A Vérkötelék DLC húsvéti tojásai

10.jpg

A húsvéti tojások mindig is a Tomb Raider széria mókás elemei voltak, a leghíresebb talán az Indiana Jones utalás Angkor Watban, amikor Lara megszerzi a hátizsákját. A Vérkötelék (Blood Ties) című rész esetében sincs ez másképp, az alkotók - hűen a Tomb Raider 20. évfordulós eseménysorozatához -, teleszórták a játékot velük, amelyek többsége kacsintás a régebbi játékok felé.

Ezeket fogjuk bemutatni most, azonban előbb egy figyelmeztetés: nem véletlenül kapták a húsvéti tojás elnevezést! Többé-kevésbé el vannak rejtve a játékban, a játékmenethez, történetben való előrehaladáshoz nem szükségesek, kizárólag a játékosok számára jelenthetnek apró örömöket.

A Vérkötelék, mint az interjúkban is elhangzott, erősen történetvezérelt rész. Természetesen készül hozzá a magyarítás, a fordítási fázist befejeztük, jelenleg tesztelés alatt áll, tehát hamarosan játszhattok vele magyarul is, így a szöveg alapú húsvéti tojásokat is gond nélkül megtalálhatjátok.

Csak akkor olvassatok tovább, ha nem zavar titeket a spoilerbe ütközés, ami elronthatja az esetleges, önálló felfedezés élményét!

 

Tárgyak - klasszikus

01.jpg

Plüss dínó

Ki ne emlékezne a legendás T-Rex harcra Peru elveszett völgyében? Nemcsak a későbbi játékrészekben, hanem reklámhoz is felhasználták a dínót! (Seat autóreaklám).

02.jpg

Dobozok

A Tomb Raider I-ben Lara otthonában rögtön elnézésünket kéri, hogy a főcsarnok tömve van dobozokkal. A Vérkötelék végén szintén megjelennek a dobozok azt jelezvén, hogy Lara beköltözik.

03.jpg

Tigris rajz

Lara megjegyzi, hogy imádott tigriseket rajzolni. Korábbi kalandjai során számtalanszor találkozott velük a Tomb Raider II-ben és a Tomb Raider III-ban is.

04.jpg

Jáde sárkányfigura

Utalás az 1997-es kalandra, amikor Xian templomában szintén találhattunk egy kis jáde sárkány szobrocskát.

05.jpg

Egyiptomi Ankh

Egyértelmű utalás a Tomb Raider – The Last Revelation részre, ahol a játék központi eleme volt Hórusz ankhja.

06.jpg

Ősi Anubisz mellszobor

Lara Croft a kalandjai során kétszer is járt Egyiptomban, 1996-ban és 1999-ben.

07.jpg

Feszítővas

Először a Tomb Raider – The Last Revelation részben bukkan fel, ahol számos alkalommal hasznunkra válik.

08.jpg

Arany Rózsa

A Tomb Raider Chronicles részekben titkok (secret) megleléséért járt.

09.jpg

Kolosszus

Szintén a Tomb Raider Chronicles-ben, Rómában felbukkanó óriási ellenséges szobrokra tett utalás, de az is lehet, hogy a véletlen műve.

 

 

Tárgyak – Legend / Anniversary / Underworld

10.jpg

A Croft család címere

A Tomb Raider: Legend részben lévő Croft birtokon begyűjthető ereklyékhez merőben hasonlít.

11-2.jpg

Excalibur

A Richard dolgozószobájából kivezető folyosón szemügyre vehetjük Sir Lancelotot, Lara pedig megjegyzi, hogy ne aggódjon, többé nem fogja kölcsönvenni a kardját. Ez egy utalás az Excaliburra, melynek központi szerep jutott a Tomb Raider: Legend-ben.

11-1.jpg

12.jpg

Truth Behind Myth

Könyv a könyv borítóján a Tomb Raider: Underworld részből köszön vissza Thaiföld.

 

Tárgyak – reboot

Medve trófea

Hasonlóan a Tomb Raider III T-Rex trófeájához, Lara ezúttal egy medvét függesztett ki otthona falára.

13.jpg

14.jpg

Roth pisztolyai

Utalás Lara dupla pisztolyaira.

15.jpg

Jamatai kard

A karddarab, melyet Lara eltesz magának Jamatai szigetén a Tomb Raider 2013-ban. Ezzel hajtott végre szeppukut a Napkirálynő, Himiko admirálisa.

16.jpg

Atlasz

A Rise of the Tomb Raider történetében központi szerepet játszó tárgy, a történet végén Lara magával viszi otthonába.

18.jpg

Sisters of Artemis kávés bögre

Ez egy létező tárgy, a Sisters of Artemis pedig Lara íjászklubjának a neve.

17-1.jpg

Újságok

A Vérkötelék történetének végén Lara felszerelése és számos újság hever a dolgozószobában, az újságcikkek az Endurance legénység megmeneküléséről írnak. Számos újságcikk a képregényekre és a Ten Thousand Immortals című hivatalos Tomb Raider könyv történetére utal.

17-2.jpg 17-3.jpg 17-4.jpg

 

Zene

Ha elindítod a gramofont, akkor Nathan McCree zenéjét hallhatod, a Venice Violins címűt a Tomb Raider II-ből.

19.jpg

 

Dokumentumok

Hűtőcsapda

Winston egyik leveléből kiderül, hogy a gyermek Lara bezárta őt a fagyasztókamrába, amikor egyedül akart lenni. Emlékezetes momentum a Tomb Raider III-ból, ahol annyira zavaró volt a megállíthatatlan komornyik a Croft birtokon való gyakorlatozás közben, hogy inkább bezártuk őt a hűtőbe...

Háttértörténet

A 2013-as reboot új eredettörténetet adott Lara Croftnak, de pár elemet megtartottak a régihez képest.

  • Amelia leánykori neve, Amelia De Mornay változatlanul megmaradt a nextgen részekből (Legend, Anniversary, Underworld).
  • A himalájai repülőgép szerencsétlenség indította el a 21 éves Lara Croftot a rideg, magányos farkas kalandor útján az eredeti, oldgen Tomb Raider háttértörténetben, ahol csak ő élte túl a balesetet, a szülei nem voltak a repülőn. A nextgen részben a 9 éves Lara és Amelia is túlélték a zuhanást. A Vérkötelékben Amelia gépe zuhant le.
  • A Vérkötelékben Ameliát eredetileg Farringdon grófjához akarták hozzáadni – a klasszikus biográfiában Lara volt egy bizonyos Farringdon gróf jegyese.
  • A szülők számos olyan helyszínen jártak, ahol Lara is megfordult a klasszikus részekben. A dokumentumok főként Egyiptomot és Tibetet emlegetik (ahol a barátságos szerzetesek is szóba kerülnek), de az is kiderül, hogy Lara apja Kínában is járt, Xian Templomának közelében.

A Bölcsek Köve

A Vérkötelékben ennek segítségével kereste Richard a megoldást Amelia feltámasztásához. A követ Lara a Tomb Raider Chronicles részben kutatja, és találja meg.

 

Egyéb utalások

20-1.jpg

Széf kombináció

1-4-2. Lara Croft születésnapja, 14. 2., azaz február 14-e.

20-2.jpg

Számzáras ajtók

A Tomb Raider – The Angel of Darkness részben több alkalommal is meg kell szereznünk egy-egy kódot, hogy bejuthassunk valahova, ez az elem most visszatért.

21.jpg

Kulcsok

A klasszikusok egyik központi eleme, hosszú idő után ismét előbukkantak.

22.jpg

Személyes ízlés

A családi fényképen Lara zöldeskék ruhában van. Megjegyzi, hogy sosem tetszett neki az a ruha, de a színe igen. A klasszikus Lara Croft öltözet része a zöldeskék felső.

23-1.jpg

William Blake

A Tomb Raider filmekben is előkerül tőle egy idézet („Lásd a világot egy homokszemben...”), itt pedig konkrétan megemlítik őt. Szintén filmes utalás lehet Richard órája, mely pontosan éjfélkor állt meg.

23-2.jpg

24-1.jpg

Koncepciós rajz

Amelia műtermében a falon egy olyan rajz van kifüggesztve, ami nagyon emlékeztet a Tomb Raider 2013 erdős pályájára. (Szerk.: végül kiderült, hogy a kép Amelia szórólapjának borítóterve.)

24-2.jpg

Kripta

A Croft birtokon korábban már volt családi kripta, egészen pontosan a Tomb Raider: Underworld-ben.

25.jpg

26.jpg

Főnix

Ugyan nem egyértelmű, de a főnix figura szövege enyhe utalás lehet a rebootra, azaz a széria újjászületésére és felemelkedésére.

27-2.jpg

Hórusz szeme

A Tomb Raider - The Last Revelationben puzzle darabként is jelen van.

27-1.jpg

28.jpg

Ábra Richard termében

Szintén nem egyértelmű, de az Angel of Darkness főmenüjének ábrájára hasonlít.

29.jpg

Serleg

Nagyon hasonlít a Tomb Raider: Underworldben felszedhető, életet adó kis italokra.

30.jpg

Figura

A Tomb Raider 2013-ban előforduló szobrokkal azonos modell.

 

Összegyűjtötték: Thak, drlecter, Matie

Ha te is belebotlasz egy utalásba, ne habozz, írj nekünk fórumunkon vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

Twitter response: "Could not authenticate you."