Idén sem áll meg a Tomb Raider Dömping! (frissítve)

Alig vagyunk túl az ünnepeken, de már ellátogatott kis hazánkba Szibéria zord szele (szerencsére gyorsan tovább is ment), és ahogy néhány napja már látható, kicsit felfrissítettük az oldalt egy vadonatúj dizájnnal, ami jól illik a téli hangulathoz. Ámde hiába jött ki immáron mindhárom platformra a legutóbbi játék, még most sem állt le a Tomb Raider szekere, hiszen rengeteg új és izgalmas információ látott napvilágot. Többek közt szót ejtünk a készülő filmről, a Rise új frissítéséről és elismeréseiről, és sok minden másról is. Tartsatok velünk ezúttal is! :)


Az új Tomb Raider filmről

alicia_big.jpg

Jó hírünk van azok számára, akik hozzánk hasonlóan nagyon várják már a következő TR filmet, ugyanis bizonyossá vált, hogy jövő héttől megkezdődik a forgatás, mely várhatóan április végéig fog tartani. A fő forgatási helyszínt Fokváros adja, és ha hihetünk a korai híreszteléseknek, amik jelenleg egyelőre csak pletykaként tekintendők - mini-spoiler következik! -, akkor a film eleje egy Hong Kong-i kikötőben fog játszódni (már fel is állították hozzá a díszleteket), ahol Lara egy fiatal késes bandát fog üldözni, majd kisvártatva fordul a kocka, és a suhancok Larát fogják üldözőbe venni. :) Azt is híresztelik még, hogy a film elején Lara egy helikopterbe fog átugrani, pontosan úgy, ahogyan azt néhány éve a Rebootban is tette. Friss: a rendező Roar Uthaug bejelentette, hogy a holnapi napon, azaz hétfőn kezdetét veszi a forgatás. Továbbá az is megerősítést nyert, hogy Walton Goggins Mathias Atyát kelti majd életre.

Időközben Alicia Vikander és Walton Goggins mellé csatlakozott két új színész is. Egyikőjük az a Daniel Wu, akit már megismerhetettek a Warcraft: A kezdetek-ből vagy az Into the Badlands című sorozatból, mindamellett számos távol-keleti filmben szerepelt már (Meztelen fegyver, Halálos összefonódás), illetve Jackie Chan filmjeiben is jutott neki szereposztás. Szerepe szerint egy hajóskapitányt fog alakítani Lu Ren néven, aki Lara segítségére lesz majd az apja utáni kutatásában.

daniel_wu.jpg alexandre_willaume.jpg
Daniel Wu és Alexandre Willaume

A másik színész pedig a kevésbé ismert Alexandre Willaume (Pengeélen, Szabadíts meg minket a gonosztól!), akiről még nem lehet tudni, hogy milyen szerepet kapott a filmben. Fizimiskája alapján Roth karakterére tippelnénk, vagy akár Konstantin is szóba jöhet, ugyanis szőkére színezték a haját, de az is lehetséges, hogy egy teljesen új karaktert fog eljátszani.

Mindkét színész szívesen szakít időt az Instagramon való posztolásra. Ennek mi nagyon örülünk, mert ha élőben nem is, de legalább képeken megcsodálhatjuk Fokváros szépségét, emelett nem hivatalos forrásból plusz híreket is kaphatunk a filmről. Daniel Wu, Alexandre Willaume. (A tréningbe is bepillanthatunk ezen a képen keresztül.)


Rise of the Tomb Raider PS4 Demo

Akkor beszéljünk egy kicsit a Rise of the Tomb Raiderről, mert szerencsére újfent van miről. Az első jó hír a PS4-es tulajokat fogja érinteni, mert a Crystal Dynamics lehetőséget biztosított arra, hogy demó formájában próbálhassák ki a játékot. (Halkan megszellőztetjük, hogy hamarosan az oldalunk is kedvezni fog nekik - meg természetesen nem csak nekik :) - egy újabb nagyszabású nyereményjáték formájában.) A következő örömteli hír, hogy a Rise of the Tomb Raider bekerült a Steam 2016-os legtöbbet eladott játék listájára, sőt, az ún. "Gold" kategóriát sikerült elcsípnie. Attól feljebb csak a "Platinum" volt, és abba is csak körülbelül 12-15 játék került bele. Azonban itt nem állt meg a díjeső, ugyanis a PlayStaion Blog is megtartotta a maga éves szavazását, ahol az olvasók táborában a Rise a "A játék, ami a legjobban kihasználja a PlayStation 4 Prót" kategóriában Ezüst fokozatot ért el, míg Camilla Ludington, szintén az olvasói szavazatok alapján, a "Legjobb Alakítás" kategóriában érte el a Bronz fokozatot. Ezúton is gratulálunk mindenkinek!


Rise of the Tomb Raider PC Patch #11

Néhány napja egy újabb, szám szerint a 11-ik patch érkezett a Rise-hoz, és ahogy már megszokhattuk, ezúton is a Nixxes volt az "elkövető". Egy apróbb, de igencsak bosszantó hiba kijavításán túl, két új tartalom is helyet foglalt a manapság nagyon barátságosnak mondható 80.2 MB-os 1.0.767.2-es verziószámú frissítésben.

  • mostantól helyesen fog feloldódni a "Golden Child" és a "Way to Go" teljesítmény
  • a játékot Sony DualShock 4 kontrollerrel is lehet játszani
  • illetve a Tobii "Szemkövetős" eszközeit használva pedig új szintre tudjátok emelni Lara legújabb kalandját PC-n.

Érdemes pár szót ejteni az utóbbi újdonságról. Az egésznek a lényege, hogy mindent a szemetekkel tudtok irányítani. Először is szükséges hozzá egy Tobii Eyetracker 4C vagy egy Alienware 17 beépített szemkövető rendszerrel. Általuk különböző előnyökre tehettek szert. Tisztább lesz a kép, ami azt jelenti, hogy a felhasználói felületből kikerülnek azok a dolgok, amelyeknek nem muszáj ott lenniük, és ha nem néztek rá a tutorialra, akkor nemes egyszerűséggel el fog tűnni. A célzást is a szemetekkel tudjátok irányítani, míg a tárgyak eldobása is kényelmesebb. Bizonyos tárgyakra pedig elég csak ránéznetek, és ki lesz világítva - az alapjátékban ez akkor történt meg, ha megfelelő távolságon belül voltatok. Ha bővebben is érdekel Titeket a rendszer, akkor ezen a linken többet is megtudhattok róla.


Tomb Raider Enciklopédia

Virtual Lara volt olyan kedves, és meglepett minket egy tényleg mindenre kiterjedő Tomb Raider Enciklopédiával. Négy éves munkájának gyümölcse született meg ezáltal, amelyben tényleg minden benne van, ami Tomb Raider! Többek közt szót ejt benne a konzolos játékokról, filmekről, karakterekről, szponzorokról, teljesítményekről és sok minden másról is. Innen tudjátok letölteni a több, mint 400 oldalas művét, azonban annyit még hozzátennénk, hogy csak angol nyelven jelent meg.


Lara Croft Funko Pop figurák

Pop! figurák rajongói figyelem, érkezik a Lara Croft Pop! vinil figura (januárban már elérhető lesz), illetve Rock Candy változatban is megjelenik februárban.


Top Cow Tomb Raider képregények - 2. kiadás

Tavaly december 13-án megjelent a Tomb Raider Archives Volume 1, mely a klasszikus 1999-es Top Cow képregénysorozat első 15 számát foglalja magában. Olyan neves illusztrátorok műveit tartalmazza, mint például Andy Park, David Finch, Mark Silvestri vagy Michael Turner. Az Amazonon keresztül tudjátok megvásárolni. Akik pedig a teljes gyűjteményt magukénak szeretnék tudni, azok június 27-én a második kollekciót is megvásárolhatják, mely a 16-ostól a 34-es számmal bezárólag fog megjeleni. Fontos megemlíteni, hogy a 25-ik szám copyright miatt nem kerül majd bele.

Twitter response: "Could not authenticate you."