Lara Croft and the Temple of Osiris - fő karakterek

Lara Croft

Lara CroftKor: korai 30-as
Nemzetiség/Etnicitás: brit
Foglalkozás: archeológus, ritka antik tárgyak megszerzője

Áttekintés: Lara Croft a világ legismertebb archeológusa és kalandora. A világ rejtett titkai felkutatásának izgalma által vezérelve Egyiptomba utazott, hogy elsőként tárhassa fel az újonnan napvilágot látott Ozirisz Templomát. Azonban ő és leendő kincsvadász riválisa, Carter csapdába esnek, és halálra ítélik őket - Duat, az egyiptomi alvilág vár rájuk. Lara, aki sosem adja fel, elhatározza, hogy megtalálja a módját, hogy tisztázza a helyzetet két száműzött isten segítségével, akik évszázadokig a templomban raboskodtak. Velük összefogva, Ozirisz teste darabjainak összeillesztésével és pásztorbotjának erejével Lara megmentheti saját magát, Cartert, és az egész világot a gonosz alvilági istentől, Széthtől.


Carter Bell

Carter BellKor: késői 20-as
Nemzetiség/Etnicitás: amerikai
Foglalkozás: antropológus, archeológus, kincsvadász

Áttekintés: Carter Bell feltörekvő az archeológia világában. Sármos és karizmatikus, látszólag arra született, hogy reflektorfényben legyen. Archeológus apjával dolgozott, a világot beutazván tanult, így Carter egészen más szemszögből tekint a történelem tudományára, mint Lara. Sosem ismerné el, de Lara Croft nagy csodálója és rajongója. Egyúttal Lara valószínűleg sose ismeri el, hogy lenyűgözi Carter feltörekvése és nyilvánvaló tehetsége. Carter még az egyetlen ember, aki elég eszes ahhoz, hogy szorosan Lara nyomában Ozirisz Templomához érkezzen pont, amikor az először napvilágot lát. Amikor Széth mindkettőjüket csapdába ejti, Carter olyan világban találja magát, melyre korábban kitalációként, mítoszként tekintett. Carter szkeptikus, nem úgy, mint Lara, aki minden áron az igazságot keresi. De minden kételye elszáll, amikor hirtelen istenekkel és mágiával találja szemben magát. Ez lehetőséget teremt számára, hogy Larával versenghessen és egyúttal közvetlenül Larától tanulhasson.


Ízisz

ÍziszKor: látszólag korai 30-as, valójában több ezer éves
Nemzetiség/Etnicitás:
egyiptomi
Foglalkozás:
istennő-királynő, Ozirisz felesége, jelenleg száműzetésben él

Áttekintés: Ízisz Ozirisz felesége, és Hórusz anyja. Ízisz és Hórusz Széth foglyai, varázslat tartja őket fogva – Ozirisz pásztorbotja. Lara és Carter szabadítja ki őket, amikor Carter mohón megragadja a pásztorbotot. Ennek következtében Carter és Lara halálra ítéltetnek, rájönnek, hogy sorsuk egybefonódik a száműzött istenekével. Ízisz nemes, bölcs és ügyes, de mindent a maga módján kíván intézni. Hórusszal együtt Ízisz volt azon kevés istenek egyike, akik szembeszálltak Széthtel. Életre szóló küldetése, hogy visszaszerezze szeretett Ozirisza testének darabjait, és erejét arra használja, hogy a jogos uralkodót visszahozza, míg Széth megbűnhődik istenkáromló tetteiért. Lara érkezésével és a pásztorbot megtalálásával Ízisz egy olyan egyszerű halandóra bukkan, aki segíthet neki összeilleszteni Ozirisz testét, és Széthet örökre Duatba zárni. Ízisz azonban arra használja majd isteni erejét, hogy vezesse, ugyanakkor szemmel tartsa e két halandót, és királysága kincseit.


Hórusz

HóruszKor: látszólag húszas évei közepén jár, valójában több ezer éves
Nemzetiség/Etnicitás: egyiptomi
Foglalkozás: isten-herceg, Ízisz és Ozirisz fia, jelenleg száműzetésben él

Áttekintés: Hórusz Ozirisz és Ízisz gyermeke, Ozirisz trónjának jogos örököse. Széthet a gonosz megtestesítőjének tartja. Hórusz hirtelen haragú, és forr a dühtől, amiért Széth elárulta apját, Oziriszt. Évszázadokig volt bebörtönözve Ízisszel együtt, ami tovább növelte a bosszúvágyát Széth irányában. Gyors, ügyes, és minden esetben engedelmeskedik Ízisznek – ő kordában tudja tartani a haragját, és ügyel arra, hogy a feladatára koncentráljon. Annak ellenére, hogy több ezer éves, és hosszú ideig Ízisz társaságában volt bebörtönözve, még mindig rendkívül naiv, és különösen érdekli és összezavarja a mai halandók viselkedése.


Széth

SzéthKor: ősi és örökkévaló
Nemzetiség/Etnicitás: egyiptomi
Foglalkozás: Egyiptom hajdani királya, a világ jövőbeli uralkodója

Áttekintés: Széth az erőszak, a vihar és a káosz istene, de arra vágyik, hogy ő uralkodhasson mindenek felett. Ha nem teheti meg, akkor pusztít. Megölte saját testvérét, Oziriszt, hogy megkaparinthassa az egyiptomi trónt, Ozirisz testének darabjait pedig elzárta és ősi, csapdákkal teli sírokba rejtette, hogy Ozirisz visszatérését megakadályozza. A trón megszerzésekor Széth növekvő sötét erejét használta, és arra kényszerítette a többi istent, hogy őt imádják, és akaratának bábjai legyenek. Megvesztegette Keprit, Szobeket, és hamarosan a többi istent is, de földi uralkodását lassan megunta. Miután Ozirisz pásztorbotjával bebörtönözte Íziszt és Hóruszt, Széth szándékkal átlépett az alvilágba, Duatba. Ott legyőzte Anubiszt, és még Ammit is, az alvilág őrzőjét. Ezután Széth megragadta a hatalmat a holtak földje felett. Az évezred folyamán megismerte és elsajátította Duat titkait, Széth holtakból állított sereget magának, így felkészülve a visszatérésre, hogy meghódíthassa a világot.
Egyelőre még nem térhet vissza az élők földjére... ehhez szüksége van valamire. De ereje folyamatosan nő így, hogy a templom ismét napvilágot látott, és rövid időkre visszatérhet, hogy gúnyolja és megfenyegesse a hősöket, akik miatt a világ meghódítására szőtt tervei veszélybe kerültek. Hórusz és Ízisz két halandóval kötött szövetségével, Széth haragja lesújt rájuk.


Ozirisz

OziriszKor: ősi és örökkévaló, már elhunyt
Nemzetiség/Etnicitás: egyiptomi
Foglalkozás: Egyiptom hajdani királya

Áttekintés: Ozirisz valaha Egyiptom királya, az élet, a halál és az újjáéledés ura volt. Uralkodása alatt egyesítette az isteneket, és igazságosan vezette a népét magasról, az ő templomából. Trónjáról saját testvére, Széth taszította le, aki feldarabolta Ozirisz testét. Míg Széth megragadta a hatalmat és megszerezte Ozirisz legendás pásztorbotját, Ozirisz felesége, Ízisz gyorsan összegyűjtötte férje testének darabjait, és megfogant a fiuk, Hórusz. Ezt Széth az uralkodása ellen elkövetett bűnnek vélve Egyiptom sírjaiban rejtette el a darabokat, Íziszt és Hóruszt pedig Ozirisz Templomába zárta. Évezredekre eltemetve, az Ozirisz testének darabjaiban lakozó erő az egyetlen, ami még mindig elég erős ahhoz, hogy az élők és holtak közötti átjárót kordában tartsa. Hőseink csak Ozirisz összeillesztésével remélhetik, hogy felvehetik a harcot Széthtel.

Twitter response: "Could not authenticate you."