egy nagy barlangba értél.

Lara - Jákób! Jákób, ott vagy? Hallasz engem?
Katona1 - Megjavíthatnánk a felvonót. Kell lenni valami kijáratnak odefenn.
Katona2 - Várj csak. Azt hiszem... Nem... hiszem... el ezt... Oké... Oké! Áram alá tudom helyezni azt a konzolt!
Katona3 - Nem jutunk vissza arrafelé, amerről jöttünk... Ja, muszáj lesz megjavítani a liftet.

Végezz a fegyveresekkel, először a magasban levővel, majd bányászhatsz egy kis magnezitet, gombát, a földből lóvét, próbáld ki a liftet. De az lezuhan, így más utat kell választanod felfelé. Told a csillét a kőfalhoz, és rajta keresztül juss fel a sziklára. Az asztalról vedd fel a Harci kés-t.

De jó lett volna ez az előző pályán, akkor nem kéne oda majd visszautazni. Vágd el a kötelet, így már át tudsz jutni a túloldalra. Ott is vágd el mindkét kötelet, és a félig leszakadt lift most már teljesen lezuhan. Menj le, ugorj rá a liftre, majd jobbra ugorj a jégfalra. Mássz fel, ugorj balra a lift felső részét elkapva, csimpizz balra, és feljutottál az emeletre. Mindjárt vedd is fel az 1. dokumentumot.

Menj tovább a járatban, és beértél egy régi épületbe. Balra meg is találod a 2. dokumentumot.

A csontváznál érmekupacot találsz.

Vigyázz, ugord át a leszakadó részt, és menj fel a lépcsőn a tábortűzhöz.

Nézd meg jobbra a pálya egyetlen fali festményét.

Lara - Ez a falfestmény a Prófétát mutatja, amint az igét hirdeti Konstantinápolyban...


Menj fel a lépcsőn, majd balra haladva végezz a fickókkal a nagy csarnokban. Balra az egyik beugróban találod a 3. dokumentumot.

A másik beugróban találod az 1.Kincses térképet. (2/1)

Ugyanott leled meg a 4. dokumentumot.

Kifelé menet megtalálod balra az 1. vasládát, benne a Tárgykészítő eszközt.

Mássz át a kötélen a túloldalra. Csússz át a félig leszakadt teherautóra, majd balra csimpizve feljutsz a leszakadt hídra. Lökd le az utánfutót a mélybe, mert útban van. Menj fel az emelőhöz, lőj egy kötelet a teherautó mögötti utánfutóra, és a tekerentyűvel vontasd fel. Vágd el a kötelet. Az utánfutó lelöki a mélybe teherautót. Majdnem te is utána mész, de sikerül visszakapaszkodnod. Viszont a másik teherautó is a mélybe zuhan, így továbbmehetsz. Mássz fel a falon, majd juss át az újabb kötélpályán is. Menj lefelé, de a lenti csarnokban újra háború lesz. Ha kinyiffantottad mindegyik fegyverest, akkor nézz körül, a sarokban megint kapirgálhatsz egy kis xp-t, majd kimenve a párkányra, megfigyelheted a Monolitot. Olvasd el rajta az írást. Érmekupacot is találsz ott.

Lara - Ennek van értelme... ha követem az utasításokat...

Az oszlop mellett xp-s dobozt is találsz. Nézd meg a térképedet, ami frissült, így meglátod, a teremben hol kapirgálhatsz. Menj le a lépcsőn, illetve csússz le az omladozó részen, és kapd el a szemközti jégfalat. Mássz fel, majd le a lépcsőn, és meg is találtál egy kardot, egy kis ládikában. Ez az egyetlen relikvia a pályán.

A gombákat se hagyd ott, ha mérgezni szeretnél. Ugorj át az oszlopokon a túloldalra, majd a kötéllel rántsd ki az útakadályt balra. Menj először jobbra, kapirgálhatsz, majd ugord át a leszakadó részt, és meg is van a pálya egyetlen hátizsákja.

Éremkupac is rejtőzik ott.

Menj most már tovább, a szabaddá tett úton, kapaszkodj fel balra a fali beugróba, mert ott találod az 5. dokumentumot.

Ugord át a leszakadó részt, vedd fel az xp-ket a dobozból, majd mássz fel a szakadéknál a jégfalon. Újabb harc következik, itt már páncélossal is találkozol. Végezz velük, ahogy akarod, amikor épp bombát dob lőheted is, vagy épp meg is mérgezheted. De a kedvencemet, molotov koktélt is készíthetsz, van hozzá üveg is ott. Vigyázz, a létra felett is leselkedik egy fegyveres. Menj jobbra, és a sarokban kapirgálhatsz megint egy kis lóvét.

Mássz fel a létrán, és kinyitva a 2. vasládát, megtaláltad benne a tolózáras puska második részét. (4/2)

Kapirgálj magadnak egy kis kesst, majd mássz fel a falon, és vedd fel balra a pálya második Kincses térképét. (2/2)

Ugorj át a szakadék felett, majd a kötélre. Lecsúszol a daruhoz, és elkapod a peremét. Majdnem leszakad, de jobbra mászva fel tudsz kapaszkodni rá. Menj végig rajta, el balra a végén, és átjutottál a túloldalra. Hogy a francba hozták ide le ezeket a gépeket, fogalmam sincs. Szovjet technika, hiába. :)

Ugorj le a kötéldobos csilléhez, és told ki a platform végébe. Lőj egy kötelet a nagy vödörre, és a tekerentyűvel húzd magad felé, amíg bírod. Megfeszítetted a darut, az leránt magával egy csillét, és a nagykapu is beszakad. Futnod, rohannod kell, ugrás a darura, futás át rajta, és a végén átjutsz a túloldalra, a megdőlt Ural teherautóhoz. Az lezuhan, minden leszakad, még pár ugrás, és átjutsz a kapun. Mögötted beomlik minden, nincs visszaút.

Lara - Ez a szobor biztosan a Halhatatlan Prófétát ábrázolja... Ez pedig itt a földön az, hogy kitaszították őt és követőit Szíria sivatagából. Letelepedtek egy eldugott völgyben, és építettek egy hatalmas várost. Kityezst... Hogy megvédje a várost és a lakóit, a Próféta felállított egy harcos sereget... De mi lehet ez az ajánlattétel? Az ott nem az Isteni Forrás a kezükben. Valami más... valami más... de micsoda?
"S harcosai készíték neki egy Atlaszt. Eképp a Próféta minden időkben ismeré városát s annak titkait"
Egy térkép a városhoz... megmutatja az utat az Isteni Forráshoz.

Menj le a lépcsőn, és odaértél a Halhatatlan Próféta hatalmas szobrához. (Minek szobor, ha halhatatlan? :)) Elolvasod a padlón levő mozaikfestmény írását, majd menj ki a csarnokból. Ugord át a leszakadó részt, majd ússz végig a vízzel teli járatokban. Kiértél egy romokkal teli, de szép völgybe.


 

Írott végigjátszás: OBig
100%-os videóvégigjátszás: Matie

07 - Geothermal Valley >>

Twitter response: "Could not authenticate you."