Vérkötelék DLC értékelő

blood_ties_review.jpg
Lopakodás a Croft Manorban: a Croft Manorban eltöltött 15 perc sétálgatásom után, semmi mással, mint egy lámpával és égető vággyal, hogy fölfedezzem a múlt titkait. Meglehetősen király volt.
 
Október 4-én indítottam el a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-t, számos új mód mutatkozott be, beleértve két egyjátékos fejezetet és co-op módot.
 
 
A legújabb folytatás a Rise of the Tomb Raider DLC-k sorában a Blood Ties, amely visszaviszi a játékosokat a Croft Manorba. A fejezetet játszva rövid idő után átjött a nosztalgikus és misztikus légkör. A Blood Ties egy színtiszta kaland, mely bátorítja a játékosokat a birtok felfedezésére, fejtörők megoldására, mellőzve mindenféle harcot. A fejlesztők megígérték, hogy bőven lesz Easter Egg (húsvéti tojás) is, amit a régi motorosok értékelni fognak. A Blood Ties támogatja a PlayStation VR-t, így akiknek van, illetve tervezi a beruházást ilyen eszközre, a Blood Ties két módot támogat - szabad és komfort mód. Lehetőségem volt megtapasztalni a VR komfort módot, ami lehetővé teszi a játékosoknak a fizikai sétát egy rövid távon körbesétálva a birtokon. Hogy elérjük a távolabbi pontokat, a kontroller ravaszát használva teleportálhatunk a kijelölt helyre. Ez a lehetőség azok számára lett beépítve, akik érzékenyek lehetnek a VR-technológiára, vagy mozgásszervi betegségeik vannak. Megerősíthetem, hogy nagyon kényelmes vele így játszani.
 
A nyomkeresés a birtokon céltudatosságot adott nekem, miközben nem kívántam végigrohanni az egészen. Ez a fejezet tényleg ösztönzi a rajongókat az alapos felfedezésre, sok-sok hasznos tárgy megtalálására, amiket Lara fontosnak találhat a családi információk kiderítésében. Az egyetlen probléma amivel összefutottam, az az akadozás, ami kihatással volt a jelenetekre és a hangokra is. Mivel ez egy tesztelői verzió, bizonyára ki lesz javítva majd a megjelenésig. A VR-eszközzel a játék elég jól futott. További potenciális kellemetlenség a dokumentumok hosszúsága, melyeket Larának el kell olvasnia. Ezeket a játékosok néha soknak találhatják. Szinkronnal rendelkeznek a különféle levelek és naplók, legtöbbjük néhány bekezdésből áll. Elég erős a kísértés, hogy csak átugord őket.
 
A csendes és kalandközpontú Blood Ties után, a félelmetes és harc-orientált Lara's Nightmare következik. Lara nagybátya vitatja a Croft Manor tulajdonjogát, ezért Lara kénytelen átfésülni a birtokot, hogy kiderüljön, ő-e a jogos örökös. Ez a mód képletesen jelenít meg egy jogi csatát, egy látszólag soha be nem fejeződő harcot zombi seregekkel. Ez a mód tesztelni fogja a játékosok harci képeségeit, amint megpróbálják megszerezni a 3 kulcstárgyat, melyet természetesen a főnökharc követ.
A Lara's Nightmare leginkább azokhoz a játékosokhoz illik, akik egy még komolyabb kihívás után néznek a Croft Manorban. Annak ellenére, hogy ez egy sokkal inkább történet centrikus fejezet - szerintem - a keménymag fogja legjobban élvezni az ellenséges rajok rohamát a cél keresése közben.
 
Először a széria történetében megjelenik a co-op (többjátékos) rendszer (Endurance-Túlélő mód). A rajongók végre képesek lesznek együtt kifosztani a sírokat és egymás túlélését segíteni a környező vadonban. Továbbá vadászniuk kell élelemért, fát gyűjteni tűzért és elintézni a közelben ólálkodó ellenfeleket. Érdemes megemlíteni, hogy közel kell maradj a társadhoz. Amikor teszteltem a co-op módot megtanultam, hogy hihetetlenül könnyű elveszíteni a társadat, és ez később problémákhoz vezethet. Fogadjátok meg a tanácsomat és maradjatok együtt.
 
A hard-core rajongók örömmel fogják hallani, hogy a főjáték kiegészül egy szélsőséges túlélő móddal, fokozva a bonyolultságot a mentések eltüntetésével. Az egyetlen lehetőség a játék mentésére az erőforrások raktározása és a tábortűzgyújtás.
 
A VR élményt leszámítva minden új tartalom elérhető lesz minden platformon (amin megjelent a játék) [Kivéve Xbox 360.]. A szezonbérlettel rendelkezők megkapják ingyen a kiegészítőt. Viszont a szezonbérlet nem lesz elérhető a PlayStation 4 platformon, mert minden tartalom beletartozik, majd az első kiadásba.
 
A Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration megjelenése PlayStation 4 platformon október 11.
 
Forrás: a wccftech cikke alapján.
Twitter response: "Could not authenticate you."